Η πρώτη έκδοση Heritage Edition του Ford GT και η μοναδική έκδοση, Studio Collection

 

Το Ford GT ειναι το μοναδικο αμερικανικο supercar που εχει κερδισει στο Le Mans, και τωρα τιμωντας το εμβληματικο αυτοκινητο της Ford Performance για το 2021, η Ford αποκαλυψε δυο νεες εκδοσεις – την Heritage Edition, η οποια ειναι εμπνευσμενη απο το αυτοκινητο που χαρισε το 1966 την πρωτη νικη της Ford σε αγωνα αντοχης, καθως και τη νεα Studio Collection που προσφερει μοναδικες στιλιστικες προτασεις.

 

«Για τη Heritage Edition, η ομαδα της Ford Performance προχωρησε ακομα πιο βαθια στην αγωνιστικη ιστορια του Ford GT και δημιουργησε μια εκδοση περιορισμενης παραγωγης που τιμα με το σχεδιασμο της την 55η επετειο του αγωνα Daytona 24 Hour, ο οποιος ανοιξε το δρομο για τις επιτυχιες μας στο Le Mans» δηλωσε ο Mike Severson, program manager του Ford GT. «Επιπλεον, η εκδοση Studio Collection προσφερει νεες προτασεις εξατομικευσης για οσους επιθυμουν να αναδειξουν στοιχεια του αυτοκινητου, οπως το ανθρακονηματινο αμαξωμα και οι αεραγωγοι ψυξης που συνεισφερουν στις νικηφορες επιδοσεις του μοντελου στο Le Mans

 

Η παρουσιαση των δυο εκδοσεων συνεπεσε με το πεσιμο της αυλαιας του Petersen Car Week για το 2020, που αρχισε να μεταδιδεται την Τεταρτη στο καναλι του Peterson Museum στο YouTube. Η εικονικη εκδηλωση περιλαμβανε 25 ωρες μεταδοσεων με πρωτοτυπο υλικο απο κατασκευαστες και φιλους των αγωνων, καθως και lifestyle δραστηριοτητες και δημοπρασιες.

 

Ford GT Heritage Edition: Μια εκδοση εμπνευσμενη απο τον 24ωρο αγωνα της Daytona

 

Η τελευταια εκδοση Heritage Edition που ερχεται να προστεθει στην οικογενεια του Ford GT αποτιει φορο τιμης στο αυτοκινητο που κυριαρχησε στο Daytona 24 Hour Continental του 1966, στο οποιο η Ford κατεκτησε την πρωτη της νικη σε 24ωρο αγωνα αντοχης. Αυτο ηταν και το θεμα της κινηματογραφικης ταινιας του 2019 με τιτλο “Ford v Ferrari” – η “Le Mans ’66,” οπως ειναι γνωστη στην Ευρωπη.

 

 

Οι οδηγοι Ken Miles και Lloyd Ruby ηγηθηκαν της κυριαρχιας της Ford (1-2-3-5) στην Daytona, σηματοδοτωντας το εναυσμα μιας μαγικης σεζον για το Ford GT40 MK II, που ειχε ως συνεχεια το εμφατικο 1-2-3 στο Sebring και στο Le Mans. Η εκδοση Heritage Edition ειναι η πρωτη που “ντυνεται” με αγωνιστικα χρωματα διαφορετικα απο εκεινα των αγωνιστικων προτασεων της Ford που πρωταγωνιστησαν στο Le Mans.

 

 

«Οι Miles και Ruby ηταν επικεφαλης σχεδον σε ολους τους γυρους του 24ωρου αγωνα και ξεπερασαν τους ανταγωνιστες τους τερματιζοντας με διαφορα 30 μιλιων» δηλωσε ο Severson. «Ηταν η πρωτη φορα που απειλειτο η κυριαρχια της Ferrari σε αγωνες σπορ αυτοκινητων, κατι που αποτελεσε σταθμο για το αγωνιστικο προγραμμα του Ford GT

 

 

