Η Audi ερευνάται ξεχωριστά για το dieselgate

Νεα τροπη στην ερευνα για το σκανδαλο dieselgate δινει η Εισαγγελια του Μοναχου, με την αποφαση της να αποσχισει απο την κυρια ερευνα τη θυγατρικη της VW, Audi και να τη μετατρεψει σε ξεχωριστο αντικειμενο ερευνας. Με την εξελιξη αυτη, η Audi κινδυνευει με βαρυ προστιμο, το οποιο θα ισουται με τα κερδη της απο τις πωλησεις των diesel που ειχαν το επιμαχο software.

Οι εισαγγελεις του Braunschweig προσθεσαν την Audi ως ανεξαρτητο κατασκευαστη στην ερευνα, με αντικειμενο το αν οι executives της μαρκας αμελησαν τα εποπτικα τους καθηκοντα, επιτρεποντας ετσι την απατη, εξηγησε σε γραπτη της δηλωση η επικεφαλης των ερευνητων, Karin Jung.
Δροσιστικη φωτογραφια ενος Audi Quattro που ξερνα φλογες, για τις δυσκολες μερες του καυσωνα

Η Audi ενημερωθηκε για την εξελιξη αυτη και θα συνεχισει να εργαζεται εποικοδομητικα με τους εισαγγελεις, δηλωσε επ\’ αυτου ο εκπροσωπος της εταιρειας- μελους του VAG,  Oliver Scharfenberg. Και, παρα το γεγονος οτι στη Γερμανια δεν επιτρεπεται η ποινικη διωξη για εταιρειες, οι εισαγγελεις του Μοναχου φερονται ετοιμοι να χρησιμοποιησουν τη \”συνταγη\” που ειχε χρησιμοποιηθει στην υποθεση της Siemens, περιπου πριν απο μια δεκαετια.

Κατα τη διαρκεια της ερευνας, τοτε, για διαφθορα, οι εισαγγελεις εκαναν χρηση του νομου που επιτρεπει την κατασχεση των κερδων που εγιναν με παρανομο τροπο και αναγκασαν τη Siemens να διεκδικησει (και πετυχει, εν τελει) συμβιβασμο για 600 εκατομμυρια ευρω, τα οποια και πληρωσε στο γερμανικο Δημοσιο.
Audi R8 V10 Plus ντριφταρει (στη Daytona, αν σ\’ ενδιαφερει). Το μοντελο ειναι ενα απο τα προσφατα \”στολιδια\” της μαρκας

Η VW, η οποια ειχε παραδεχθει τον Σεπτεμβριο του 2015 οτι περιπου 11 εκατομμυρια diesel μοντελα της σε ολο τον κοσμο, ειχαν πουληθει με defeat devices που \”ξεγελουσαν\” τα τεστ μετρησης εκπομπων ρυπων, ειναι το αντικειμενο παρομοιας ερευνας, παροτι προσπαθεϊ να επαναφερει τις πωλησεις της, προσφεροντας \”καθαρο ντηζελ\” που πλεον ανταποκρινεται σε υψηλα στανταρ σε ο,τι αφορα τις εκπομπες ρυπων, κατα δηλωση της. Οι εισαγγελεις του Μοναχου ερευνουν αν η γερμανικη μαρκα διεπραξε απατη με την προσθηκη του software που \”εκρυβε\” τους ρυπους των μοντελων της.   

Πρακτικα, στη χειροτερη εξελιξη, αν η ξεχωριστη ερευνα για την Audi καταληξει σε ενοχη των στελεχων της, το Volkswagen Audi Group θα αναγκαστει να πληρωσει, οχι ενα συνολικο (ως ομιλος), αλλα ξεχωριστα προστιμα για καθε σημα της που θα αποδειχθει οτι εμπλεκοταν στην υποθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!