Η 904 Living Legend, που μας πήρε τα μυαλά

 

Porsche Unseen : Little Rebels – 904 Living Legend

  

  Πριν μερικες μερες, η Porsche αποκαλυψε μια σειρα πρωτοτυπων αυτοκινητων της, τα οποια μεχρι τωρα δεν ειχαμε δει, εξου και το Unseen. Τις ερχομενες Κυριακες, θα ανακαλυψουμε ολα οσα μας αποκαλυψε η Porsche για καθενα απο αυτα. Ξεκιναμε φυσικα, απο την αγαπημενη των περισσοτερων απο εμας, 904 Living Legend.

 

  H 904 Living Legend, ειναι ενα hard model (κατασκευασμενο δηλαδη απο τα υλικα που θα ειχε αν εμπαινε κανονικα σε διαδικασια εξελιξης) κλιμακας 1:1, το οποιο κατασκευαστηκε το 2013. Οπως δηλωνει και η ιδια η ομαδα της Porsche, μερικες φορες οι εξαιρετικες ιδεες, δεν απεχουν πολυ. Φτανουν μεχρι τα ορια της οικογενειας του Volkswagen Group. 

  Η ιδια η Volkswagen, ειχε ξεκινησει ενα project ερευνας, για τη δημιουργια ενος οικονομικου αυτοκινητου, με χωρητικοτητα κινητηρα, 1 λιτρου, απο το 2002. Το αποτελεσμα για τη VW, ηταν το περιορισμενης παραγωγης Volkswagen XL, το οποιο εγινε διαθεσιμο το 2014. Τι σχεση ομως εχει η Porsche με το συγκεκριμενο project, θα αναρωτηθει κανεις.

  Το Porsche Design Studio, εδειξε ιδιαιτερο ενδιαφερον για το project της Volkswagen, στο κομματι του carbon monocoque σασι του VW XL. Για τη Porsche, αυτο το concept θα μπορουσε να δημιουργησει ενα πολυ ελαφρυ, μικρων διαστασεων sports car. Συνεχιζοντας την εξελιξη λιγο παραπερα, ανακαλυψαν οτι το αυτοκινητο που δημιουργουσαν, ηταν πολυ κοντα στην Porsche 904, εναν αγωνιστικο θρυλο, που βρισκεται και στο μουσειο της εταιρειας.

  Ετσι, το νεο αυτο πρωτοτυπο ελαβε το ονομα 904 Living Legend. Προκειται για ενα χαμηλο, κεντροβαρο αυτοκινητο, με φτερα που τονιζουν το μυωδες σχημα της, παρα το μικρο μεγεθος της. Το ιδανικο μηχανικο συνολο για το συγκεκριμενο αυτοκινητο συμφωνα με την ιδια τη Porsche, θα ηταν ενας V2 κινητηρας, απο μηχανη (Ducati πχ, που τυγχανει να ειναι και αυτη μελος του Group).

  Το μονο σιγουρο, ειναι πως η αποκριση του κοσμου ηταν τοσο εντυπωσιακα εντονη για το συγκεκριμενο αυτοκινητο, που η Porsche την εχει λαβει πολυ σοβαρα υποψη της. Σε βαθμο, που σκεφτεται σοβαρα να δει αν και κατα ποσο ειναι εφικτο να δημιουργηθει και ενα αυτοκινητο παραγωγης.

Και, μερικες φωτογραφιες ακομη, γιατι κανεις δε χορταινει να τη χαζευει :

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!