Μια BMW M2 Coupé το έπαθλο για τον ταχύτερο στις κατατακτήριες δοκιμές στο MotoGP™


Στο Ισπανικο Grand Prix στη Jerez, η BMW M Division αποκαλυψε το επαθλο του φετινου νικητη του περιοπτου BMW M Award. Μια αποκλειστικη BMW M2 Coupé σε χρωμα Long Beach Blue Metallic.

Απο τοτε που εκανε το παγκοσμιο ντεμπουτο της στο Ντιτροϊτ φετος τον Ιανουαριο, η νεα BMW M2 Coupé εχει προκαλεσει παγκοσμιο ενδιαφερον. Η αγωνιστικη της δραση ως BMW M2 MotoGP Safety Car ξεκινησε το Μαρτιο. Τωρα το σπορ coupé της BMW M θα ειναι η επιβραβευση του φετινου νικητη του BMW M Award. Απαριθμωντας πολλα χρονια συνεργασιας με τη διοργανωτρια του MotoGP, Dorna Sports, το BMW M Division απονεμει το BMW M Award απο το 2003. Στο τελος καθε σεζον, ο αναβατης με τα καλυτερα αποτελεσματα στις κατατακτηριες δοκιμες απο καθε αγωνα βραβευεται με μια αποκλειστικη, εξατομικευμενη BMW M. Η BMW αποκαλυψε το αυτοκινητο του φετινου νικητη στο Ισπανικο Grand Prix στη Jerez la Frontera: προκειται για τη νεα BMW M2 Coupé βαμμενη σε Long Beach Blue Metallic.

«Καθε σεζον, η οικογενεια του MotoGP περιμενει με ανυπομονησια την παρουσιαση του αυτοκινητου που θα κερδισει ο νικητης του BMW M Award στη Jerez», δηλωσε ο Pau Serracanta, Διευθυνων Συμβουλος του Εμπορικου Τμηματος της Dorna Sports, κατα τη διαρκεια της παρουσιασης. «Το BMW M Division μας εκπλησσει καθε χρονο με ενα πραγματικα εξαιρετικο αυτοκινητο. Η νεα BMW M2 Coupé ηταν ενα ακομα αριστουργημα. Ειμαστε χαρουμενοι που επι χρονια, το BMW M Award αποτελει αναποσπαστο συστατικο της σεζον του MotoGP».

«Απο την εποχη που συμμετειχα στους αγωνες ξερω σε ποση υποληψη εχουν το BMW M Award οι αναβατες του MotoGP», προσθεσε ο πρωην παγκοσμιος πρωταθλητης Loris Capirossi, ειδικος στο BMW M MotoGP και μελος της Διευθυνσης του Αγωνα (Race Direction) και της Επιτροπης Ασφαλειας του MotoGP. «Η προοπτικη αυτου του ξεχωριστου βραβειου προσφερει στους αναβατες εξτρα κινητρο στις κατατακτηριες δοκιμες. Σαν Αυτοκινητο Ασφαλειας του MotoGP, η νεα BMW M2 Coupé εχει ηδη αποδειξει τις δυναμικες ικανοτητες και την ευελιξια της στην αγωνιστικη πιστα. Ειναι ενα εξαιρετικο αυτοκινητο για το νικητη του BMW M Award, επειδη περα απο τη φανταστικη εμφανιση εγγυαται και αφθονη οδηγικη απολαυση. Κριμα που εχει τελειωσει η καριερα μου – πραγματικα θα ηταν τρομερα δελεαστικο να αγωνιστω γι’ αυτο το συναρπαστικο Βραβειο της BMW M».

«Η νεα BMW M2 Coupé ειναι πηγη χαρας – τα αμετρητα σχολια που λαβαμε απο ολο τον κοσμο το επιβεβαιωνουν. Γι’ αυτο με ιδιαιτερη χαρα παρουσιαζουμε αυτο το coupé ως επαθλο για το φετινο νικητη του BMW M Award», δηλωσε ο Axel Mittler, επικεφαλης του MotoGP Cooperation στο BMW M Division. «Μας κανει περηφανους που το BMW M Award αποτελει μακροχρονια παραδοση στην επιτυχημενη συνεργασια μας με τη Dorna Sports. Με ενθουσιασμο βλεπουμε την κουρσα για το τιτλο του αναβατη με τα καλυτερα αποτελεσματα στις φετινες κατατακτηριες δοκιμες».

