Η BMW το 2016 θα γιορτάσει 100 χρόνια ζωής με μια σειρά από εκδηλώσεις και παρουσιάσεις… Mοντέλων


Η BMW απεχει κατι μηνες για να κλεισει σχεδον ενα αιωνα ζωης μιας και ιδρυθηκε το 1916 και απο τοτε εχει καταφερει πολλα. Τα αρχικα  B M W σημαινουν Bayerische Motoren Werke η Bavarian Motor Works στα αγγλικα και ξεκινησε ως κατασκευαστης αεροσκαφους με το κυκλικο σημα με το κοκκινο το μπλε και το ασπρο να γινεται αναγνωρισιμο καθως περνουν τα χρονια. Το 1923 η BMW κατασκευασε την πρωτη μοτοσυκλετα την R 32 και πεντε χρονια αργοτερα το 1928 εγινε κατασκευαστης αυτοκινητων προσφεροντας μεχρι και σημερα τα απολυτα μηχανηματα οδηγησης. Ετσι λοιπον κλεινοντας εναν ολοκληρο αιωνα ζωης μονο ευχαριστες εκπληξεις μπορουμε να αναμενουμε απο την Βαυαρικη φιρμα. Λεγοντας ευχαριστες εκπληξεις ευνοουμε BMW M  division την φαεινη ιδεα της  BMW  που ιδρυθηκε το 1970. Σημερα το M division βρισκεται σε ακμη καθως σχεδον ολα τα μοντελα της εχουν μια Μ εκδοση προσφεροντας χαρα στους παθιασμενους οδηγους. 
Η επετειος της Bmw θα συνδυαστει με μια σειρα απο σπορ μοντελα ξεκινωντας απο την M4 GTS ενα αγωνιστικο κοντα στις αγωνιστικες ριζες της φιρμας. Θα πρεπει να περιμενουμε και μια πιο γρηγορη εκδοχη του BMW i8, το i8s με τουλαχιστον 100 αλογα περισσοτερα αφου θα φοραει τον διλιτρο κινητηρα με 300 αλογα και επιταχυνση στα 100 απο σταση κατω απο 4 δλ πιθανοτατα χωρις  οροφη…

Συμφωνα με φημολογιες ακουγεται οτι η BMW θα κατασκευασει ενα διθεσιο roadster αποκλειστικα για να  να γιορτασει την μεγαλη επετειο και να αποτισει φορο τιμης στους ιδρυτες της εταιρειας αλλα… και στους φανατικους οπαδους της!

Η BMW ετοιμαζει μια δυναμικη εισοδο το 2016 που ειναι και η επετειακη χρονια της. Συμπληρωνοντας συντομα 100 χρονια απο την ιδρυση της, η εταιρια χρησιμοποιει τη σκηνη του Διεθνους Σαλονιου Αυτοκινητου Β. Αμερικης (NAIAS), στο Ντιτροϊτ (11 – 24 Ιανουαριου), για τις παγκοσμιες πρεμιερες των σπορ μοντελων της BMW M2 και BMW X4 M40i. Οι δυο νεες αφιξεις του περιπτερου θα πλαισιωθουν απο τα πρωτοποριακα μοντελα BMW i και καινοτομες υπηρεσιες που καλυπτουν ολους τους τομεις της ηλεκτρικης μετακινησης. Το παρων θα δωσει και η τελευταια γκαμα εφαρμογων και συστηματων του BMW ConnectedDrive (οπως το Remote Control Parking).

Η επιτυχημενη παρουσια του BMW Group στη Β. Αμερικη ξεκινησε πριν απο 40+ χρονια. Η Βαυαρικη αυτοκινητοβιομηχανια εκπροσωπειται στις ΗΠΑ απο τη θυγατρικη της BMW στη Β. Αμερικη απο το 1975, και η εταιρια προχωρησε στη συνεχεια στην ανεγερση του δικου της εργοστασιου παραγωγης στο Spartanburg, Νοτια Καρολινα το 1992. Εκδοσεις μοντελων που προοριζονται ειδικα για την Αμερικανικη αγορα και η δεσμευση της BMW στα αγωνιστικα πρωταθληματα Β. Αμερικης, οπως το IMSA WeatherTech SportsCar Championship (στο οποιο η νεα BMW M6 GTLM θα τρεξει το 2016), υπογραμμιζουν τη σημασια της δευτερης μεγαλυτερης αγορας πωλησεων του BMW Group, που παραλληλα λειτουργει σαν μια σημαντικη δεξαμενη ιδεων για νεες εξελιξεις. Επομενως, η Αμερικη εχει γινει ενα δευτερο ‘σπιτι’ για το BMW Group, παρεχοντας εργασιακη απασχοληση σε πανω απο 70.000 ατομα στην ηπειρο αυτη (στην ιδια τη BMW και τις κοινοπραξιες της).

