Η Lamborghini ανακοίνωσε την επιστροφή της Countach!

Η Lamborghini ανακοινωσε την επιστροφη της Countach!


Η (κλασικη) Countach σε αριθμους (LAMBORGHINI COUNTACH LP5000S QV)

Ειναι Μαρτιος του 1971. Στη Διεθνη Εκθεση Αυτοκινητου της Γενευης, η ιταλικη μαρκα του -μεχρι προτινος κατασκευαστη γεωργικων μηχανηματων- Ferruccio Lamborghini, παρουσιαζει το πρωτοτυπο LP500 concept. Το, σχεδιασμενο απο τον οικο Bertone εντυπωσιακο, εξωτικο supercar, ειναι η Countach, η οποια θα γραφτει με χρυσα γραμματα στην ιστορια της αυτοκινησης. Κατα πολλους, η Lamborghini αγγιξε το τελειο με την Countach. Μισο αιωνα αργοτερα, η ιταλικη μαρκα προκαλει σεισμο μεγατονων, ανακοινωνοντας οτι επαναφερει τη θρυλικη Countach.

Δεν προκειται για φημη, για καποιο rendering, η για μια πληροφορια. Πιο επισημο δε γινεται! Η Lamborghini, με ενα post στο Facebook, σε ενα βιντεο 20 δευτερολεπτων, χθες, ανακοινωσε τη μεγαλη επιστροφη. Με φωτογραφιες της κλασικης Countach και μια εικονα της καινουριας, επερχομενης, σκεπασμενη να περιμενει στο γκαραζ τη μεγαλη αποκαλυψη, το μηνυμα της Lamborghini ηταν σαφεστατο: “Η κλασικη Countach ηταν το υλικο των ονειρων. Τωρα, 50 χρονια αργοτερα, η νεα Lamborghini Countach ερχεται”.

svg%3E Η Lamborghini ανακοινωσε την επιστροφη της Countach!
Αυτη ειναι η πρωτη εικονα της νεας Countach

Ενταξει, ακομα δεν την εχουμε δει, αφου η Lamborghini κυκλοφορησε μονο αυτο το teaser στο οποιο η νεα Countach ειναι σκεπασμενη. Αλλα εστω και ετσι, μπορουμε να δουμε οτι η νεα Countach θα διατηρει το σχημα της “ιταλικης σφηνας” που διδαξε ο Bertone στα 70s με τη Lancia Stratos Zero. Απο εκει και περα, εχουμε… ατελειωτα ερωτηματα.

Τα ερωτηματα

Θα ειναι ενα ολοκαινουριο μοντελο, η μια Aventador με νεο “κοστουμι” οπως “ακουγεται”; Θα ειναι μοντελο παραγωγης, η concept; Θα ειναι revival χωρις τον V12, θα ειναι “κλασικο”, θα ειναι ηλεκτρικο, θα ειναι υβριδικο μοντελο; Κανεις δεν μπορει να επιβεβαιωσει στ’ αληθεια. Μπορουμε μονο να κανουμε υποθεσεις, με δεδομενο οτι η Lamborghini εχει προγραμματισει για φετος το λανσαρισμα δυο μοντελων με V12 (εστω και με υβριδικο format). Το ενα εξ αυτων ειναι η Aventador Ultimae, οποτε μενει “χωρος” για να ειναι η Countach το τελευταιο της μοντελο με V12.

svg%3E Η Lamborghini ανακοινωσε την επιστροφη της Countach!
Φυσικα, οι Countach σημερα μοιαζουν με το ιερο δισκοποτηρο του καθε συλλεκτη και φαν της αυτοκινησης

Στο teaser μπορουμε να διακρινουμε παντως οτι λειπει η γιγαντιαια αεροτομη που χαρακτηριζε την κλασικη Countach. Ενδεχομενως και δικαιως, εαν σκεφτει κανεις οτι η θρυλικη αεροτομη ηταν μη λειτουργικη, απλα διακοσμητικη και επειδη την… απαιτουσαν οι πελατες, οι Countach που εβγαιναν απο τη γραμμη παραγωγης, πηγαιναν σε ενα παρκινγκ, στο πισω μερος του εργοστασιου στη Sant’ Agata, οπου μηχανικοι τους τοποθετουσαν τις αεροτομες. Η εργασια γινοταν με ενα τρυπανι και διαρκουσε περιπου δεκα λεπτα.

Βλεπε επισης

svg%3E Απο 21.300 € το... σκοτεινο Fiat 500X S-Design
svg%3E Η Lamborghini ανακοινωσε την επιστροφη της Countach!
Ενδεχομενως αυτα να ειναι τα πιο brutal και ομορφα οπισθια της ιστοριας της αυτοκινησης

Τι ηταν η Countach και τι σημαινει Countach

Και μιας που καναμε rewind: Η Countach ηταν το αυτοκινητο που εσωσε τη Lamborghini Automobili απο τη χρεοκοπια. Κι αυτο γιατι η Miura -το πρωτο κεντρομηχανο supercar– ειχε γνωρισει επιτυχια, ομως το 1970 οι νεοι ανταγωνιστες, οπως η Ferrari Daytona, την εκαναν να φαινεται “παλια” (ειχε παρουσιαστει το 1966). Ετσι, ο Ferruccio Lamborghini, εδωσε εντολη στον αρχιμηχανικο του, Paolo Stanzani, να ξεκινησει το project LP112, για τον διαδοχο της Miura.

svg%3E Η Lamborghini ανακοινωσε την επιστροφη της Countach!
Η Countach ειχε τις ανοιγομενες προς τα επανω πορτες που συνδεθηκαν με τη Lamborghini

Στην εξελιξη της Countach πηρε μερος ο οδηγος δοκιμων Bob Wallace (ο πρωτος που εβαλε αεροτομη για αισθητικους λογους στο μοντελο), ο βοηθος μηχανικος Massimo Parenti και ο σχεδιαστης Marcello Gandini της Bertone. Το μοντελο που προεκυψε, ενσωματωνε πολλα στοιχεια της Miura, οπως η διαταξη κινητηρας στο κεντρο-κινηση πισω και απο την παρουσιαση της, το 1971, χρειαστηκαν 3 χρονια εξελιξης ωσπου να κανει ντεμπουτο η LP400 Countach.

svg%3E Η Lamborghini ανακοινωσε την επιστροφη της Countach!
Η Lamborghini ανακοινωσε την επιστροφη της Countach!

Το μοντελο ειναι ενα απο τα ελαχιστα της μαρκας που δε χρησιμοποιει ονομα ταυρου. Προερχεται απο το αυθορμητο επιφωνημα εκπληξης και θαυμασμου που χρησιμοποιουσε διαρκως ο… κλειδαρας της Lamborghini, βλεποντας το concept, στη γλωσσα του Πιεμοντε. Αυτο το “contacc” που ελεγε συνεχεια με θαυμασμο ο κλειδαρας, “κολλησε” στο μυαλο των Gandini και Wallace, οι οποιοι σκεφτηκαν τη γραφη του ως “Countach” και… βουαλα! Η τελευταια εκδοση της Countach που ειδε ο κοσμος, πριν τη διαδεχθει η Diablo, ηταν η LP5000S QV, το 1985.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!