Η Ford θα πουλάει μόνο ηλεκτρικά στην Ευρώπη ως το 2030

 


  Η Ford ετοιμαζει ηλεκτρικη αντεπιθεση στην ευρωπαϊκη αγορα με καταιγισμο νεων ηλεκτρικων μοντελων να ερχονται στα επομενα χρονια.

 

  Η Ford δεσμευτηκε σημερα οτι μεχρι τα μεσα του 2026, το 100% των επιβατικων μοντελων της στη γηραια ηπειρο θα μπορουν να κινουνται με μηδενικες εκπομπες ρυπων, με τη μορφη ηλεκτρικων η plug-in υβριδικων εκδοσεων, ενω θα ειναι αμιγως ηλεκτρικα μεχρι το 2030. Στο ιδιο πνευμα, ολοκληρη η γκαμα επαγγελματικων οχηματων της Ford θα ειναι ικανη να κινειται με μηδενικες εκπομπες ρυπων, με τη μορφη ηλεκτρικων η plug-in υβριδικων εκδοσεων, μεχρι το 2024, ενω τα δυο τριτα των πωλησεων των επαγγελματικων οχηματων της Ford αναμενεται να ειναι ηλεκτρικες η plug-in υβριδικες εκδοσεις μεχρι το 2030.

 


  Οι ειδησεις ερχονται μετα την ανακοινωση των αποτελεσματων του τεταρτου τριμηνου του 2020, με τη Ford να αναφερει επιστροφη στην κερδοφορια στην Ευρωπη. Η εταιρεια ανακοινωσε επισης την επενδυση τουλαχιστον $22 δις παγκοσμιως στον τομεα του εξηλεκτρισμου μεχρι το 2025, η οποια ειναι σχεδον διπλασια σε σχεση με προηγουμενα επενδυτικα προγραμματα της για τα EV.

 

  «Αναδιοργανωσαμε με επιτυχια την Ford Ευρωπης και επιστρεψαμε στη κερδοφορια το τεταρτο τριμηνο του 2020. Τωρα, επενδυουμε σε ενα αμιγως ηλεκτρικο μελλον στην Ευρωπη, με συναρπαστικα νεα οχηματα και μια κορυφαια, συνδεδεμενη εμπειρια πελατων» δηλωσε ο Stuart Rowley, president, Ford Ευρωπης. «Προσδοκουμε να συνεχισουμε το ισχυρο momentum μας φετος στην Ευρωπη και να παραμεινουμε στο σωστο δρομο για την επιτευξη του στοχου περιθωριου ΕΒΙΤ 6%, στο πλαισιο του σχεδιου ανακαμψης της Ford για τις παγκοσμιες αυτοκινητιστικες της δραστηριοτητες.»

 

  Καθοριστικο στοιχειο στο μετασχηματισμο των δραστηριοτητων της Ford στην Ευρωπη τα τελευταια δυο χρονια ηταν μια βελτιωση υψους $1 δις σε διαρθρωτικες δαπανες, στη διαχειριση  αγορων με χαμηλη αποδοση, στη δημιουργια μιας πιο στοχευμενης γκαμας οχηματων σε τρια πελατοκεντρικα business groups, καθως και σε συνεργασιες για προωθηση της αναπτυξης και βελτιωση των επιπεδων κερδοφοριας σε ολο τον οργανισμο.

 

 

Επιταχυνση της αναπτυξης του τομεα επαγγελματικων οχηματων Ford

 


  Το 2020, η Ford κατεγραψε για εκτη συνεχομενη χρονια τις καλυτερες πωλησεις επαγγελματικων οχηματων στην Ευρωπη. Η αναπτυξη του ισχυρου τομεα επαγγελματικων οχηματων της Ford αποτελει κλειδι για την Ευρωπαϊκη κερδοφορια της, με την υποστηριξη νεων προϊοντων και υπηρεσιων, σε συνεργασια με ενα εκτενες δικτυο συνεργαζομενων μετατροπεων επαγγελματιων οχηματων, με τη στρατηγικη συμμαχια της Ford με τη Volkswagen καθως και με την κοινοπραξια Ford Otosan για αποδοτικες δραστηριοτητες ερευνας & εξελιξης (R&D) και προμηθειας εξαρτηματων.

 

  Κατι το οποιο θα βοηθησει στην περαιτερω αναπτυξη του τομεα επαγγελματικων οχηματων θα ειναι ενα οικοσυστημα γυρω απο συνδεδεμενες υπηρεσιες το οποιο θα αναπτυχθει σε συνεργασια με τους πελατες και θα σχεδιαστει με σκοπο να αναβαθμισει την εμπειρια τους και να βοηθησει στην ευρωστια των επιχειρησεων τους. Μεταξυ αυτων ειναι, για παραδειγμα, συνδεδεμενες υπηρεσιες χρονου ομαλης λειτουργιας (uptime) και παραγωγικοτητας, οπως το Ford Pass Pro για στολους εως πεντε οχηματων, καθως και το λανσαρισμα του Ford Fleet Management, που δημιουργηθηκε περσι απο την Ford και την ALD Automotive με σκοπο τη μεγιστοποιηση της παραγωγικοτητας και εταιρικους πελατες (fleet customers) που αναζητουσαν ειδικες υπηρεσιες για να διατηρουν τους στολους τους στο δρομο.

