Ποιο ήταν το πρώτο Nissan που κατασκευάστηκε στην Ευρώπη;

Αν και στην καρδια μας, τα πιο \”ευρωπαϊκα\” Nissan ειναι τα Sunny, που συναρμολογουνταν στο εργοστασιο της ΤΕΟΚΑΡ στο Βολο, υπαρχει ενα αλλο, θρυλικο μοντελο της ιαπωνικης μαρκας που εχει τον τιτλο του πρωτου Nissan που κατασκευαστηκε στην Ευρωπη. Προκειται για το φοβερο και τρομερο Patrol, το οποιο φετος γιορταζει τα 35 του χρονια. 


Εχοντας κατασκευασει  196.000 οχηματα του θρυλικου,  4X4 μοντελου απο το 1983 εως το 2001, η Nissan “μετουσιωνει” την κληρονομια τριων δεκαετιων στα 4Χ4, σε μια νεα γκαμα pickup που κατασκευαζονται στην Ισπανια.


Ορισμενα οχηματα σηματοδοτουν ενα οροσημο στην ιστορια μιας μαρκας.  Ενα απο αυτα  ειναι αναμφισβητητα το Patrol, το πρωτο αυτοκινητο της Nissan που κατασκευαστηκε στην Ευρωπη.


Το 1983, η Nissan αρχισε να κατασκευαζει το Patrol στην Ευρωπη στο εργοστασιο Zona Franca της Βαρκελωνης, το πρωτο εργοστασιο της εταιρειας στην Γηραια Ηπειρο. Κατα τα επομενα 18 χρονια και μεχρι το 2001, 196.000 οχηματα αυτου του εμβληματικου μοντελου, εμελε να βγουν απο τη γραμμη παραγωγης.


Το Patrol ανοιξε το δρομο για την κατασκευη περισσοτερων SUVs και pickups στο εργοστασιο Zona Franca, κατι που συνεχιστηκε  το 1993 με το Nissan Terrano II. Το εργοστασιο της Βαρκελωνης παρηγαγε 375.000 οχηματα αυτου του μοντελου μεχρι τον Μαϊο του 2005, δινοντας τη “σκυταλη” στo Pathfinder και στην πρωτη εκδοση τoυ Navara pickup.

\”Το Nissan Patrol ειναι μια πραγματικη πηγη υπερηφανειας για το εργοστασιο της Βαρκελωνης\”, δηλωσε ο Genís Alonso, αντιπροεδρος της Nissan Motor Ibérica. \”Το ταξιδι που ξεκινησαμε με αυτο το μοντελο – ναυαρχιδα για την εταιρεια μας, συνεχιζεται σημερα με τα pickup μας, που συνδυαζουν την κληρονομια στην κατασκευη  οχηματων 4X4, με την κορυφαια τεχνολογια αιχμης\”.

Το Patrol ειχε τετοια επιτυχια που το 1988, ενα στα δυο SUV που πωληθηκαν στην Ισπανια ηταν  Nissan Patrol και το μεριδιο αγορας του μοντελου στην Ισπανια, ανερχοταν στο 52%! Το Patrol διατιθεται στην Ευρωπη, καθως  και σε ολοκληρο τον υπολοιπο κοσμο, αλλα και  σε χωρες οπως η Αγκολα, η Αργεντινη, η Νεα Καληδονια, η Τανζανια και η Ουρουγουαη. Συμμετειχε ακομη και στο ραλι του Paris – Dakar του 1987, με το μοντελο Nissan Patrol Fanta Limón.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!