Εμπνευσμενο απο το λευκο, μαυρο και κοκκινο χρωματισμο του αγωνιστικου Ford GT40 MK II που απεσπασε τη νικη στην Daytona το 1966, το νεο Ford GT Heritage Edition ειναι βαμμενο στο χρωμα Frozen White και διαθετει ενα καπο απο γυμνο ανθρακονημα που εξασφαλιζει μια ελκυστικη αισθητικη αντιθεση. Οι ασυμμετρες πινελιες σε χρωματισμο Race Red απαντωνται στο εμπρος μερος του αυτοκινητου, στο χειλος της οροφης, στην πορτα του οδηγου, αλλα και κατω απο την πισω αεροτομη, προσδιδοντας ετσι ενα ξεχωριστο χαρακτηρα, ενω τα διακοσμητικα γραφικα με τον αριθμο #98 απο γυμνο ανθρακονημα αποτελουν στοιχειο της ταυτοτητας του οχηματος και ενδεικτικο του χαμηλου του βαρους. Τα μοναδικα γραφικα της Ford στα πισω πανελ και οι μονοκομματες ζαντες Heritage Gold των 20 ιντσων απο σφυρηλατο αλουμινιο, σε συνδυασμο με τις κοκκινες, λακαριστες δαγκανες φρενων της Brembo, ολοκληρωνουν την εξωτερικη εμφανιση.

 

 

Το απεριττο οδηγοκεντρικο εσωτερικο φερει μοναδικο εξοπλισμο, οπως μαυρη επενδυση απο Alcantara® suede στο ταμπλο, την οροφη και το τιμονι, ενω τα κοκκινα paddles του κιβωτιου και τα κοκκινα σπορ καθισματα απο Alcantara προσδιδουν μοναδικες αντιθεσεις.

 

Για οσους αναζητουν ακομα πιο εντυπωσιακη εμφανιση, το προαιρετικο πακετο Heritage Upgrade Package περιλαμβανει ζαντες 20 ιντσων απο γυμνο ανθρακονημα με μοναδικα, γυαλιστερα κοκκινα ενθετα, ενω οι μονοκομματες, μαυρες δαγκανες των φρενων κοσμουνται με το κοκκινο λογοτυπο της Brembo. Στο εσωτερικο, τα διακοσμητικα με τον αριθμο #98 δημιουργουν μια ελκυστικη αντιθεση στα ανθρακονηματινα πανελ των θυρων οδηγου και συνοδηγου που συνοδευουν το πακετο Heritage Upgrade Package.

 

Νεα Ford GT Studio Collection

 

Η Ford Performance αποκαλυψε επισης μια νεα εκδοση του Ford GT με την ονομασια Studio Collection. Προκειται για ενα νεο πακετο με εξατομικευμενα χρωματα που αναδεικνυει βασικα σχεδιαστικα χαρακτηριστικα του οχηματος, οπως οι αεραγωγοι ψυξης, οι οποιοι συμβαλλουν ωστε ο κινητηρας του Ford GT να αποδιδει 660 ιππους στις εξαιρετικα επιπονες συνθηκες και τις υψηλες θερμοκρασιες κατα την οδηγηση του αυτοκινητου στην πιστα.

 

 

Το μοναδικο πακετο εξωτερικων γραφικων ειναι προϊον συνεργασιας της Ford Performance και της κατασκευαστριας εταιρειας του Ford GT, Multimatic. Μεγαλη ηταν η συνεισφορα του Garen Nicoghosian, επικεφαλης σχεδιασης της Multimatic, που εχει εργαστει στο προγραμμα εξελιξης του Ford GT απο τοτε που ξεκινησε.

 

«Ο συνδυασμος λωριδων και ενθετων διακοσμητικων παραπεμπει στο παθος για ταχυτητα και προσελκυει το βλεμμα στα πιο ιδιαιτερα στιλιστικα χαρακτηριστικα του GT» δηλωσε ο Nicoghosian.

 

Το πακετο Studio Collection προοριζεται μονο για 40 αντιτυπα του Ford GT για το 2021 και 2022. Η εξατομικευση αμαξωματος και γραφικων πραγματοποιειται με την αρωγη επτα στανταρ χρωματων αλλα και επιπλεον επιλογων μεσα απο μια πλουσια παλετα με ατελειωτους χρωματικους συνδυασμους που προσδιδουν ενα ακομα πιο μοναδικο αποτελεσμα.

 

Οι παραδοσεις του ΜΥ 2021 Ford GT ξεκινουν στις αρχες του 2021, ενω η παραγωγη του Ford GT ολοκληρωνεται το 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!