Η AMG GT, γίνεται Black

Μετα την AMG GT R Pro, η Mercedes εθεαθη να κανει δοκιμες με την επομενη, αναμενομενη, εκδοση της GT, την Black Series. Η Black Series, οπως εγινε και με τη CLK, C Coupe και SLS, θα ειναι η τελευταια και κορυφαια εκδοση του μοντελου, πριν κλεισει ο κυκλος παραγωγης του και περασουμε στο διαδοχο του.

Οι διαφορες στη Black Series, ειναι εμφανεστατες, εν συγκριση με μια \”απλη\” GT R. Πολυ μεγαλυτερο εμπρος splitter, αλλοι (μεγαλυτεροι) αεραγωγοι στο καπο, 4 αποληξεις απο την εξατμιση και η θηριωδης ρυθμιζομενη πισω αεροτομη. Πολυ πιθανο κανεις να τη μπερδευε με καποια αγωνιστικη εκδοση, GT3 η GT4, παρα με την \”συμβατικη\” GT R.

Απο τις εικονες, τα δυο πρωτοτυπα φαινεται πως εχουν καποιες μεταξυ τους διαφορες. Το πρωτοτυπο που κανει τις δοκιμες στο Nurburgring, φαινεται να εχει rollcage πισω απο τα καθισματα, ενω αυτο που κανει δοκιμες στη Βορεια Ευρωπη, δεν εχει, ενω τα φωτισιτικα σωματα του στο εμπρος μερος, υποδεικνυουν πως προκειται για US Spec μοντελο.

Η επιδραση των αεροδυναμικων μερων ειναι εμφανης, καθως οπως βλεπουμε απο το αυτοκινητο που πραγματοποιει δοκιμες στο Nurburgring, ειναι κολλημενο στην ασφαλτο.

Απο τα οσα εχουν συζητονται μεχρι και τωρα, η Black Series αναμενεται να χρησιμοποιησει το γνωστο 4λιτρο V8 BiTurbo κινητηρα της AMG, με την αποδοση αυτη τη φορα να κυμαινεται καπου κοντα στα 700 αλογα, με διαφοροποιησεις φυσικα να λαμβανουν χωρα τοσο στο πλαισιο, οσο και στην αναρτηση και τα φρενα. Η εκτενεστερη χρηση ανθρακονηματος, αναμενεται επισης να μειωσει σημαντικα το βαρος της κορυφαιας GT.

Ολα τα παραπανω, ειναι συστατικα τα οποια ενδεχομενως να δημιουργησουν τη νεα \”Queen of the laptime board\” του Nurburgring, με τον Διευθυντη της AMG, Tobias Moers, να αφηνει ανοιχτο το ενδεχομενο, η Black Series να κανει τη δικη της αποπειρα να εκθρονισει την Aventador SVJ (με χρονο 6:44.97) απο το κορυφαιο σκαλι του βαθρου του ταχυτερου αυτοκινητου παραγωγης στο Ring.

Πριν απο λιγες μερες, πριν το κλεισιμο του Nurburgring λογω του ιου Covid-19, η Mercedes εθεαθει να κανει δοκιμες και με μια 3η GT R Black Series.

Αναμενουμε να δουμε τη Black Series στη τελικη της μορφη, χωρις τα καμουφλαζ. Το αποτελεσμα, αναμενεται να ειναι σιγουρα εντυπωσιακο.

Source 

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!