Προκειται για μια επιτυχημενη ιστορια που συνεχιζεται. Μια επενδυση υψους ενος δισεκατομμυριου δολαριων προοριζεται για αυξηση της παραγωγικοτητας του Εργοστασιου του BMW Group στο Spartanburg στη Ν. Καρολινα. Το εργοστασιο αναμενεται να παιξει ακομα σημαντικοτερο ρολο στο δικτυο παραγωγης του BMW Group στο μελλον. Το εργοστασιο του Spartanburg κατασκευαζει μοντελα BMW X για πελατες απο ολο τον κοσμο και εχει αναδειξει τη BMW στη μεγαλυτερη εταιρια εξαγωγης αυτοκινητων των ΗΠΑ με βαση την αξια. Παραλληλα με την επεκταση των εγκαταστασεων παραγωγης της, η εταιρια εχει δωσει ιδιαιτερη εμφαση στη δημιουργια δυο κεντρων οδηγικης ασφαλειας. Το ενα ειναι το Performance Center στο Εργοστασιο του Spartanburg, και το αλλο βρισκεται στην Καλιφορνια, στο νοτιο Palm Springs. Εδω, οι οδηγοι BMW, μελλοντικοι πελατες και φιλοι της μαρκας βιωνουν τις δυνατοτητες επιδοσεων του Απολυτου Οδηγικου Εργαλειου μεσα απο εκπαιδευτικα σεμιναρια οδηγησης.

Νεα BMW M 2 Coupe : σπορ αυτοκινητο υψηλων, συναρπαστικων επιδοσεων. 
Στις αρχες της δεκαετιας του 1970, η BMW 2002 turbo ηδη εκανε παταγο ξεσηκωνοντας το πληθος με καθε της εμφανιση. Το compact σπορ αυτοκινητο ενσαρκωνε αριστα την αποφαση της BMW να προσφερει εξαιρετικα δυναμικη συμπεριφορα, ευελιξια και οδηγικο ελεγχο. Τωρα, μετα απο 40 και πλεον χρονια, η BMW M GmbH παρουσιαζει τη νεα BMW M2 επιβεβαιωνοντας τη συνεχιση αυτης της δεσμευσης. Με εναν ισχυρο, εν σειρα εξακυλινδρο κινητηρα, την ευελιξια της πισω κινησης (RWD), ελαφρια αλουμινενια αναρτηση M Sport και συναρπαστικο στυλ, η νεα BMW M2 Coupe εχει ολα τα συστατικα για να προσφερει την τελευταια λεξη στην οδηγικη απολαυση. 

Ο νεος, τριλιτρος, εν σειρα εξακυλινδρος κινητηρας της BMW M2 χρησιμοποιει προηγμενη τεχνολογια M TwinPower Turbo που αποδιδει 272 kW/370 hp σε 6.500 rpm και αποτελει σημειο αναφορας στην κατηγορια. Η μεγιστη ροπη των 465 Nm μπορει να φτασει στιγμιαια στα 500 Nm με τη λειτουργια overboost. Η νεα BMW M2 με προαιρετικο, επταταχυτο κιβωτιο διπλου συμπλεκτη Μ – M Double Clutch Transmission (M DCT) και Launch Control (Ελεγχο Εκκινησης) επιταχυνει απο σταση στα 100 km/h σε μολις 4,3 δευτερολεπτα. Η τελικη ταχυτητα περιοριζεται ηλεκτρονικα στα 250 km/h, η στα 270 km/h με το Πακετο M Driver. Παρολα αυτα, με το κιβωτιο M DCT, καταναλωση μολις 7,9 lit / 100 km και εκπομπες CO2 185 g/km, το αυτοκινητο εντυπωσιαζει με την εξαιρετικη του αποδοση. 

Η οδηγικη απολαυση αυξανεται με την ενεργοποιηση της λειτουργιας M Dynamic Mode (MDM) του συστηματος Dynamic Stability Control. Το MDM επιτρεπει την ολισθηση του τροχου και επομενως μετρια, ελεγχομενα drift (υπερστροφες ισχυος) στην πιστα.

Νεα BMW X 4 M 40 i : κορυφαια δυναμικη συμπεριφορα στην κατηγορια της.
Η επιτυχημενη σειρα BMW X4 αποκτα τη νεα ναυαρχιδα της με την αφιξη της BMW X4 M40i. Διαθετοντας ακομα πιο δυναμικη συμπεριφορα, ξεχωριστη εμφανιση και αποκλειστικο εξοπλισμο, η BMW γινεται και παλι κυριαρχος του παιχνιδιου στην κατηγορια Sports Activity Coupe (SAC). 

