Ξανά, προς την δόξα τραβούν τα Peugeot 3008 DKR!

Μετα απο μια περιπλοκη μερα τα PEUGEOT 3008 DKR διατηρουν τις τρεις πρωτες θεσεις στην γενικη καταταξη. Στη χτεσινη ειδικη η γαλλικη ομαδα σημειωσε το τεταρτο hat-trick απο την αρχη του φετινου Ντακαρ. Οι Peterhansel/Cottret εκαναν την 3η τους νικη σε ε.δ. και πλεον κρατουν τα ηνια του αγωνα, παρα το ατυχημα με τον αναβατη Simon Marcic.

Για ολα τα πληρωματα η 10η ειδικη αποδειχτηκε ιδιαιτερα δυσκολη στην πλοηγηση με αποτελεσμα να χαθει πολυτιμος χρονος αναζητωντας τα σημεια ελεγχου. Στο μεταξυ οι Peterhansel/Cottret ειχαν ενα ατυχημα με μια μοτοσικλετα που κινουνταν με αντιθετη φορα σε ενα ανηφορικο σημειο. Οι περσινοι πρωταθλητες σταματησαν για να βοηθησουν τον αγωνιζομενο και επηρεασμενοι απο το γεγονος αυτο, παρεμειναν μαζι του για περιπου ενα τεταρτο της ωρας, μεχρι να φτασει το νοσοκομειακο ελικοπτερο. Τελικα, ο αναβατης, ο Simon Marcic, αποχωρησε με καταγμα στην κνημη.


Παρα το ατυχημα οι Peterhansel/Cottret κερδισαν την ειδικη σημειωνοντας παραλληλα τον 3ο ταχυτερο τους χρονο για φετος, ενω στην γενικη καταταξη εχουν διαφορα 5 λεπτων και 50 δευτερολεπτων απο τους Loeb/Elena. Οι τελευταιοι εχασαν πολυ χρονο λογω της δυσκολης πλοηγησης. Χαθηκαν αρκετες φορες και σε ορισμενα waypoints, αλλα ανεκτησαν εδαφος προς το τελος της ειδικης για να σημειωσουν τον δευτερο καλυτερο χρονο της χτεσινης ημερας. Οι Despres/Castera συμπληρωσαν την εξαιρετικη εικονα της Team Peugeot Total κανοντας ενα ακομη «1-2-3»! 

Τυπος εδαφους: Trial, υδατινα περασματα, απαιτητικες διαδρομες, περιπλοκη πλοηγηση. 
Συνθηκες: Θερμοκρασιες απο 23°C εως 43°C.

Μεση ταχυτητα: 108 χλμ./ωρα.
Μεγιστη ταχυτητα: 186 χλμ./ωρα. 

Η καταταξη στην 10η ειδικη διαδρομη: 
1. PETERHANSEL Stéphane (FRA) / COTTRET J-P. (FRA), PEUGEOT 3008DKR, 4 h 47 min 00s
2. LOEB Sébastien (FRA) / ELENA Daniel (MON), PEUGEOT 3008DKR, + 7 min 28s
3. DESPRES Cyril (FRA) / David CASTERA (FRA), PEUGEOT 3008DKR, + 10 min 01s
4. AL RAHJI Yazeed (SAU) / GOTTSCHALK Timo (GER), Mini, + 19 min 03s
5. TERRANOVA Orlando (ARG) / SCHULZ Andreas, Mini, + 20 min 12s

Η γενικη καταταξη μετα την 10η ειδικη διαδρομη: 
1. PETERHANSEL Stéphane (FRA) / COTTRET J-P. (FRA), PEUGEOT 3008DKR , 24h 58 min 43s
2. LOEB Sébastien (FRA) / ELENA Daniel (MON), PEUGEOT 3008DKR, + 5 min 50s
3. DESPRES Cyril (FRA) / David CASTERA (FRA), PEUGEOT 3008DKR, + 25 min 40s
4. ROMA Nani (ESP) / HARO Bravo (ESP), Toyota Hilux, + 1 h 00 min 55s
5. DE VILLIERS Giniel (ZAF) / VON ZITZEWITZ Dirk (ZAF), Toyota Hilux, + 1 h 42 min 54s

Stéphane Peterhansel (PEUGEOT 3008DKR #300): «Ηταν μια ζορικη μερα. Η πλοηγηση ηταν περιπλοκη και απαντες χαθηκαν σε πολλα σημεια, ειδικα στην περιοχη της ξεροποταμιας. Σε καποιο σημειο ειχαμε χαθει και συγκρουστηκαμε με εναν μοτοσικλετιστη που ερχοταν αναποδα. Εμφανιστηκε ξαφνικα μεσα απο εναν θαμνο και αμεσως φρεναρισα οσο πιο δυνατα μπορουσα. Αυτος εχασε την ισορροπια του και πεφτοντας βρεθηκε κατω απο το αυτοκινητο μας. Βγηκαμε αμεσως για να τον βοηθησουμε για να δουμε πως μαλλον ειχε σπασει το ποδι του. Μειναμε μαζι του μεχρι να φτασει το ελικοπτερο. Οταν και παλι ξεκινησαμε, ειχαμε προβλημα στο να συγκεντρωθουμε. Ευτυχως δεν χασαμε τον δρομο μας, οπως πολλοι αλλοι, και τελειωσαμε την ειδικη με καλο χρονο, ενω αυτος που χασαμε με τον μοτοσικλετιστη προσμετρηθηκε και σημειωσαμε τον ταχυτερο. Επιστρεψαμε παλι στην κορυφη της γενικης και εχουμε δυο μερες μπροστα μας για το τελος του αγωνα».

Sébastien Loeb (PEUGEOT 3008DKR #309): «Χαθηκαμε τρεις η τεσσερις φορες. Πεσαμε σε μια μικρη κοιλαδα και μετα αντιληφθηκαμε πως δεν ειμασταν στην σωστη διαδρομη. Χασαμε χρονο σε διαφορα σημεια. Ηταν δυσκολη η πλοηγηση και διχως πολυ ενδιαφερον. Ορισμενα σημεια ελεγχου μας αναγκασαν να οδηγησουμε σε εδαφη που δεν ηταν ευκολα για αυτο τον τυπο του αυτοκινητου. Σε μερικα σημεια ηταν αδυνατο. Τα πηγαμε πολυ καλυτερα στο δευτερο σκελος της ειδικης. Παραμενουμε στην μαχη και ακομη ολα μπορουν να συμβουν. Αν ο Stéphane δεν εχει καποια ατυχια στις επομενες μερες, δεν θα ειναι ευκολο να τον προσπερασουμε».

Cyril Despres (PEUGEOT 3008DKR #307): «Η ακυρωση της ειδικης την Τεταρτη μας χαλασε λιγο τον καλο ρυθμο που ειχαμε στις τελευταιες ειδικες. Ακομη και ετσι, πιεσαμε τους εαυτους μας στην αρχη για να καταφερουμε να τερματισουμε στην 3η θεση της ειδικης. Ειχαμε ενα προαισθημα πως θα ηταν μια δυσκολη μερα για να αναγνωρισουμε τα σωστα σημεια και να περασουμε μεσα απο τους ξεροποταμους διχως να χαθουμε. Ο David εκανε μιας πρωτης ταξεως δουλεια, απο την αρχη της ειδικης. Μετα δεν πιεσα οσο οι team-mates μου και πηγαμε κρατημενα για να τους αφησουμε χωρο».


Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!