Tο νέο Civic Type R Prototype φαίνεται να το έσκασε από το τρελοκομείο!

Το περιμεναμε με αγωνια και τελικα εμφανιστηκε το πρωτοτυπο που μας ζεσταινει για τα καλα μεχρι την εμφανιση του μοντελου παραγωγης Type R οπου ξεκινα φετος στο Swindon, στην Μεγαλη Βρετανια, ωστοσο δεν μας αποκαλυψαν τις τεχνικες λεπτομερειες αλλα για αυτο ειμαστε εμεις εδω. Με τον τετρακυλινδρο διλιτρο τουρμπο θα πορευτει η Honda οπου προσφεροντας τις απαραιτητες βελτιωσεις θα ξεπερασει τους 306 ιππους αλλα θα επιμεινει στην μπροστινη κινηση για να κρατησει χαμηλα το βαρος και θα εχει το φοβερο σε αισθηση 6αρι μηχανικο κιβωτιο ταχυτητων για μεγιστη οδηγικη ευχαριστηση. Με αγριες διαθεσεις δηλαδη η Honda θα θελησει να παρει τα ηνια στον ατυπο τιτλο του γρηγοροτερου hot hatch στην πιστα της πρασινης κολασης εκει οπου η VW με το Golf GTI Clubsport S σπαει το ενα ρεκορ μετα το αλλο ετσι γιατι μπορει.

Στην εμφανιση του πρωτοτυπου κυριαρχουν οι φαρδιοι, επιθετικοι προφυλακτηρες, οι εκτεταμενοι θολοι των τροχων που χωρουν τις ομορφες 20αρες ζαντες και η εντυπωσιακη πισω πτερυγα.
Το καλοκαιρι του 2017 ξεκινουν στην Ιαπωνια οι πωλησεις των μοντελων Ευρωπαϊκης παραγωγης Civic Hatchback και Civic Type R.


Το νεο Honda Civic Type R Prototype θα παρουσιαστει για πρωτη φορα στην Ασιατικη αγορα κατα τη διαρκεια του 2017 Tokyo Auto Salon, ενα Σαλονι που εχει παραδοση στα μοντελα υψηλων επιδοσεων και τα οχηματα custom. Το Prototype δινει μια πρωτη γευση απο τα στυλιστικα στοιχεια της επομενης γενιας Civic Type R που θα παρουσιαστει επισημα μεσα στη χρονια.

Μαζι με την αποκαλυψη του νεου Civic Type R Prototype στο Τοκιο, η Honda ανακοινωσε και την εναρξη των Ιαπωνικων πωλησεων του Civic Sedan και των Ευρωπαϊκης κατασκευης μοντελων Hatchback και Type R απο φετος το καλοκαιρι. 

Ενω το Civic Sedan θα κατασκευαζεται στις παραγωγικες μοναδες του Saitama Factory group στην Ιαπωνια, τα πενταθυρα μοντελα Hatchback και Type R θα παραγονται στη Honda of the UK Manufacturing (HUM) στο Swindon, Βρετανια. Απο το 1972 που το Civic εμφανιστηκε για πρωτη φορα στην αυτοκινητιστικη σκηνη, περιπου 24 εκατομμυρια αντιτυπα εχουν κατασκευαστει σε ολο τον κοσμο.


Η επομενη γενια Civic Type R ακολουθησε το ιδιο προγραμμα εξελιξης με τα υπολοιπα μελη της οικογενειας Civic και θα αποκαλυφθει αργοτερα μεσα στη χρονια με τη μορφη μοντελου παραγωγης. Θα εξαγεται σε αγορες σε ολο τον κοσμο, αναμεσα τους και οι οι ΗΠΑ – σηματοδοτωντας την πρωτη φορα που ενα Type R με το σημα της Honda θα πωλειται επισημα στη Β. Αμερικη. Η προηγουμενη γενια Civic Type R πουλιοταν στην Ιαπωνια, αλλα σε περιορισμενο αριθμο. Οι πωλησεις της νεας γενιας του hatchback υψηλων επιδοσεων στην Ιαπωνια δεν θα ειναι περιορισμενες.


Βασισμενο στο κομψο, νεο Civic hatchback, το Type R Prototype αναβαθμιζεται με ενα μυωδες αμαξωμα και τροποποιησεις που συμβαλλουν στην αεροδυναμικη του αποδοση. Το αυτοκινητο της εκθεσης αναδεικνυεται με τη λαμψη του χαριζει η χρηση αλουμινιου υψηλης ποιοτητας. Το διασημο κοκκινο σημα ‘Η’ της Honda – που κοσμει ολα τα μοντελα Type R – τοποθετειται πανω απο ενα νεο αεραγωγο στο ρυγχος του αυτοκινητου. 

Ο επιθετικος, εμπρος προφυλακτηρας εκτεινεται απο ενα splitter απο ανθρακονηματα, ενω μια σπορ κοκκινη χαρακτηριστικη περιβαλλει ολο το αυτοκινητο. Προσθετοι κεκλιμενοι αεραγωγοι προσδιδουν πλατος στον προφυλακτηρα, ενω ενθετα με ρομβοειδες πλεγμα ‘γεμιζουν’ τους αναγλυφους αεραγωγους. 

Πλαϊνες ποδιες απο ανθρακονηματα εκτεινονται σε ολο το μηκος του μεταξονιου, αναμεσα σε ζαντες αλουμινιου 20 ιντσων σε piano black με κοκκινα ενθετα και ελαστικα υψηλων επιδοσεων πλατους 245. Μεγαλυτεροι θολοι τροχων φιλοξενουν τους νεους τροχους.


Ενας μεγαλος διαχυτης απο ανθρακονηματα εκτεινεται κατω απο τον φαρδυτερο πισω προφυλακτηρα, που πλαισιωνει τρεις πληρως λειτουργικες αποληξεις με ενα ζευγαρι καθετες αεροτομες σε καθε πλευρα. Η κεντρικη αποληξη εξαγωγης ειναι μικροτερης διαμετρου και αναδεικνυεται με ενα λαμπερο μεταλλικο κοκκινο πλαισιο. Μοναδικα πτερυγια στα ακρα της οροφης ‘δειχνουν’ προς τα πισω, οδηγωντας το βλεμμα σε μια ακρως εντυπωσιακη πισω πτερυγα.


Το περιπτερο της Honda στο συνεδριακο κεντρο Makuhari Messe στη Chiba Prefecture περιλαμβανει μια μεγαλη ποικιλια αυτοκινητων και μοτοσυκλετων, καθως και αρκετα αγωνιστικα οχηματα Honda απο το χωρο της Formula One, του MotoGP και του SUPER GT.


Το Civic Type R Prototype θα παρουσιαστει επισημα στις 10:30 JST στο περιπτερο της Honda, στο Booth 438 του Medium Hall.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=WXYrJcm3KnQ]

Tuners Approved .embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=l-85nvC2vbA]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!