Ο απολογισμός κοινωνικών δράσεων της Mercedes-Benz Ελλάς

Η Mercedes-Benz Ελλας εγκαινιασε τον Απριλιο του 2018 το νεο της Προγραμμα Κοινωνικης Ευθυνης #love2give σε συνεργασια με τον Μη Κερδοσκοπικο Οργανισμο Ethelon. 


Προκειται για το συνολο των δρασεων και των πρωτοβουλιων κοινωφελους χαρακτηρα που οργανωνονται απο τη Mercedes-Benz Ελλας και βασιζονται στους 17 στοχους του ΟΗΕ για τη βιωσιμη αναπτυξη και σε 3 απο τους πυλωνες Εταιρικης Κοινωνικης Υπευθυνοτητας της Mercedes-Benz Ελλας: Τους Εργαζομενους, την Κοινωνια/Χωρα και το Περιβαλλον. Ο σχεδιασμος των δρασεων εχει ως στοχο να προαγονται η αποδοχη και κατανοηση της διαφορετικοτητας εντος της εταιρειας, η υγεια και η ευεξια των εργαζομενων, αλλα και η περαιτερω αναπτυξη της ομαδικοτητας και της επικοινωνιας, ενδυναμωνοντας παραλληλα την κουλτουρα του εθελοντισμου και την αξια της προσφορας σε οσους εχουν αναγκη. Στοχευει επισης στην ενημερωση και ευαισθητοποιηση των εργαζομενων οσον αφορα δρασεις για την προστασια του περιβαλλοντος.  


Με αφορμη τον προσφατο εορτασμο της «Διεθνους Ημερα Εθελοντισμου», η Mercedes-Benz Ελλας προχωρησε σε εναν απολογισμο των δρασεων που πραγματοποιησε στο πλαισιο του #love2give κατα τους πρωτους 9 μηνες της υπαρξης του: 


Πραγματοποιηθηκαν 20 διαφορετικες δρασεις, στις οποιες συμμετειχαν ενεργα συνολικα 135 εργαζομενοι – εθελοντες, υποστηριζοντας 16 διαφορετικες ΜΚΟ! 

Συγκεκριμενα, πραγματοποιηθηκαν 3 ημεριδες ενημερωσης, 1 επισκεψη σε Μουσειο, ενω ελαβαν χωρα και 2 ενεργειες εθελοντικης αιμοδοσιας, κατα τις οποιες συλλεχθηκαν 61 φιαλες αιματος. Επιπλεον, εγινε δωρεα σε 698 βιβλιων, 89 ηλεκτρονικων υπολογιστων και οθονων ηλεκτρονικων υπολογιστων, καθως και 54 επιπλων γραφειου που προσφερθηκαν για την καλυψη λειτουργικων αναγκων διαφορων Οργανισμων Κοινης Ωφελειας. 

Εθελοντες ετοιμασαν και προσεφεραν 30 κιβωτια με ειδη πρωτης αναγκης για αστεγους συνανθρωπους μας, ενω εγινε συγκομιδη 450 κιλων παντζαριων, τα οποια προσφερθηκαν για συσσιτιο σε δυο Ιερους Ναους της πρωτευουσας. Η «Ημερα της Διαφορετικοτητας» εορταστηκε με πολυ ιδιαιτερες ενεργειες, που περιλαμβαναν εναν αγωνα μπασκετ με αμαξιδια αναμεσα στην ομαδα της Mercedes -Benz Ελλας και την Ομαδα Ατομων με Αναπηρια, η οποια αποτελουταν απο σπουδαιους αθλητες και Παραολυμπιονικες, τραγουδι στη νοηματικη γλωσσα και ενα παιχνιδι προσανατολισμου και εξοδου απο λαβυρινθο με τη χρηση ολων των αισθησεων, πλην της ορασης. 

Η Ομαδα Δρομεων της Mercedes-Benz Ελλας συμμετειχε στον 7ο Διεθνη Νυχτερινο Ημιμαραθωνιο Θεσσαλονικης και στον 36ο Αυθεντικο Μαραθωνιο Αθηνας υποστηριζοντας τους Οργανισμους το “Χαμογελο του Παιδιου” και το “Μake-A-Wish”, ενω ετρεξε και στο 10ο Greece Race for the Cure®. 

Τελος, καταργηθηκε η χρηση πλαστικων ποτηριων, τα οποια αντικατασταθηκαν απο μεταλλικα επαναχρησιμοποιουμενα ποτηρια, ενεργεια που απεφερε μειωση 90% στη χρηση πλαστικου μεσα στους πρωτους 3 μηνες εφαρμογης του συγκεκριμενου μετρου, ενω απο τους καδους συλλογης κουτιων αλουμινιου συλλεχθηκαν 36 κιλα αλουμινιου, τα οποια ανακυκλωθηκαν και το αντιτιμο για την ανακυκλωση των αντιστοιχων κιλων προσφερθηκε για την υποστηριξη Φορεων με επικεντρο τα παιδια. 

«Οι δρασεις της μεγαλης ομαδας εθελοντων του #love2give της Mercedes-Benz Ελλας θα συνεχιστουν ακομη πιο δυναμικα το 2019, οχι επειδη «πρεπει», αλλα επειδη τις θελουν και τις επιζητουν οι ιδιοι οι εργαζομενοι!» δηλωσε η Διευθυντρια Ανθρωπινου Δυναμικου Ν. Καβαθουλη.  «Ειναι πραγματικα αξιοσημειωτο, το γεγονος οτι ολοενα και περισσοτεροι συναδελφοι αγκαλιαζουν τις εθελοντικες δρασεις που διενεργουνται σε τακτικη βαση και αυτο που εισπραττουμε μεσα απο το feedback που λαμβανουμε ειναι τουλαχιστον συγκινητικο. Μας δινει το εναυσμα να συνεχισουμε και να εμπλουτιζουμε με ακομη μεγαλυτερο παθος τις ενεργειες που κανουμε»! 

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!