 

  Η Ford και η Google ανακοινωσαν προσφατα την ιδρυση μιας νεας ομαδας συνεργασιας με την ονομασια Team Upshift, που θα ξεκλειδωσει ευκαιριες για την αναπτυξη υπηρεσιων οι οποιες βασιζονται σε δεδομενα. Αυτη η συνεργασια, σε συνδυασμο με τις εσωτερικες δυνατοτητες της Ford, θα αποτελεσει τη βαση για τη νεα εμπειρια ιδιοκτησιας και παροχης υπηρεσιων για αγοραστες τοσο των επιβατικων οσο και των επαγγελματικων οχηματων της εταιρειας.

 

 

Η Ford επενδυει $1 δις στην Κολωνια

 


  Κυριαρχο ρολο στην πορεια της Ford προς ενα αμιγως ηλεκτρικο μελλον θα διαδραματισει μια νεα επενδυση υψους $1 δις για τον εκσυγχρονισμο των εγκαταστασεων κατασκευης οχηματων της εταιρειας στην Κολωνια (Γερμανια) που αποτελει ενα απο τα μεγαλυτερα κεντρα παραγωγης στην Ευρωπη και την εδρα της Ford Ευρωπης. Στο πλαισιο του μετασχηματισμου θα δημιουργηθει το Ford Cologne Electrification Center οπου θα κατασκευαζονται τα ηλεκτρικα οχηματα της εταιρειας. Προκειται για την πρωτη εγκατασταση του ειδους για τη Ford στην Ευρωπη.

 

  Η Ford επιβεβαιωσε επισης οτι το πρωτο της, ευρωπαϊκο, αμιγως ηλεκτρικο επιβατικο μοντελο μαζικης παραγωγης θα αρχισει να κατασκευαζεται εκει απο το 2023, ενω υπο σκεψη ειναι η παραγωγη ενος δευτερου αμιγως ηλεκτρικου μοντελου.

 

  «Η σημερινη μας ανακοινωση για το μετασχηματισμο του εργοστασιου μας στην Κολωνια, που αποτελει την εδρα των δραστηριοτητων μας στη Γερμανια για 90 χρονια, ειναι απο τις σημαντικοτερες που εχει κανει η Ford εδω και μια γενια. Αυτο υπογραμμιζει τη δεσμευση μας στην Ευρωπη και σε ενα συγχρονο μελλον, με τα ηλεκτρικα οχηματα να βρισκονται στην καρδια της στρατηγικης μας για την αναπτυξη» δηλωσε ο Rowley.

 

  «Η αποφαση να μετατρεψουμε τις εγκαταστασεις αναπτυξης και παραγωγης της Κολωνιας σε e-mobility κεντρο για τη Ford Ευρωπης στελνει ενα σημαντικο μηνυμα στο ανθρωπινο δυναμικο» δηλωσε ο Martin Hennig, chairman, General Works Council της Ford-Werke GmbH. «Το γεγονος αυτο προσφερει μια μακροπροθεσμη προοπτικη για τους εργαζομενους μας και τη ιδια στιγμη τους ενθαρρυνει να βοηθησουν στη διαμορφωση αυτου του ηλεκτρικου μελλοντος.»

 

  Ο Rowley δηλωσε ανακεφαλαιωνοντας: «Θα προσφερουμε μια εξαιρετικη γκαμα ηλεκτροκινητων οχηματων, με την υποστηριξη πελατοκεντρικων ψηφιακων υπηρεσιων και εμπειριων, επιτρεποντας στους πελατες μας να συμμετεχουν στο ταξιδι μας για ενα αμιγως ηλεκτρικο μελλον, ξεκινωντας αυτη τη στιγμη με το λανσαρισμα της πληρως ηλεκτρικης  Mustang Mach-E. Σε συνδυασμο με τον εξεχοντα τομεα των επαγγελματικων οχηματων μας, αυτο θα αποτελεσει τη βαση μιας βιωσιμης κερδοφορας επιχειρησης της Ford στην Ευρωπη.»

 

  Περισσοτερες λεπτομερειες για τα σχεδια εξηλεκτρισμου της Ford και το μετασχηματισμο των εγκαταστασεων παραγωγης της στην Κολωνια θα ανακοινωθουν τους προσεχεις μηνες.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!