Δες το σύστημα αερόσακου για μοτοσικλετιστές της BMW Motorrad



Η BMW Motorrad λανσαρει το BMW Motorrad Street Air by Alpinestars, ενα προηγμενο συστημα αεροσακου που παρεχει στους αναβατες ολοκληρωμενη προστασια του πανω μερους του σωματος σε συνθηκες οδηγησης εντος και εκτος δρομου.

Τεχνολογικα βασιζεται στο ηδη υπαρχον συστημα αεροσακου δρομου Alpinestars Tech-Air® – το οποιο δεν χρειαζεται αισθητηρες πανω στη μοτοσικλετα. Συγκεκριμενα, χρησιμοποιει εναν προηγμενο αλγοριθμο που ανιχνευει τον επικειμενο κινδυνο με μεγιστη ακριβεια και φουσκωνει  τον αεροσακο, προστατευοντας αποτελεσματικα το πανω μερος του σωματος του αναβατη σε περιπτωση συγκρουσης, πριν την πρωτη προσκρουση.

Το υφασματινο μπουφαν BMW Motorrad Street Air Dry by Alpinestars ειναι σχεδιασμενο για να συνδεεται με το γιλεκο του συστηματος του αεροσακου της Alpinestars και αποτελει απαραιτητο εξαρτημα για την πληρη λειτουργικοτητα του συστηματος.

Παρεχει αμεση προστασια του πανω μερους του σωματος καλυπτοντας την πλατη, τα νεφρα, το θωρακα και τους ωμους – τις περιοχες που ειναι πιο εκτεθειμενες σε μια συγκρουση. Επισης ειναι τελειως ανεξαρτητο για το λογο οτι – με τους αισθητηρες πολυ κοντα στο σωμα του αναβατη η του συνεπιβατη – ο αεροσακος ενεργοποιειται χωρις να χρειαζεται ασυρματο σημα απο τη μοτοσικλετα.

Αυτο το μπουφαν ειναι το πρωτο προϊον ασφαλειας που λανσαρεται στο πλαισιο μιας αποκλειστικης συνεργασιας μεταξυ της BMW Motorrad και της Alpinestars και διατιθεται για ανδρες και γυναικες σε διαφορετικες αποχρωσεις απο τον Οκτωβριο του 2016.

Κυρια χαρακτηριστικα του BMW Motorrad Street Air by Alpinestars:

Πληρης ενεργοποιηση αεροσακου σε 25 χιλιοστα του δευτερολεπτου για προστασια σε συγκρουσεις και περιπτωσεις απωλειας ελεγχου ειτε εν κινησει η εν σταση – οπως σε μια συγκρουση εκ των οπισθεν με τη μοτοσυκλετα σταματημενη στο φαναρι.


Για να λειτουργησει το συστημα δεν χρειαζεται τοποθετηση αισθητηρων στη μοτοσικλετα ουτε συνδεση μιας συγκεκριμενης μοτοσυκλετας στο συστημα του αεροσακου.

 Αμεσα ετοιμο για χρηση, δεν χρειαζεται χρονος για την ηλεκτρονικη συζευξη μεταξυ αναβατη και/η συνεπιβατη και μοτοσικλετας. Ο αναβατης μπορει ευκολα να αλλαζει μοτοσικλετες χωρις να χρειαζεται σεταρισμα η επανεκκινηση του συστηματος.

Λογω της θεσης των αισθητηρων κοντα στο σωμα, το συστημα του αεροσακου μπορει να χρησιμοποιειται στο δρομο η σε διαδρομες εκτος δρομου.


 Δεν χρειαζεται απενεργοποιηση του συστηματος εαν η μοτοσικλετα φυγει απο την ασφαλτο και ακολουθησει καποιο μονοπατι off-road ουτε σταση για αλλαγη σεταρισματος. Επομενως, η εναλλαγη τυπων οδοστρωματος/εδαφων στο ταξιδι δεν δημιουργει προβλημα.

 Το συστημα προστατευεται απο μια ανθεκτικη και αδιαβροχη θηκη η οποια, οταν φοριεται κατω απο ενα συμβατο εξωτερικο μπουφαν, σημαινει οτι το συστημα του αεροσακου ειναι πληρως αδιαβροχο.

Η BMW Motorrad και η Alpinestars προσφερουν στον αναβατη την ελευθερια να οδηγει οποιαδηποτε μοτοσυκλετα σε οποιαδηποτε επιφανεια, οποιαδηποτε στιγμη και το συστημα μπορει να χρησιμοποιηθει σε συνθηκες εντος η και εκτος δρομου με ολους τους τυπους μοτοσυκλετων και σκουτερ BMW. Η BMW Motorrad ειναι η μοναδικη κατασκευαστρια εταιρεια μοτοσυκλετων που εχει δημιουργησει μια πληρη γκαμα εξοπλισμου αναβατων απο τη δεκαετια του 1970 – απο κρανη μεχρι στολες, μποτες και γαντια. Για ολα αυτα τα προϊοντα, εχει δοθει υψηλη προτεραιοτητα στη μεγιστη ανεση αναβατη και συνεπιβατη καθως και στην ελαχιστοποιηση των πιθανων συνεπειων ατυχηματων.

Η BMW Motorrad ανεκαθεν θεωρουσε την οδηγηση μοτοσικλετας και την ασφαλεια ως αναποσπαστα συνδεδεμενες μεταξυ τους, κατι το οποιο ενσαρκωνει η αρχη \”Safety 360°\”. Το \”Safety 360°\” αναλυει τη συνολικη φιλοσοφια ασφαλους οδηγησης μοτοσυκλετας σε τρεις επιμερους τομεις: τεχνολογια ασφαλειας στο οχημα, ασφαλεια που προερχεται απο τον εξοπλισμο του αναβατη και ασφαλεια μεσω εκπαιδευσης του αναβατη. Η Alpinestars προσφερει καινοτομες τεχνολογιες μοτοσυκλετων που βελτιωνουν την προστασια των αναβατων, τις επιδοσεις και την ανεση επι 50 και πλεον χρονια. Το συστημα αεροσακου Tech- Air™, που αποτελει τη βαση συνεργασιας της με τη BMW Motorrad σε θεματα ενεργητικης ασφαλειας, ειναι το αποτελεσμα εντατικης ερευνας και εξελιξης της Alpinestars που ξεκινησε το 2001.

Επι δεκαετιες, και οι δυο εταιρειες κατεχουν ηγετικο ρολο στην ενεργητικη και παθητικη ασφαλεια των αναβατων. Με τη νεα συμφωνια συνεργασιας μεταξυ BMW Motorrad και Alpinestars, ενισχυεται η θεση των δυο εταιρειων.


Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!