Νίκη με το… καλημέρα για το Hyundai i20 N Rally2

Νικη με το… καλημερα για το Hyundai i20 N Rally2


Πριν… αλεκτωρ λαλησαι, η Hyundai Motorsport κατεκτησε μια ιστορικη νικη στην κατηγορια WRC 2 του Ypres Rally Belgium με το ολοκαινουργιο αγωνιστικο της αυτοκινητο, Hyundai i20 N Rally2 και οδηγο τον Junior Driver της Customer Racing, Jari Huttunen και συνοδηγο τον Mikko Lukka. Προκειται για το αγωνιστικο μοντελο που θα κανει το παγκοσμιο ντεμπουτο του στο χωμα, στο ΕΚΟ Ραλλυ Ακροπολις, στα χερια ενος εμπειρου και καταξιωμενου ελληνικου πληρωματος.

Σε ενα εντυπωσιακο Σαββατοκυριακο, γεματο δραση και δυσκολιες για ολους τους συμμετεχοντες του WRC 2, το Φινλανδικο ζευγαρι της Hyundai Motorsport αναδειχθηκε θριαμβευτης σημειωνοντας ενα οροσημο για την ομαδα και τη δευτερη νικη του στην κατηγορια για αυτη τη σεζον μετα το Rally Italia Sardegna.

svg%3E Νικη με το... καλημερα για το Hyundai i20 N Rally2
Οι Φινλανδοι που εδωσαν τη νικη στη Hyundai

Προσδοκια νικης

Οι Oliver Solberg και Aaron Johnston ειχαν το προβαδισμα του WRC 2 την Παρασκευη. Το πληρωμα συνεχισε να ειναι επικεφαλης παρα το γεγονος οτι αντιμετωπισε καποια τεχνικα προβληματα, τα οποια δυστυχως δεν του επετρεψαν να αγωνισθει την Κυριακη.

Το Ypres Rally Belgium επροκειτο να ειναι ενα σαββατοκυριακο γνωσης με τα πληρωματα να στοχευουν να κατανοησουν περισσοτερα για το νεο Hyundai i20 N Rally2 στους δυσκολους, στενους, ασφαλτινους δρομους του αγωνα. Τα πληρωματα κατεγραψαν τις πρωτες τους νικες, με τον Huttunen στο SS5 (Reninge-Vleteren 2, 15 χιλιομετρα) και τον Solberg στο SS7 (Kemmelberg 2, 23,62 χιλιομετρα).

Με ελπιδοφορες προσδοκιες καθως τα πληρωματα ετοιμαζονταν να κατευθυνθουν προς την πιστα Spa-Francorchamps νωρις το πρωι της Κυριακης, μονο τρεις απο τους πεντε υποψηφιους του WRC 2 επροκειτο να ξεκινησουν την τελευταια ημερα. Δυστυχως, για τους Solberg και Johnston, το αυτοκινητο τους δεν μπορεσε να φυγει απο το parc fermé λογω τεχνικου προβληματος και αναγκαστηκαν να αποσυρθουν. Ο Huttunen ανελαβε τα ηνια στην κορυφη του WRC 2 και προχωρησε στα τεσσερα τελευταια σταδια, τελειωνοντας ενα δυσκολο αλλα επιτυχημενο ραλι με νικη στην Power Stage.

Ραντεβου στην Ακροπολη!

O επομενος, ο 9ος γυρος του WRC, ειναι το Ραλλυ Ακροπολις και θα διεξαχθει στις 9-12 Σεπτεμβριου 2021 στο πλαισιο του Παγκοσμιου Πρωταθληματος Ραλλυ της FIA, στον οποιο το ολοκαινουριο i20 N Rally2 θα κανει το παγκοσμιο ντεμπουτο του στο χωμα.

Βλεπε επισης

svg%3E Η ηλεκτρικη Mustang με τους 1400 ιππους εχει 7 μοτερ!

Η Hyundai Ελλας στηριζει στο φετινο ΕΚΟ Ραλλυ Ακροπολις τη συμμετοχη των Λαμπρου Αθανασουλα – Νικου Ζακχαιου με το ολοκαινουριο Hyundai i20 Ν Rally2.

Ο Λαμπρος Αθανασουλας ειναι ο εν ενεργεια Ελληνας οδηγος αγωνων Ραλλυ με τις περισσοτερες διακρισεις σε διεθνες επιπεδο, συμπεριλαμβανομενου του Ραλλυ Ακροπολις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!