Έρευνα της Nissan για την ηλεκτρική κινητικότητα στην Νοτιοανατολική Ασία

 


  Μια νεα ερευνα δειχνει οτι οι υποψηφιοι αγοραστες αυτοκινητου σε ολη τη Νοτιοανατολικη Ασια, συνεχιζουν να εκδηλωνουν μεγαλο ενθουσιασμο  ως προς την αγορα ενος ηλεκτροκινητου οχηματος. Αυτος ο ενθουσιασμος οφειλεται, σε μεγαλο βαθμο, στην αυξανομενη αναγκη δημιουργιας ενος πιο βιωσιμου μελλοντος. 

 

  Το 37% των ερωτηθεντων οδηγων αυτοκινητων δηλωνουν οτι θα θεωρουσαν σιγουρη την αγορα ενα ηλεκτροκινητου οχηματος,  μεσα στα επομενα τρια χρονια, με τους ερωτηθεντες απο την Ινδονησια, τις Φιλιππινες και την Ταϊλανδη να εκδηλωνουν την πλεον ισχυρη προθεση.

 

  Η δευτερη εκδοση της ερευνας που ανεθεσε η Nissan στην Frost & Sullivan, με τιτλο \”Το μελλον των ηλεκτροκινητων οχηματων στη Νοτιοανατολικη Ασια\” κυκλοφορησε προσφατα, κατα τη διαρκεια του \”Nissan FUTURES – Electrification and Beyond\”, μιας εικονικης συγκεντρωσης ηγετων της βιομηχανιας, κυβερνητικων αξιωματουχων και μεσων ενημερωσης.

 

  Η ερευνα καταναλωτων στην Ταϊλανδη, τις Φιλιππινες, την Ινδονησια, τη Μαλαισια, το Βιετναμ και τη Σιγκαπουρη αποκαλυπτει οτι σχεδον τα δυο τριτα (64%) των ερωτηθεντων σε ολοκληρη τη Νοτιοανατολικη Ασια δηλωνουν οτι ειναι πιο προθυμοι να αγορασουν ενα ηλεκτρικο οχημα, απο ο, τι πριν απο πεντε χρονια. Το 66% των καταναλωτων στην ευρυτερη περιοχη πιστευουν οτι θα υιοθετησουν αναποφευκτα την ηλεκτρικη κινητικοτητα, ως μερος της ζωης τους στο εγγυς μελλον.

 

  Ο Isao Sekiguchi, περιφερειακος αντιπροεδρος της Nissan στην  ASEAN (Ενωση των Χωρων της Νοτιοανατολικης Ασιας), δηλωσε: “Με ενθαρρυνει το γεγονος οτι οι καταναλωτες στην ASEAN βλεπουν την ηλεκτροκινητη κινητικοτητα ως ενα βιωσιμο μεσο που τους καθιστα πιο φιλικους προς το περιβαλλον, μειωνοντας παραλληλα το στρες στις μεγαλουπολεις.\”

 

  Μιλωντας στην εκδηλωση, ο Sekiguchi προσθεσε: “Ως πρωτοπορος στην ηλεκτροκινητη κινητικοτητα, η Nissan δεσμευεται να κανει την ηλεκτροκινηση πιο προσιτη σε περισσοτερους ανθρωπους. Εχουμε ηδη λανσαρει  ηλεκτρικα οχηματα στη Σιγκαπουρη, τη Μαλαισια, την Ταϊλανδη και την Ινδονησια, καθως και στο Χονγκ Κονγκ. Και η Ταϊλανδη ειναι η πρωτη χωρα εκτος Ιαπωνιας που παραγει το e-POWER, τη μοναδικη τεχνολογια της Nissan που προσφερει τον ενθουσιασμο της οδηγησης ενος ηλεκτρικου οχηματος, αλλα χωρις την αναγκη φορτισης. Σημερα, ειμαι περηφανος που ανακοινωνω οτι θα προσφερουμε το Note e-POWER στη Σιγκαπουρη και το Χονγκ Κονγκ μεσα στους επομενους μηνες.\”

 

 

Συμβαλλοντας σε ενα πιο πρασινο μελλον

 

  Η συγκεκριμενη ερευνα αποκαλυπτει την αυξανομενη περιβαλλοντικη ευαισθητοποιηση σε ολοκληρη τη Νοτιοανατολικη Ασια, με τους ερωτηθεντες να πιστευουν οτι η υιοθετηση ενος ηλεκτροκινητου οχηματος θα συμβαλει αναμφιβολα στην προστασια του περιβαλλοντος. Το 2020, το 38% των ερωτηθεντων μπορουν να ταξινομηθουν, για τις αναγκες της ερευνας, ως «περιβαλλοντολογοι», σε συγκριση με το 34% σε μια παρομοια ερευνα του 2018. Αυτη η ομαδα καταναλωτων υποκινειται απο μια εντονη περιβαλλοντικη ευαισθητοποιηση και ανησυχιες για την κλιματικη αλλαγη. Θεωρουν τη χρηση των ηλεκτροκινητων οχηματων ως εναν τροπο συνεισφορας τους στην προστασια του περιβαλλοντος.

