Καυτή η Abarth στην διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης


Πρωταγωνιστης της εκθεσης ειναι η νεα εκδοση Pista του εμβληματικου Abarth 595, στο οποιο ο οδηγος μπορει να φορτωσει διασημες πιστες απο ολον τον κοσμο και να λαβει χρησιμες πληροφοριες για να κερδισει χρονο στους γρηγορους γυρους, οπως γινεται σε ενα video game.

Διπλα της η περιορισμενη εκδοση Abarth 695 Yamaha XSR και η μηχανη Yamaha XSR900 Abarth, που προεκυψαν απο τη συνεργασια της Abarth με την Yamaha Motor Europe.
Την παρασταση κλεβει και το Abarth 124 spider με την ειδικη εκδοση Abarth 124 spider Scorpione.

Η Abarth επιστρεφει στη σκηνη της Γενευης για να παρουσιασει ολοκληρη τη γκαμα της, η οποια αποτελει την καλυτερη αποτυπωση της μαρκας με σημα τον σκορπιο σε επιπεδο επιδοσεων, δεξιοτεχνιας και τεχνολογιας.

Οι επισκεπτες της Εκθεσης εχουν τη δυνατοτητα να θαυμασουν το Abarth 124 spider μαζι με τη νεα ειδικη εκδοση Scorpione, το Abarth 595 Pista και το Abarth 695 XSR Yamaha Limited Edition που δημιουργηθηκε σε συνεργασια με την Yamaha Motor Europe. Απο τη συγκεκριμενη συνεργασια, που ανανεωθηκε για τριτη χρονια, προεκυψε και η Yamaha XSR900 Abarth, η οποια επισης θα βρισκεται στην Εκθεση.

Abarth 595 Pista

Το Abarth 595 Pista, η νεα ειδικη εκδοση του εμβληματος της μαρκας, κανει πρεμιερα στον εκθεσιακο χωρο της Abarth. Το μοντελο ειναι διαθεσιμο σε δυο αμαξωματα, hatchback και cabrio, και σε 5 χρωματα: γκρι Campovolo, λευκο Gara, κοκκινο Abarth, γκρι Record και μαυρο Scorpione. Ειναι εξοπλισμενο με τον ισχυρο κινητηρα 1,4 T-jet 160 HP που αποδιδει τη μεγιστη ροπη των 230 Nm στις 3000 σ.α.λ. και συνεργαζεται με το μηχανικο κιβωτιο 5-σχεσεων (η προαιρετικα με αυτοματο σειριακο με paddles). Η τελικη ταχυτητα ειναι 216 χλμ/ωρα και επιταχυνει απο το 0-100 χλμ/ωρα σε 7,3\”, αποτελωντας την τελεια προταση για οσους θελουν να νιωσουν την εκρηξη αδρεναλινης κατα την οδηγηση. Ο αγωνιστικος χαρακτηρας επιβεβαιωνεται και απο αλλες τεχνικες λεπτομερειες οπως διατρητα αεριζομενα δισκοφρενα (284×22 mm μπροστα και 240×11 mm πισω), πισω αμορτισερ Koni με τεχνολογια FSD και συστημα εξαγωγης Abarth Record Monza Dual Mode με τεσσερις αποληξεις.


Οσον αφορα την εξωτερικη εμφανιση, το Abarth 595 Pista ξεχωριζει για τη δυνατοτητα επιλογης χρωματος στα ενθετα διακοσμητικα των προφυλακτηρων, στα καπακια των καθρεφτων και στις δαγκανες φρενων (μαυρο, κοκκινο η κιτρινο). Στον βασικο εξοπλισμο ανηκουν οι μαυρες ματ ζαντες αλουμινιου 17\” \”Formula\” και τα φωτα ομιχλης, ενω στην εκδοση cabrio στανταρ ειναι η ηλεκτρικα ρυθμιζομενη οροφη και οι πισω αισθητηρες παρκαρισματος.


