Η Hyundai ξανά στο βάθρο με το i20 WRC!

Η Hyundai Motorsport ανεβηκε για πεμπτη στο βαθρο για το 2016 μετα απο μια ανταγωνιστικη αναμετρηση για την ομαδα στο Ραλι Πολωνιας, τον εβδομο γυρο του Παγκοσμιου Πρωταθληματος Ραλι 2016 (WRC) της FIA.

Ο οδηγος της ομαδας της Hyundai Shell World Rally Team,  Hayden Paddon κατεκτησε για τριτη φορα μεχρι στιγμης μια θεση στην πρωτη τριαδα της σεζον, τερματιζοντας τριτος στη γενικη καταταξη μετα απο εναν δραματικο τελικο γυρο. Μολις 3,1 δευτερολεπτα χωριζουν την δευτερη, τριτη και τεταρτη θεση μετα το περας των 21 ​​ανταγωνιστικων stages, με τον Thierry Neuville να κατακτα την τεταρτη θεση, μολις 0,8 δευτερολεπτα πισω απο τον Paddon.
Απογοητευση υπηρξε για τον Dani Sordo. Ο Ισπανος εγκατελειψε την πρωτη δεκαδα στην προτελευταια ειδικη διαδρομη μετα απο χτυπημα. Ο Neuville, ωστοσο, τερματισε τον αγωνα με μια σημαντικη βελτιωση. Ο Βελγος πηρε την τριτη θεση στη Sady Power Stage και ετσι απεσπασε εναν επιπλεον βαθμο στην καταταξη των κατασκευαστων.


Στα μεσα της σεζον και με επτα γυρους ακομα να υπολειπονται, η ομαδα της Hyundai Motorsport κατεχει τη δευτερη θεση στην καταταξη των κατασκευαστων με 135 βαθμους, μετα την προσθηκη των 27 βαθμων απο το Ραλι Πολωνιας. Ο Paddon ανηλθε στην τριτη θεση στην καταταξη των οδηγων, με τους Sordo και Neuville στην πρωτη εξαδα.

Για τον Paddon (# 4 New Generation i20 WRC) και τον συνοδηγο του John Kennard, το σημερινο αποτελεσμα σηματοδοτει το τριτο βαθρο της σεζον 2016 μετα απο τη δευτερη θεση στη Σουηδια και τη νικη στην Αργεντινη. 
O Paddon δηλωσε: «Παλεψα με τις καιρικες συνθηκες. Η βροχη εκανε τις διαδρομες πολυ ολισθηρες. Στοχος μας ηταν να εξασφαλισουμε την τριτη θεση και να παλεψουμε για τη δευτερη, οποτε θελαμε να ειμαστε χαλαροι. Η τριτη θεση ειναι ενα σπουδαιο αποτελεσμα, ανεξαρτητα απο το ποσο κοντα ηταν ο επομενος- μολις 0,8 δευτερολεπτα! Ειμαι χαρουμενος με τον τροπο που κυλισε το Σαββατοκυριακο. Ειχαμε ενα καλο αγωνα εδω στην Πολωνια που μας επετρεψε να επιστρεψουμε μετα απο δυο δυσκολα αποτελεσματα. Ειναι φανταστικο να εισαι στο βαθρο και παλι και ελπιζω οτι μπορουμε να κανουμε το ιδιο και στη Φινλανδια. Συγχαρητηρια σε ολη την ομαδα για την καλη δουλεια. \”

Αντιστοιχα, ο Neuville (#3 New Generation i20 WRC), δηλωσε: \”Η τελευταια ειδικη ηταν μια σκληρη διαδρομη για ολους, με απαιτητικες, ολισθηρες συνθηκες. Προσπαθησαμε να κρατησουμε τα πραγματα ηρεμα και σταθερα, ετσι ωστε να φερουμε το αυτοκινητο με ασφαλεια στην πρωτη τετραδα. Το Ραλι για εμας επηρεαστηκε απο προβληματα το πρωι της Παρασκευης, με τα οποια χασαμε πολυτιμο χρονο. Ηταν παντα μια προκληση να ανακτησουμε αυτο το χρονο και καναμε οτι καλυτερο μπορουσαμε. Νομιζω, εαν εξαιρεσουμε αυτο, ειχαμε ενα υπεροχο Σαββατοκυριακο και το New Generation i20 WRC απεδωσε καλα. Τερματιζοντας  στην τριτη και τεταρτη θεση δινουμε στην ομαδα επιπλεον βαθμους. Μπορουμε να κοιταξουμε προς τη Φινλανδια με αισιοδοξη διαθεση, με τη σιγουρια οτι μπορουμε να ανταπεξελθουμε τις γρηγορες διαδρομες. \”