 

  Το 81% των ερωτηθεντων ανεφεραν οτι η επιλογη τους θα επηρεαζοταν σημαντικα απο διαφορετικες πηγες ενεργειας. Αυτη η φροντιδα για το περιβαλλον, βρεθηκε να ειναι η πιο σημαντικη παραμετρος για τους καταναλωτες στις Φιλιππινες και την Ταϊλανδη.

 

 

Μειωθηκαν τα εμποδια για υιοθετηση της ηλεκτροκινησης

 

  Ο φοβος της εξαντλησης της ισχυος του ηλεκτρικου οχηματος,  πριν αυτο  φτασει στο σταθμο φορτισης (48%) εξακολουθει να ειναι το πιο σημαντικο εμποδιο στην υιοθετηση ενος ηλεκτροκινητου οχηματος. Ωστοσο, η αντιληψη των ερωτηθεντων σχετικα με τα εμποδια στην αγορα ηλεκτροκινητων οχηματων εχει βελτιωθει σημαντικα σε συγκριση με πριν απο τρια χρονια, καταδεικνυοντας αυξημενο ενθουσιασμο για τα ηλεκτροκινητα οχηματα σε ολοκληρη την περιοχη.

 

  \”Τα ευρηματα μας δειχνουν οτι οι καταναλωτες εκτιμουν γενικα τη συνολικη οδηγικη εμπειρια ενος ηλεκτροκινητου οχηματος, δεδομενων των καινοτομων και υψηλης τεχνολογιας χαρακτηριστικων τους, που συνδυαζονται με κινητηρες υψηλης αποδοσης. Με την παροδο του χρονου, η αυξημενη περιβαλλοντικη ευαισθητοποιηση, το χαμηλοτερο κοστος συντηρησης για ενα ηλεκτροκινητο οχημα,  σε συνδυασμο με τα φορολογικα κινητρα και τις  βελτιωμενες δημοσιες και ιδιωτικες υποδομες φορτισης, θα αποτελεσουν βασικα κινητρα για τους καταναλωτες για να στραφουν στα ηλεκτροκινητα οχηματα, στο εγγυς μελλον \”, σημειωσε ο Vivek Vaidya, Αναπληρωτης Συνεργατης και Ανωτερος Αντιπροεδρος στην  Frost & Sullivan, για την Κινητικοτητα στην Ασια και τον Ειρηνικο.

 

  Συμφωνα με τα ευρηματα του 2018, πανω απο τα τρια τεταρτα των ερωτηθεντων της προσφατης μελετης (77%) δειχνουν οτι τα φορολογικα οφελη και η εγκατασταση σταθμων φορτισης σε κατοικιες (75%) αποτελουν τα κορυφαια 2 κινητρα για να στραφουν σε ηλεκτρικο οχημα. Αυτο καταδεικνυει τη συνεχιζομενη αναγκη για τους κατασκευαστες αυτοκινητων, τους υπευθυνους χαραξης πολιτικης και τα ιδιωτικα εμπλεκομενα μερη να συνεργαστουν για να ενθαρρυνουν την υιοθετηση της ηλεκτροκινησης.

 

 

Σχετικα με την ερευνα

 

  Η ερευνα “Το μελλον των ηλεκτροκινητων οχηματων στη Νοτιοανατολικη Ασια” πραγματοποιηθηκε απο τον Frost & Sullivan τον Σεπτεμβριο του 2020 σε εξι αγορες των ASEAN: Ινδονησια, Μαλαισια, Σιγκαπουρη, Ταϊλανδη, Φιλιππινες και Βιετναμ. Τα ευρηματα βασιζονται σε 3.000 διαδικτυακες απαντησεις οδηγων αυτοκινητων σε επιλεγμενες πολεις, για να κατανοησουν την ευαισθητοποιηση, τη συμπεριφορα και τις αντιληψεις των κατοχων αυτοκινητων εναντι των ηλεκτροκινητων οχηματων. \”Ηλεκτροκινητο οχημα\” σε αυτη τη μελετη σημαινει ηλεκτρικο οχημα μπαταριας, υβριδικο ηλεκτρικο οχημα plug-in και e-POWER. Δεν περιλαμβανει πληρη υβριδικα οχηματα. Η ερευνα ειναι συνεχεια μιας αντιστοιχης ερευνας που πραγματοποιηθηκε τον Ιανουαριο του 2018.

 

H συγκεκριμενη ερευνα ειναι διαθεσιμη προς αναγνωση στο https://drive.google.com/file/d/1Pj0GDp8ZCaGfKICSVI0_18nLBW6L31PG/view?usp=sharing

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!