Η σχεδιαση της νεας BMW M2 Coupé ενσαρκωνει γνησια ισχυ και δυναμισμο. Οι σπορ coupé γραμμες, οι μυωδεις φορμες και το οδηγοκεντρικο cockpit ειναι τα συστατικα μιας αθλητικης εμφανισης. Το υψηλων επιδοσεων coupé αντλει ισχυ απο εναν εν σειρα εξακυλινδρο κινητηρα M TwinPower Turbo 370 hp. Το κιβωτιο BMW M DCG με Drivelogic προσφερει σπορ, δυναμικη συμπεριφορα σε ολες τις συνθηκες. Η BMW M2 Coupé με M DCG εχει επιταχυνση 0 – 100 σε 4,3 δευτερολεπτα. Η καταναλωση μικτου κυκλου ειναι 7,9 l/100 km, και οι εκπομπες CO2 στο μικτο κυκλο 185 g/km.

Η σπορ εμφανιση του αυτοκινητου που θα αποκτησει ο φετινος νικητης του BMW M Award αναδεικνυεται απο το εξωτερικο χρωμα Long Beach Blue Metallic και τις μαυρες, 19αρες ζαντες ελαφρου κραματος με σχεδιο διπλων ακτινων. Στο εσωτερικο, κυριαρχουν τα σπορ καθισματα απο Δερμα Leather “Dakota” Black με αντιθετη μπλε ραφη, ενθετα απο carbon, επενδυση Alcantara στους καθρεπτες και την κεντρικη κονσολα, και πολυαριθμα αλλα εξωτερικα χαρακτηριστικα.

Το 2016, το BMW M Award απονεμεται για 14η φορα. Οπως στο points system των αγωνων, οι αναβατες σε καθε Grand Prix συγκεντρωνουν ποντους με βαση τις επιδοσεις τους στις κατατακτηριες δοκιμες. Η Pole position προσφερει 25 ποντους, ενω η 2η θεση βαθμολογειται με 20 και η 3η με 16 ποντους – φτανοντας μεχρι τη 15η θεση που κερδιζει 1 ποντο. Ο αναβατης με τους περισσοτερους ποντους στο τελος της σεζον κερδιζει το BMW M Award. Οι Marc Márquez, Valentino Rossi και Casey Stoner κατεχουν αυτη τη στιγμη το ρεκορ, ο καθενας με τρια BMW M Awards στο ονομα του – ενω ο Márquez ειναι ο μοναδικος αναβατης που εχει κερδισει τρεις συνεχομενες φορες. Ο Ισπανος συμπατριωτης του Jorge Lorenzo εχει αποσπασει τον περιοπτο τιτλο του καλυτερου ‘qualifier’ δυο φορες μεχρι στιγμης. Οι Sete Gibernau και Nicky Hayden εχουν κερδισει απο μια φορα.


Το BMW M Award ειναι ακρογωνιαιος λιθος στη μακροχρονια δεσμευση της BMW M στην υψηλοτερη βαθμιδα αγωνων ταχυτητας μοτοσυκλετων. Στο επικεντρο της συνεργασιας με τη Dorna Sports βρισκεται η παροχη του στολου οχηματων BMW M. Το 2016 ειναι η 18η σεζον της BMW M ως “Επισημου Αυτοκινητου του MotoGP”.

Τη φετινη σεζον, ο στολος επισημων οχηματων του MotoGP περιλαμβανει συνολικα εξι διαφορετικα μοντελα BMW M και BMW M Performance. Μαζι με τη BMW M2 MotoGP Safety Car, η BMW M4 Coupé με συστημα ψεκασμου νερου και η BMW M3 συμμετεχουν επισης στη δραση σαν αυτοκινητα ασφαλειας. Η BMW X5 M και η BMW M550d xDrive Touring θα βρισκονται φετος στην πιστα σαν ιατρικα οχηματα. Το BMW M Division χορηγει στον υπευθυνο ασφαλειας μια BMW M5. Δυο BMW S 1000 RR που η BMW Motorrad παρεχει σαν μοτοσικλετες ασφαλειας, ολοκληρωνουν το στολο για το 2016.

Περισσοτερες πληροφοριες για το στολο των αυτοκινητων ασφαλειας του 2016 και τις πολυαριθμες δραστηριοτητες του του BMW M Division στο MotoGP, καθως και την τρεχουσα καταταξη για το BMW M Award υπαρχουν online στο συνδεσμο: www.bmw-m-safetycar.com

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!