Η Ford επενδύει 600 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιό της στο Saarlouis


Αφου ανοιγουν οι δουλειες με τη γκαμα των νεων μοντελων της Ford να πουλαει σαν… φρεσκοψημενο ψωμακι, η εταιρεια δεν μπορει παρα να ενισχυσει τη δεσμευση της για επενδυσεις στις υπαρχουσες εγκαταστασεις της στη Γερμανια. Ετσι, ανακοινωσε επενδυση υψους 600 εκατ. ευρω στο εργοστασιο της στο Saarlouis. Η επενδυση αυτη γινεται στο πλαισιο της προετοιμασιας για την παραγωγη της επομενης γενιας Ford Focus, ενω οι εγκαταστασεις της εταιριας στο Saarlouis θα ειναι και το μοναδικο ευρωπαϊκο σημειο παραγωγης για την επομενη γενια Fiesta – την τελευταια εκδοση του Ευρωπαϊκου bestseller της Ford – που θα αρχισει να κατασκευαζεται αργοτερα μεσα στη χρονια.

Η σημαντικη επενδυση επιβεβαιωνει εκ νεου τη δεσμευση της Ford στη Γερμανια, που λειτουργει ως βαση της εταιρειας στην Ευρωπη με περισσοτερους απο 25.000 εργαζομενους

Η επενδυση του Saarlouis ερχεται σε συνεχεια βελτιωσεων της αποδοτικοτητας κοστους και παραγωγικοτητας, και προοριζεται για υψηλη τεχνολογια παραγωγης και συμπαραγωγη ενεργειας 

Η επομενη γενια του Ford Focus θα σχεδιαστει και θα εξελιχθει στο Τεχνικο Κεντρο της Ford στην Κολωνια για ολο τον κοσμο. «Η νεα επενδυση υψους 600 εκατ. Ευρω ανανεωνει τη δεσμευση της Ford στη Γερμανια, οπου βρισκεται το Ευρωπαϊκο κεντρο δραστηριοτητων μας,» δηλωσε ο Jim Farley, president & CEO, Ford Ευρωπης, Μ. Ανατολης & Αφρικης. «Απασχολουμε πανω απο 25.000 ατομα στη Γερμανια – περισσοτερα απο οπουδηποτε αλλου στην Ευρωπη.»

«Εχουμε εκτεταμενες εγκαταστασεις παραγωγης οχηματων και κινητηρων στο Saarlouis και στην Κολωνια, οπου βρισκεται ενα σημαντικο κεντρο σχεδιασης και εξελιξης και ειναι υπευθυνο για την παραγωγη οχηματων που προοριζονται για τις παγκοσμιες αγορες. Επιπλεον, το Κεντρο Ερευνας & Καινοτομιας (Ford Research & Innovation Center) στο Ααχεν ασχολειται με μελλοντικες τεχνολογιες.»

Η επενδυση ερχεται σε συνεχεια των βελτιωσεων στην αποδοτικοτητα κοστους και την παραγωγικοτητα στο Saarlouis, στο πλαισιο της συμφωνιας που υπογραφηκε με το Γερμανικο Συμβουλιο Εργαζομενων τον Ιουνιο του 2014, και που παραλληλα ορισε την Κολωνια ως μοναδικη Ευρωπαϊκη ‘πηγη’ για την επομενη γενια Fiesta – την τελευταια εκδοση του Ευρωπαϊκου bestseller της Ford – που αρχισει να κατασκευαζεται αργοτερα μεσα στη χρονια.

Η επενδυση στο Saarlouis αφορα προηγμενο εξοπλισμο παραγωγης, διαχειριστικη υποστηριξη, και project παροχης ενεργειας. Ιδιαιτερης σημασιας ειναι η επενδυση σε δυο νεα συστηματα πρεσων που επιτρεπουν τη θερμη διαμορφωση ατσαλιων βοριου υψηλης αντοχης. Η τεχνικη επιτρεπει την απευθειας διαμορφωση των ατσαλινων φυλων σε εξαρτηματα αμαξωματος, εχοντας ως οφελος την εξοικονομηση βαρους.


Μερος της επενδυσης περιλαμβανει επισης μια πιο αποδοτικη και φιλικη προς το περιβαλλον παροχη ενεργειας. Σε συνεργασια με τη STEAG New Energies, η Ford χρησιμοποιει πεντε νεες μοναδες συμπαραγωγης στο εργοστασιο της για την παροχη ηλεκτρισμου και θερμανσης, μειωνοντας παραλληλα τις εκπομπες  CO2 μεχρι 20%.  

«Οφειλουμε να ομολογησουμε οτι η Γερμανια ειναι ζωτικης σημασιας για την παγκοσμια επιχειρηματικη δραστηριοτητα της Ford, οχι μονο σημερα αλλα – οπως δειχνει αυτη η σημαντικη επενδυση των 600 εκατ. Ευρω στο Saarlouis – και στο μελλον,» δηλωσε ο Farley.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!