Μέχρι το 2030, η Volvo θα πουλάει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα

 


Επιταχυνει με γοργους ρυθμους τη μεταβαση στην ηλεκτροκινηση η Volvo. Η σουηδικη αυτοκινητοβιομηχανια ανακοινωσε, με αφορμη την παρουσιαση του δευτερου, αμιγως ηλεκτρικου μοντελου της (του C40, που ηρθε μετα το XC40 Recharge) οτι ως το 2030 θα πουλαει αποκλειστικα ηλεκτρικα αυτοκινητα. Στην πραξη, αυτο σημαινει οτι στα επομενα λιγα χρονια θα καταργησει ολους τους κινητηρες εσωτερικης καυσης, παυοντας, οχι \”απλα\” βενζινη και diesel, αλλα και τα υβριδικα! Ειναι το σχεδιο μετασχηματισμου της Volvo Cars, που δηλωνει πληρως αφοσιωμενη στο να αναλαβει ρολο ηγετη στη ραγδαια αναπτυσσομενη αγορα των premium ηλεκτρικων αυτοκινητων. Αλλωστε, τα κορυφαια στελεχη της δηλωνουν πως \”δεν υπαρχει μελλον μακροπροθεσμα στους κινητηρες εσωτερικης καυσης\”…

 

 Ειναι επισημο λοιπον: Εως το 2030 η εταιρεια σκοπευει να καταργησει σταδιακα καθε μοντελο της με κινητηρα εσωτερικης καυσης, συμπεριλαμβανομενων των υβριδικων, και να διαθετει μονο αμιγως ηλεκτρικα αυτοκινητα.  Ο μετασχηματισμος της Volvo Cars σε κατασκευαστη αμιγως ηλεκτρικων αυτοκινητων αποτελει τμημα του φιλοδοξου κλιματικου της σχεδιου, το οποιο εστιαζει στη συνεχη μειωση του αποτυπωματος ανθρακα στον κυκλο ζωης καθε αυτοκινητου μεσω ξεκαθαρων δρασεων.

 

  Η αποφαση της Volvo Carsβασιζεται στην προσδοκια οτι τοσο η νομοθεσια οσο και η ταχεια επεκταση υποδομων φορτισης υψηλης ποιοτητας θα επιταχυνουν την αποδοχη των αμιγως ηλεκτρικων αυτοκινητων απο τους πελατες.

 

  Η πορεια της Volvo Carsπρος την καθολικη εφαρμογη της ηλεκτροκινησης συνοδευεται απο προσηλωση στις online πωλησεις και μια πιο πληρη, ελκυστικη και ξεκαθαρη προσφορα προς τον πελατη υπο το ονομα Care by Volvo. Ολα τα αμιγως ηλεκτρικα μοντελα θα ειναι διαθεσιμα μονο online.

 

  Η φιλοδοξια για το 2030 αντανακλα την επιταχυνση της στρατηγικης της Volvo Carsγια το περασμα στην ηλεκτροκινηση, που βασιζεται στην ισχυρη ζητηση για τα αυτοκινητα της με ηλεκτροκινητηρες κατα τα προσφατα χρονια, αλλα και στη σταθερη πεποιθηση οτι η αγορα των μοντελων με κινητηρα εσωτερικης καυσης θα φθινει συνεχως.

 

  «Για να παραμεινουμε επιτυχημενοι, χρειαζομαστε κερδοφορο αναπτυξη. Επομενως, αντι να επενδυουμε σε επιχειρηματικες δραστηριοτητες που συρρικνωνονται, επιλεγουμε να επενδυσουμε στο μελλον – ηλεκτρικα και online», εξηγησε ο CEO της Volvo Cars, Håkan Samuelsson (Χοκαν Σαμιουελσον). «Ειμαστε απολυτως προσηλωμενοι στο να αναλαβουμε ηγετικη θεση στη ραγδαια αναπτυσσομενη κατηγορια των premiumηλεκτρικων αυτοκινητων».

 

  Η Volvo Carsλανσαρισε το πρωτο της αμιγως ηλεκτρικο αυτοκινητο, XC40 Recharge, περυσι και χθες, εκανε το επομενο βημα, αποκαλυπτοντας το δευτερο αμιγως ηλεκτρικο μοντελο της, ενα νεο μοντελο της Σειρας 40, το C40.

 

  Μεσα στα επομενα χρονια, η Volvo Cars θα λανσαρει αρκετα ακομη ηλεκτρικα μοντελα. Ηδη, εως το 2025, η εταιρεια σκοπευει το 50% των παγκοσμιων πωλησεων της να προερχεται απο αμιγως ηλεκτρικα και το υπολοιπο απο υβριδικα αυτοκινητα. Μεχρι το 2030, καθε αυτοκινητο που διαθετει στην αγορα θα πρεπει να ειναι αμιγως ηλεκτρικο.

 

 Και… αυτο που λεγαμε για το μελλον: «Δεν υπαρχει μακροπροθεσμο μελλον για αυτοκινητα με κινητηρα εσωτερικης καυσης», δηλωσε ο Επικεφαλης Τεχνολογιας στη Volvo Cars, Henrik Green (Χενρικ Γκριν). «Δεσμευομαστε να γινουμε ενας κατασκευαστης αποκλειστικα ηλεκτρικων αυτοκινητων και η μεταβαση πρεπει να εχει ολοκληρωθει εως το 2030. Αυτο ειναι κατι που θα μας επιτρεψει να ανταποκριθουμε στις προσδοκιες των πελατων μας, ενω θα αποτελεσει και τμημα της λυσης στη μαχη εναντιον της κλιματικης αλλαγης».

 

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!