Ο Christian Friedl νέος Διευθυντής του εργοστασίου της SEAT στο Martorell

  Ο Christian Friedl διοριστηκε νεος Διευθυντης του εργοστασιου της SEAT στο Martorell απο την 1η Ιανουαριου. Ο Friedl ηταν προηγουμενως επικεφαλης του εργοστασιου της Porsche στο Zuffenhausen, το κυριο κεντρο παραγωγης της μαρκας, και στη νεα του θεση θα αναφερεται στον αντιπροεδρο της εταιρειας για την παραγωγη και τα logistics, Herbert Steiner. Ο νεος διευθυντης του Martorell αντικαθιστα τον Dr. Rainer Fessel, ο οποιος θα αναλαβει την ευθυνη του εργοστασιου της Volkswagen στο Wolfsburg.


  Ο Friedl θα ειναι υπευθυνος για το κυριο εργοστασιο της SEAT, οπου η εταιρεια παραγει εξι
διαφορετικα μοντελα σε τρεις γραμμες παραγωγης: SEAT Ibiza, SEAT Arona, SEAT Leon, CUPRA Leon, CUPRA Formentor και Audi A1. Ο νεος επικεφαλης του Martorell θα οδηγησει την απαραιτητη μεταμορφωση του εργοστασιου για την εποχη της ηλεκτροκινησης, στο οποιο τις τελευταιες εβδομαδες εχει αρχισει η παραγωγη του νεου SEAT Leon e-HYBRID, του CUPRA Leon e-HYBRID και του νεου Cupra Formentor, του πρωτου μοντελου που αναπτυχθηκε αποκλειστικα απο το εμπορικο σημα CUPRA και το οποιο τις επομενες εβδομαδες θα προσθεσει στην γκαμα του επισης μια plug-in υβριδικη εκδοση. Σημερα, το εργοστασιο του Martorell κατασκευαζει 2.200 αυτοκινητα την ημερα και εχει περισσοτερους απο 9.000 υπαλληλους.


  Ο προεδρος της SEAT Wayne Griffiths τονισε οτι \” ο Christian Friedl ειναι ενας απο τους
καλυτερους διαχειριστες στoν τομεα της παραγωγης του ομιλου Volkswagen. Διοριστηκε
διευθυντης του εργοστασιου της Porsche στο Zuffenhausen πριν κλεισει τα 40 του ετη και
οδηγησε την επεκταση του για να φιλοξενησει την παραγωγη του νεου Porsche Taycan. Με την ηγεσια του και αυτη του Herbert Steiner, στοχευουμε να μετατρεψουμε το εργοστασιο
Martorell, σε ενα πρασινο εργοστασιο ικανο να κατασκευαζει ηλεκτρικα οχηματα απο το
2025.”


  Για τον Rainer Fessel και τον διορισμο του ως επικεφαλης του εργοστασιου στο Wolfsburg, ο
Griffiths δηλωσε: \”στα δυομισι χρονια του στη SEAT, εχει οδηγησει το εργοστασιο του Martorell, να καταγραψει ογκους ρεκορ και ξεκινησε με επιτυχια την παραγωγη τεσσαρων νεων μοντελων. Του ευχομαι ο, τι καλυτερο στη νεα του καριερα στην καρδια του ομιλου Volkswagen και τον ευχαριστω για το χρονο του στη SEAT.”

 

  Επιπλεον, ο εκτελεστικος αντιπροεδρος της SEAT για την παραγωγη και τα logistics Herbert Steiner υπογραμμισε οτι \”ειναι χαρα να εχουμε τον Christian Friedl στην ομαδα. Η καριερα του στην Porsche θα συμβαλει στην περαιτερω προωθηση πιο βιωσιμων, ευφυων και ψηφιοποιημενων διαδικασιων παραγωγης για την αντιμετωπιση των προκλησεων των επομενων ετων.”


  Ο νεος διευθυντης του SEAT Martorell εχει αναπτυξει την καριερα του στην Porsche, στην οποια ενταχθηκε το 1999. Εχοντας σπουδασει μηχανολογια στο Πανεπιστημιο Εφαρμοσμενων Επιστημων του Ρεγκενσμπουργκ, κατειχε διαφορες θεσεις σχετικες με την παραγωγη στους τομεις των κινητηρων, του αμαξωματος και της βαφης. Το 2016, διοριστηκε διευθυντης του εργοστασιου παραγωγης της Porsche στο Zuffenhausen, το οποιο παραγει μοντελα οπως η 911 και η νεα Taycan, το πρωτο 100% ηλεκτρικο οχημα της Porsche.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!