Η εικονα του εσωτερικου ειναι ολοκληρωμενη χαρη στα υφασματινα σπορ (η δερματινα κατοπιν παραγγελιας) Abarth καθισματα που ρυθμιζονται σε υψος, τον πινακα οργανων με εγχρωμη οθονη TFT 7\”, το γκρι ματ ταμπλο, το air condition και το σπορ δερματινο τιμονι. Στον εξοπλισμο του Abarth 595 Pista περιλαμβανεται και το προηγμενο συστημα infotainment UconnectTM με HD οθονη αφης 7\”, εξι ηχεια, Bluetooth® με audio streaming, θηρες USB/AUX και Live services. Επιπλεον, το αυτοκινητο διαθετει συστημα τηλεμετριας, μεσω του οποιου ο οδηγος μπορει να φορτωσει διασημες πιστες απο ολον τον κοσμο και να λαβει χρησιμες πληροφοριες για να κερδισει χρονο στους γρηγορους γυρους, οπως γινεται σε ενα video game.


Η εκδοση Pista ολοκληρωνει τη γκαμα του Abarth 595, η οποια περιλαμβανει τρια επιπεδα εξοπλισμου (595, 595 Turismo και 595 Competizione) και διαθετει πολλες επιλογες σε κινητηρες και δυνατοτητες βελτιωσεων,  ικανοποιωντας τις απαιτησεις του συγκεκριμενου κοινου.

Abarth 695 XSR Yamaha Limited Edition και Yamaha XSR900 Abarth

Για τριτη συνεχομενη χρονια η Abarth ειναι ο Επισημος Χορηγος της Yamaha Factory Racing Team που θα αγωνιστει στο Παγκοσμιο Πρωταθλημα FIM MotoGP 2017. Στο πλαισιο αυτης της στρατηγικης σημασιας συνεργασια, η Abarth παρουσιαζει στην Εκθεση τη νεα περιορισμενη εκδοση Abarth 695 XSR Yamaha αποκλειστικα σε γκρι Pista χρωμα, η οποια θα παραχθει σε μολις 695 μοναδες hatchback and 695 μοναδες cabrio. Ενα κοινο χαρακτηριστικο του Abarth 695 XSR Yamaha με τη διτροχη Yamaha ειναι η εκτεταμενη χρηση ανθροκονηματων. Τα δυο μοντελα μοιραζονται επισης την εξατμιση Akrapovič που χρησιμοποιειται και στον αγωνιστικο κοσμο και αναδεικνυει την προσωπικοτητα, τον ηχο και τις επιδοσεις των δυο οχηματων.


Κατω απο το καπο του Abarth βρισκεται ο κινητηρας 1.4 T-Jet των 165 ιππων. Ο εξοπλισμος της ειδικης εκδοσης περιλαμβανει πισω αμορτισερ Koni και ελατηρια Eibach, ζαντες αλουμινιου Supersport 17\’\’ με μαυρο ματ φινιρισμα, προσθηκες χρωμιου στις λαβες θυρων, κοκκινες λεπτομερειες σε προφυλακτηρες και καθρεφτες, κοκκινες δαγκανες φρενων και συστημα πεδησης με διατρητους δισκους. Η συγκεκριμενη εκδοση μπορει να βελτιωθει μεσα απο ειδικο kit που ανεβαζει την ισχυ στους 180 ιππους και βελτιωνει τα οδικα χαρακτηριστικα χαρη στο εμπρος αμορτισερ Koni με FSD (Frequency Selective Damping).


Επιπλεον διατιθεται το νεο συστημα UconnectTM 7\” HD LIVE που επιτρεπει στους χρηστες των iPhone την προσβαση σε μουσικη της Apple, σε μηνυματα και τηλεφωνηματα. Επιπλεον, οι χρηστες Android, εχουν ευκολη προσβαση σε λειτουργιες φωνητικης υποστηριξης, στα Google MapsTM και Google Play MusicTM, χρησιμοποιωντας την οθονη αφης του ραδιοφωνου η τα χειριστηρια στο τιμονι.


Abarth 124 spider και Abarth 124 spider Scorpione

Το νεο Abarth 124 spider ειναι ενα διασκεδαστικο, ασυμβιβαστο αυτοκινητο, ετοιμο να εντυπωσιασει οποιον καθεται πισω απο το τιμονι του με στοχο την απολυτη οδηγικη απολαυση. Το κοινο της εκθεσης εχει τη δυνατοτητα να θαυμασει δυο εκθεματα του συγκεκριμενου μοντελου.

Το πρωτο εχει παστελ λευκο χρωμα \”Turini 1975\” και ματ μαυρο καπο που θυμιζει το κλασικο Abarth 124 Rally. Στο εσωτερικο διακρινονται τα κοκκινα και μαυρα δερματινα καθισματα, ενω το ταμπλο και το κεντρικο τουνελ μεταδοσης καλυπτονται με Alcantara.