Ενας νεος, εν σειρα εξακυλινδρος κινητηρας M Performance TwinPower Turbo γιορταζει την παγκοσμια πρεμιερα του στη BMW X4 M40i. Με 3000 κυβ. εκ. αποδιδει 265 kW/360 hp μεταξυ 5.800 και 6.000 rpm και ροπη 465 Nm. Με αυτο τον κινητηρα υψηλων επιδοσεων και την τεχνολογια αιχμης M Performance TwinPower Turbo, η BMW X4 M40i επιταχυνει απο 0 στα 100 km/h σε 4,9 δευτερα μεχρι την τελικη ταχυτητα των 250 km/h (ηλεκτρονικος κοφτης).



BMW i : πρωτοπορος στην ηλεκτρικη οδηγικη απολαυση και καθημερινη χρηστικοτητα.
Μετα το επιτυχημενο παγκοσμιο λανσαρισμα του γνησιου ηλεκτρικου μοντελου BMW i3 (καταναλωση ενεργειας στο μικτο κυκλο: 12,9 kWh, εκπομπες CO2 στο μικτο κυκλο: 0 g/km)* και του plug-in υβριδικου σπορ BMW i8 (καταναλωση καυσιμου στο μικτο κυκλο: 2,1 l/100 km, εκπομπες CO2 στο μικτο κυκλο: 49 g/km)* η BMW i εδραιωνεται σαν πρωτοπορος στον τομεα της βιωσιμης μετακινησης με μια αυξανομενη ποικιλια μοντελων και σχετικων υπηρεσιων.

Απο τοτε που εκανε την πρωτη της εμφανιση στην αγορα του αυτοκινητου, στα τελη του 2013, η μαρκα BMW i εχει γινει ενα επιτυχημενο κεφαλαιο στην ιστορια της BMW. Με το BMW i3 – το παγκοσμιως πρωτο compact premium, αμιγως ηλεκτρικο οχημα – και το επαναστατικο, υβριδικο σπορ αυτοκινητο BMW i8, η BMW i διαθετει δυο μοντελα που απολαμβανουν τεραστια δημοτικοτητα και υψηλη ζητηση σε ολο τον κοσμο. Σαν αποτελεσμα, η BMW εχει ισχυροποιηθει στην αγορα του ηλεκτρικου αυτοκινητου. Συγκεκριμενα, το ενα στα 10 ηλεκτροκινητα επιβατικα οχηματα που παραδιδονται σε πελατες σε ολο τον κοσμο απο τοτε που λαναριστηκε η BMW i ειναι το μοντελο i3. Στην Αμερικη, η αναλογια αυτη ειναι ενα στα οκτω ηλεκτρικα αυτοκινητα, και στη Γερμανια ενα στα πεντε (ολες οι τιμες υπολογισμενες μεχρι τον Οκτωβριο του 2015). Επιπλεον, το BMW i3 ειναι το τριτο σε πωλησεις ηλεκτρικο αυτοκινητο παγκοσμιως – και το μοναδικο που μπορει να αυξησει τη λειτουργικη αυτονομια του με το προαιρετικο συστημα Range Extender. Ενα ακομα κρισιμο στοιχειο για τη BMW που απορρεει απο την ισχυρη ζητηση για μοντελα BMW i ειναι οτι τεσσερις στους πεντε πελατες BMW i3 στην Ευρωπη ηταν κατοχοι οχηματων αλλων κατασκευαστων – επομενως ειναι νεοι στη μαρκα BMW.

Η BMW i παιζει και εναν ακομα σημαντικο ρολο, μεταφεροντας την τεχνολογια της σε αλλα μοντελα της BMW. Ολα τα plug-in υβριδικα μοντελα BMW, για παραδειγμα, υιοθετουν την τεχνολογια BMW eDrive που εχει εξελιχθει για αυτοκινητα BMW i με τη μορφη ηλεκτροκινητηρων, ηλεκτρονικων ισχυος, μπαταριων υψηλης τασης και ευφυους διαχειρισης ενεργειας. Κατα τον ιδιο τροπο, η εμπειρια που εχει αποκτηθει πανω στη χρηση βιομηχανικα παραγομενου CFRP στη φαση εξελιξης των μοντελων BMW i εχει συμβαλλει στη μειωση του βαρους των πολυτελων sedan της νεας BMW Σειρας 7.

Οι τελευταιες καινοτομιες του BMW ConnectedDrive :
ευφυεις εφαρμογες και συστηματα αυξανουν την ασφαλεια και την ανεση.
Η BMW υπογραμμιζει τα τελευταια επιτευγματα στον τομεα της ευφυους συνδεσιμοτητας με μια ακομα μεγαλυτερη ποικιλια συστηματων υποστηριξης οδηγου και εφαρμογες που προαγουν την ανεση και την ασφαλεια σε νεα επιπεδα. Οι τελευταιες εξελιξεις του BMW ConnectedDrive περιλαμβανουν Remote Control Parking, εκτεταμενη λειτουργικοτητα για το Driving Assistant, BMW Night Vision με φως επισημανσης και Surround View με 3D View.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!