Ο Sordo (#20 New Generation i20 WRC) σχολιασε: \”Δεν ηταν ενα καλο Σαββατοκυριακο για μενα. Ειναι απογοητευτικο να εχω την πρωτη μου εγκαταλειψη στη σεζον τοσο κοντα στο τελος του αγωνα. Εμεις απλα δεν ειχαμε καμια τυχη σε αυτο τον αγωνα. Η πρωτη διαδρομη ηταν μια χαρα, αλλα στη δευτερη (Sady 1) χτυπησαμε τα δεματα σανου στο σικεην, τα οποια προκαλεσαν ζημια στο μπροστινο μερος του αυτοκινητου. Οι μηχανικοι εκαναν φανταστικη δουλεια για να ξαναμπω στο δευτερο γυρο, αλλα η δυνατη βροχη εκανε τις συνθηκες πολυ δυσκολες. Πηραμε την αποφαση να επιστρεψουμε στο service park με αργη ταχυτητα για να αποφευχθει η προκληση περαιτερω ζημιας στο αυτοκινητο. Ηταν ενα Σαββατοκυριακο που θελουμε να ξεχασουμε παροτι απολαυσαμε πολλες απο τις διαδρομες. Ηταν υπεροχο για την ομαδα να παρει ενα ακομη βαθρο και μερικους ακομη βαθμους σε ενα πραγματικα σκληρο Ραλι.\”

Τελος, ο Michel Nandan, Team Principal σχολιασε: \”Ηταν ενας απαιτητικος αγωνας και  ειμαι ευτυχης που εξασφαλισαμε την τριτη και τεταρτη θεση με τους Hayden και Thierry. Οι συνθηκες ηταν οι πιο δυσκολες που εχουμε συναντησει αυτη τη σεζον και ετσι ηταν μια ανακουφιση για εμας η κατακτηση των θεσεων αυτων.  Ποτε δεν πιστεψαμε οτι προκειται να ειναι ενα ευκολο Ραλι αλλα το αυτοκινητο, η ομαδα, οι οδηγοι και οι συνοδηγοι απεδωσαν καλα. Ειναι ωραιο να βλεπουμε τον Hayden να επιστρεφει στην πρωτη τριαδα Δυστυχως, ο Dani εγκατελειψε στην προτελευταια διαδρομη.  Προσβλεπουμε σε ενα ακομη τεστ υψηλης ταχυτητας στη Φινλανδια αργοτερα μεσα στο μηνα.\”

Συνολικη Τελικη Καταταξη
1. A. Mikkelsen / A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) 2:37:34.4 
2. O. Tanak / R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +26.2 
3. H. Paddon / J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +28.5 
4. T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +29.3 
5. J. M. Latvala / M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +33.8 
6. S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +40.3 
7. C. Breen / S. Martin (Citroën DS3 WRC) +2:01.4 
8. M. Østberg / O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +3:04.6 
9. E. Camilli / B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +5:23.1 
10. T. Suninen / M. Markkula (Škoda Fabia R5) +5:53.3

Καταταξη οδηγων του Παγκοσμιου Πρωταθληματος Ραλι της FIA του 2016 
S. Ogier 143 points / A. Mikkelsen 92 / H. Paddon 72 / J. M. Latvala 68 / D. Sordo 68 /  M. Østberg 62 / T. Neuville 61 / O. Tanak 52  / K. Meeke 26 / E. Camilli  24 / H. Solberg 14 / M. Prokop 12 / S. Lefebvre 10 / C. Breen 10 / T. Suninen 8 / E. Evans 6 / M. Ligato 6 / L. Bertelli 4 / P. Tidemand / E. Lappi 2 / N. Fuchs 2 / K. Abbring 2 / A. Kremer 1 / V. Gorban 1 / J. Kopecky 1

Καταταξη Κατασκευστων του Παγκοσμιου Πρωταθληματος Ραλι της FIA του 2016 
Volkswagen Motorsport  196 points / Hyundai Motorsport 135 / M-Sport World Rally Team 100  / Volkswagen Motorsport II 99 / Hyundai Motorsport N 78 / DMACK World Rally Team 58 / Jipocar Czech National Team 18 / Yazeed Racing 6


Η Hyundai Motorsport τερματισε στην τριτη και τεταρτη θεση στο Ραλι Πολωνιας, τον εβδομο γυρο του Παγκοσμιου Πρωταθληματος Ραλι 2016 (WRC) της FIA
Ο Hayden Paddon ανεβηκε για 3η φορα στο βαθρο για το 2016 τερματιζοντας στην τριτη θεση μετα απο μια αγωνιωδη διαδρομη 

Ο Thierry Neuville πηρε την τεταρτη θεση στη συνολικη καταταξη, μονο 0.8S πισω απο το  τον Paddon. Ο Dani Sordo αποσυρθηκε απο τη πρωτη δεκαδα στην προτελευταια ειδικη διαδρομη.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=CyyIlq_juDw]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!