Επιστροφή στο βάθρο για την Hyundai στο Rally Mexico

Ο Neuville εκτος της τριτης θεσης κατεκτησε και την Power Stage, με την Hyundai Motorsport να κερδιζει στο Μεξικο εξι διαδρομες συνολικα.

Η Hyundai Motorsport κατεκτησε για πρωτη φορα το 2017 θεση στο βαθρο του Παγκoσμιου Πρωταθληματος Ραλι (WRC) της FIΑ με τον Thierry Neuville να ολοκληρωνει το Rally México στην τριτη θεση συνολικα.

Μετα τα απογοητευτικα αποτελεσματα στο Μοντε Καρλο και τη Σουηδια, οπου αναγκαστηκαν να εγκαταλειψουν, το βελγικο πληρωμα των Neuville και Nicolas Gilsoul (συνοδηγος) τελικα επεστρεψε στην πρωτη τριαδα μετα απο ενα ανταγωνιστικο Σαββατοκυριακο. Τερματισαν και πηραν και μια νικη σε Power Stage κατακτωντας πεντε επιπλεον βαθμους.


Επιστροφη στο βαθρο
Το αποτελεσμα αυτο σηματοδοτει το 21ο βαθρο της Hyundai Motorsport στο WRC, σε εναν αγωνα οπου η ομαδα κατεκτησε επισης την 100η διαδρομη της αυτη την εβδομαδα. Προκειται δε για το δευτερο βαθρο της ομαδας στο Μεξικο, επαναλαμβανοντας το κατορθωμα της απο την χρονια που εκανε το ντεμπουτο της το 2014, οταν ο Neuville επισης ειχε κατακτησει την 3η θεση.

Ο Hayden Paddon τερματισε μεσα στην πρωτη πενταδα για πρωτη φορα φετος, ενω ο Dani Sordo αναγκαστηκε να συμβιβαστει με την ογδοη θεση μετα απο 17 συνεχομενες διαδρομες. Θεματα πιεσης καυσιμου προβληματισαν και τα τρια πληρωματα, την Παρασκευη, τα οποια τους εμποδισαν να δωσουν μια πιο εντονη μαχη για νικη στη γενικη καταταξη.

Ολα ομως τα πληρωματα της Hyundai Motorsport ολοκληρωσαν το ραλι κατακτωντας σημαντικους βαθμους για το Πρωταθλημα τοσο των κατασκευαστων οσο και των οδηγων.

Neuville / Gilsoul (# 5 Hyundai i20 Coupe WRC)
 Οι Neuville και Gilsoul κερδισαν συνολικα τεσσερεις διαδρομες κατα τη διαρκεια ενος δυσκολου Σαββατοκυριακου στο Μεξικο. Μετα τα θεματα της Παρασκευης, το βελγικο διδυμο επελεξε να επικεντρωθει στην εξασφαλιση μιας αξιεπαινης θεσης στο βαθρο, στην οποια θα βασιστουν για τον επομενο γυρο στην Κορσικη, οπου τερματισαν δευτεροι πριν απο εξι μηνες. 
 Ο Neuville, δηλωσε: «Το μονο που μπορω να πω οτι ειμαι πολυ χαρουμενος που κατακτησαμε μια θεση στο βαθρο εδω στο Μεξικο. Ειναι αφιερωμενη σε ολη την ομαδα της Hyundai Motorsport που μας ενθαρρυναν μετα την απογοητευση των δυο πρωτων ραλι. Περιεγραψα το Monte και τη Σουηδια ως γρηγορα, αλλα απογοητευτικα, γι \’αυτο ειναι καταπληκτικο που επιστρεψαμε στην πρωτη τριαδα κερδιζοντας βαθμους και στην Power Stage. Η ομαδα εχει δουλεψει σκληρα για αυτο το Σαββατοκυριακο, για να επισκευασει το αυτοκινητο μετα απο καποια προβληματα που αντιμετωπισαμε την Παρασκευη. Ηταν η επιμονη και η αποφασιστικοτητα τους που μας επετρεψε να κατακτησουμε μια θεση στο βαθρο. Τους ευχαριστουμε.»