Το δευτερο αυτοκινητο της εκθεσης εκπροσωπει την νεα ειδικη σειρα Scorpione, μια εκδοση ειδικα σχεδιασμενη για οσους αναζητουν την ουσια της γνησιας οδηγικης απολαυσης. Το συγκεκριμενο εκθεμα εχει μαυρο χρωμα \”San Marino 1972\” με γκρι λεπτομερειες \”Forgiato\”. Διατιθεται επισης και σε λευκο χρωμα \”Turini 1975\”. Η εκδοση Scorpione διατηρει αναλλοιωτα ολα τα χαρακτηριστικα του 124 spider και ξεχωριζει με τα μαυρα δερματινα καθισματα και υφασμα microfibre για καλυτερο κρατημα.


Κατω απο το καπο των δυο εκθεματων υπαρχει ο ισχυρος και αξιοπιστος τετρακυλινδρος υπερτροφοδοτουμενος κινητηρας 1,4 λιτρων τεχνολογιας MultiAir που αποδιδει 170 ιππους και 250 Nm ροπης. Σε συνεργασια με ενα χειροκινητο κιβωτιο 6 σχεσεων, η τελικη του ταχυτητα αγγιζει τα 232 χλμ/ωρα, ενω επιταχυνει απο το 0-100 χλμ/ωρα σε μολις 6,8 δευτερολεπτα. Επιπλεον, στον βασικο εξοπλισμο περιλαμβανεται το συστημα εξατμισης Dual Mode της Record Monza, που εξασφαλιζει γραμμικη αποδοση της ροπης και της δυναμης του κινητηρα και εναν ευχαριστο και βαθυ βρυχηθμο.


Το νεο Abarth 124 spider εξοπλιζεται με μια σειρα προηγμενα συστηματα ενεργητικης και παθητικης ασφαλειας, οπως ABS με EBD και ESC. Ολα τα συστηματα απενεργοποιουνται πληρως οταν ο οδηγος επιθυμει να εξερευνησει την απαραμιλλη ισορροπια και τα δυναμικα χαρακτηριστικα του Abarth 124 spider στην πιστα. Το DNA της Abarth ειναι παρον και στα δυο μοντελα που εχουν κατασκευαστει με γνωμονα την τελεια εργονομια. Τα δερματινα καθισματα στηριζουν σωστα και προσφερουν ανεση στον οδηγο. Τα χειριστηρια ειναι σωστα τοποθετημενα στο σπορ set-up του αυτοκινητου. Το επιπεδο της ανεσης ειναι επισης υψηλο χαρη στα θερμαινομενα καθισματα και την κορυφαια ηχομονωση που παρεχουν το παρμπριζ, το πισω παραθυρο και η μαλακη οροφη.


Και τα δυο αυτοκινητα της εκθεσης εξοπλιζονται με το Sound Plus Pack, που περιλαμβανει ραδιοφωνο αφης 7\” και ενα προηγμενο ηχοσυστημα Bose με subwoofer και οκτω ηχεια. Επιπλεον υπαρχει και το Visibility Plus Pack, που περιεχει αυτοματους προβολεις και φωτα ημερας LED, αισθητηρα βροχης και πισω αισθητηρες παρκαρισματος.

Kit μετατροπης

Οι επισκεπτες στην Εκθεση της Γενευης εχουν τη δυνατοτητα να γνωριζουν και τη νεα γκαμα των kit μετατροπης και αξεσουαρ της Abarth, οπου πρωταγωνιστουν οι επιδοσεις, η ισχυς του κινητηρα, η ασφαλεια και η εξατομικευση. Συγκεκριμενα, παρουσιαζονται τρια kit μετατροπης αφιερωμενα στο Abarth 595: το \”160HP Tune-Up Kit\” που ενισχυει την προσωπικοτητα του μικροτερου Abarth και αυξανει την ισχυ του κινητηρα απο 145 σε 160 ιππους, το \”180HP Tune-Up Kit\” για καλυτερες επιδοσεις του 595 Turismo: εως 180 ιπποι και τεχνικες λεπτομερειες οπως εμπρος αμορτισερ Koni, εμπρος δισκοφρενα της Brembo με κοκκινες δαγκανες και τακακια φρενων Ferodo. Τελος, παρουσιαζεται και το \”Record Monza Exhaust System Kit\”.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!