Paddon / Kennard (# 4 Hyundai i20 Coupe WRC)
 Η πεμπτη θεση θα δωσει στον Paddon και τον συνοδηγο του John Kennard μια ωθηση στο ηθικο τους, για το Πρωταθλημα του 2017. Οι Νεοζηλανδοι εχουν παρει μια γευση απο την αντιμετωπιση των δυσκολιων αυτο το Σαββατοκυριακο και κατοχυρωσαν τον τερματισμο τους με το καλυτερο αποτελεσμα τους μεχρι τωρα σε αυτη τη σεζον.
Ο Paddon σχολιασε: \”Δεν υπαρχουν πολλα να πω σχετικα με αυτο το ραλι, με το οποιο ειχαμε καποια προβληματα. Μπορουμε να παρουμε παρηγορια μονο απο τον τερματισμο μας στην πρωτη πενταδα, αλλα με λιγη περισσοτερη τυχη ξερουμε οτι μπορουμε να παλεψουμε για υψηλοτερη θεση – και για το βαθρο. Ηταν καλο που επιστρεψαμε στο χωμα, ειναι λυπηρο οτι δεν μπορεσαμε να δειξουμε μια καλυτερη αποδοση. Μπορουμε να συνεχισουμε να δουλευουμε με την ελπιδα οτι η παλιρροια θα γυρισει συντομα. Η Κορσικη ειναι ο επομενος αγωνας, οπου ειμαι αισιοδοξος οτι μπορουμε να παρουμε καλυτερα αποτελεσματα. \”

Sordo / Martí (# 6 Hyundai i20 Coupe WRC)
Ο Sordo και ο συμπατριωτης του συνοδηγος του Marc Martí εδειξαν πραγματικα τις προθεσεις και την υποσχεση τους στο Μεξικο, αποδεικνυοντας τη δυναμικη τους για μια θεση στο βαθρο κερδιζοντας δυο διαδρομες το Σαββατο το πρωι. Χανοντας χρονο την Παρασκευη στο Autodrome León – λογω ζητηματων πιεσης καυσιμου – οι Ισπανοι οδηγηθηκαν εκτος συναγωνισμου, αλλα θα προσπαθησουν να ανατρεψουν αυτη την ατυχια, οταν το WRC επιστρεφει στην ασφαλτο στον αγωνα της Κορσικης τον επομενο μηνα.
Ο Sordo δηλωσε: «Ειμαι ευχαριστημενος που τερματισα αυτο το ραλι και προσπαθω να παραμεινω θετικος. Δεν ηταν ενα ευκολο Σαββατοκυριακο για εμας. Αγωνιστηκαμε εναντια σε προβληματα, που δεν μας εδωσαν την αυτοπεποιθηση που χρειαζονταν για να πιεσουμε σκληρα. Ειχαμε καποιες επιπλοκες με τους υαλοκαθαριστηρες, οι οποιες ηταν σιγουρα σοβαρες, αφου στην πρωτη διαδρομη εβρεχε. Καναμε ο, τι μπορουσαμε στην Power Stage, και ειμαι ευχαριστημενος που πηραμε ενα βαθμο. Δεν ειχαμε πολυ τυχη στο Μεξικο και ετσι πρεπει να το αφησουμε απλα πισω μας και να επικεντρωθουμε στον επομενο γυρο, στο Tour de Corse ».

Πατωντας το κουμπι επαναφορας
Η Hyundai Motorsport ελπιζει οτι αυτο το βαθρο θα ειναι η εναρξη για ακομη μεγαλυτερα πραγματα που αναμενονται σε αυτη τη σεζον.

Ο Michel Nandan, Team Principal δηλωσε: «Δεν ειχαμε ενα ευκολο Σαββατοκυριακο εδω στο Μεξικο, ετσι νομιζω οτι μπορουμε να ειμαστε ικανοποιημενοι για τη θεση που πηραμε στο βαθρο και τη νικη στην Power Stage. Ο Thierry και ο Nicolas το αξιζαν πραγματικα. Σε αντιθεση με το Monte και τη Σουηδια, σαφως ειχαν το ρυθμο και την αξιοπιστια για να κερδισουν τον αγωνα, αλλα αντιμετωπισαμε μερικα ζητηματα αυτο το Σαββατοκυριακο, τα οποια εμποδισαν τα πληρωματα μας να φθασουν στη νικη. Εχουμε εργαστει μεθοδικα ως ομαδα, αλλα πρεπει να επανεξετασουμε τα πραγματα προσεκτικα, οταν φτασουμε πισω στο εργοστασιο. Δεν ξεχναμε οτι ηταν ο πρωτος μας αγωνας στο χωμα με το νεο μας αυτοκινητο. Η μαχη των κατασκευαστων ειναι σκληρη αυτη τη σεζον. Εξακολουθω να ειμαι πεπεισμενος οτι θα βρουμε το ρυθμο μας και θα καταφερουμε την πρωτη μας νικη με το Hyundai i20 Coupe WRC το συντομοτερο. Προς το παρον, αφηνουμε το Μεξικο με τα διδαγματα που μας εδωσε και επικεντρωνομαστε στους επερχομενους αγωνες. \”

Το επομενο Rally
Το WRC επιστρεφει στην Ευρωπη για τον τεταρτο γυρο της σεζον, και τις ασφαλτινες διαδρομες του Tour de Corse, το οποια μετακινειται σε νωριτερη ημερομηνια την ανοιξη.
 Ο αγωνας θα διεξαχθει 6-9 Απριλιου μολις εξι μηνες μετα τον αγωνα του 2016, στον οποιο η Hyundai Motorsport τερματισε στη δευτερη θεση.


Συνολικη Καταταξη – Rally Mexico

1
K. Meeke
P. Nagle
Citroën C3 WRC
3:22:04.6
2
S. Ogier
J. Ingrassia
Ford Fiesta WRC
+13.8
3
T. Neuville
N. Gilsoul
Hyundai i20 Coupe WRC
+59.7
4
O. Tanak
M. Jarveoja
Ford Fiesta WRC
+2:18.3
5
H. Paddon
J. Kennard
Hyundai i20 Coupe WRC
+3:32.9
6
J. M. Latvala
M. Anttila
Toyota Yaris WRC
+4:40.3
7
J. Hänninen
K. Lindström
Toyota Yaris WRC
+5:06.2
8
D. Sordo
M. Martí
Hyundai i20 Coupe WRC
+5:22.7
9
E. Evans
D. Barritt
Ford Fiesta WRC
+8:41.8
10
P. Tidemand
J. Andersson
Škoda Fabia R5
+10:51.9
  
Καταταξη οδηγων / Παγκοσμιο Πρωταθλημα Ραλι FIAγια το 2017 _ Μετα τον 3Ογυρο
1
S. Ogier
66
2
J.M Latvala
58
3
O. Tanak
48
4
D. Sordo
30
5
T. Neuville
28
6
K. Meeke
27
7
C. Breen
20
8
E. Evans
20
9
H. Paddon
17
10
S. Lefebvre
10
11
J. Hänninen
9
 
 Καταταξη Κατασκευαστων / Παγκοσμιο Πρωταθλημα Ραλι FIAγια το 2017 _ Μετα τον 3Ογυρο 
1
M-Sport World Rally Team
103
2
Toyota Gazoo Racing WRC
67
3
Hyundai Motorsport
65
4
Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team
55

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9JWYDea4xRQ]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!