Παγκόσμια πρωταθλήτρια στις πωλήσεις το Volkswagen Group

\”Σαρωσε\” παγκοσμιως στις πωλησεις η Volkswagen, συνεισφεροντας τα μεγιστα στο Group, το οποιο ειναι \”πρωταθλητης\” στις πωλησεις σε ολο τον πλανητη. Ομοιως καλα πηγαν τα πραγματα για τη μαρκα και στη χωρα μας, οπου κατεγραψε \”εκρηξη\” πωλησεων, η οποια εφτασε το 32,1%! Στην Ελλαδα, η Volkswagen το 2018 κατεγραψε 9.023 ταξινομησεις καινουργιων επιβατικων αυτοκινητων (6.870 ταξινομησεις το 2017) εντυπωσιακο νουμερο, που αντιπροσωπευει για τη μαρκα τη μεγαλυτερη αυξηση που σημειωσε η Volkswagen σε ολη την Ευρωπη τη χρονια που περασε! 


Εξισου εντυπωσιακο, ειναι το γεγονος οτι το ποσοστο αυτο ειναι σχεδον διπλασιο απο την ανοδο που σημειωσε συνολικα η αγορα αυτοκινητου τη χρονια που περασε. Συμφωνα με τα στοιχεια του Συνδεσμου Εισαγωγεων Αντιπροσωπων Αυτοκινητων (ΣΕΑΑ) η αγορα το 2018 εκλεισε στα 103.431 νεα αυτοκινητα, αυξημενη κατα 17,4% σε σχεση με το 2017, οταν και ταξινομηθηκαν 88.661 νεα αυτοκινητα. Οι 9.023 ταξινομησεις χαρισαν στη Volkswagen μεριδιο αγορας 8,7%, αυξημενο κατα μια σχεδον μοναδα σε σχεση με αυτο της χρονιας που προηγηθηκε (7,8%).




Η παραπανω επιδοση αποκτα ακομα μεγαλυτερη σημασια, αν εστιασει καποιος στις ταξινομησεις λιανικης. Προκειται για τις πωλησεις αυτες που εκφραζουν με τον πιο ξεκαθαρο τροπο την προτιμηση του καταναλωτη και παραλληλα τη δυναμικη και τη δημοφιλια που εχει καθε μαρκα. Οι ταξινομησεις λιανικης της Volkswagen το 2018 ξεπερασαν τις 4.400 αυτοκινητα, αντιπροσωπευοντας αυξηση ανω του 60% σε σχεση με το αντιστοιχο νουμερο του 2017 (2.755 αυτοκινητα). Το μεριδιο της μαρκας στις πωλησεις λιανικης αυξηθηκε στο 9% για τη χρονια που περασε, +2,2 μοναδες σε σχεση με το αντιστοιχο ποσοστο του 2017 (6,8%).

Ο Διευθυντης Πωλησεων και Marketing της Kosmocar-Volkswagen, Θανασης Κονιστης

Σχολιαζοντας τα εντυπωσιακα αποτελεσματα της μαρκας το 2018, ο Διευθυντης Πωλησεων & Marketing της Kosmocar-Volkswagen, Θανασης Κονιστης, δηλωσε σχετικα: «Το 2018 ηταν μια πολυ επιτυχημενη χρονια για τη Volkswagen. Κορυφωθηκε το λανσαρισμα των νεων Polo και T-Roc, παρουσιασαμε το ολοκαινουργιο Touareg, το κορυφαιο premium SUV της μαρκας ενω ειχαμε εξαιρετικες προτασεις σε ολες τις κατηγοριες της αγορας, σε πολυ καλες τιμες και με κορυφαια επιπεδα εξοπλισμου. Οι Ελληνες καταναλωτες εδειξαν την προτιμηση τους στα μοντελα της Volkswagen, κατι που μας γεμιζει με υπερηφανεια αλλα βαζει ακομα πιο ψηλα τον πηχυ για τη χρονια που ξεκινησε. Το T-Cross, ενα νεο compact SUV που θα παρουσιασουμε στην Ελλαδα το επομενο τριμηνο αλλα και πολλες νεες εκδοσεις μοντελων που αναμενουμε, μας κανουν πολυ αισιοδοξους για τη νεα χρονια».


Σε διεθνες επιπεδο, η Volkswagen ηταν η μαρκα που συνεισεφερε τα μεγιστα ωστε το Volkswagen Group να βρεθει στην πρωτη θεση των πωλησεων παγκοσμιως. Η Volkswagen το 2018 κατεγραψε 6.244.900 ταξινομησεις παγκοσμιως, αυξημενες 0,2% σε σχεση με αυτες του 2017. Οι ταξινομησεις αυτες αποτελεσαν το 57,6% των συνολικων ταξινομησεων του Volkswagen Group, που με συνολικες πωλησεις 10,834 εκατομμυριων αυτοκινητων, αυξημενες κατα 0,9% σε σχεση με το 2017, βρεθηκε στην κορυφη της παγκοσμιας αγορας για το 2018.

Σε πολλες αγορες του κοσμου, στη Νοτιο Αμερικη, στην Ευρωπη, στις ΗΠΑ και την Κινα, ο ομιλος Volkswagen σημειωσε σημαντικη αυξηση το 2018, παρα το δυσμενες περιβαλλον – στην Κινα για παραδειγμα λογω της συνολικης οικονομικης αβεβαιοτητας και στην Ευρωπη εξαιτιας της μεταβασης στο WLTP. Η αυξηση υποστηριχθηκε κατα κυριο λογο απο τα SUV μοντελα του ομιλου, με σχεδον ολες τις μαρκες να πετυχαινουν νεα ρεκορ παραδοσεων. 

Στην Ευρωπη οι μαρκες του ομιλου Volkswagen παρεδωσαν το 2018 συνολικα 4,38 εκατομμυρια οχηματα (αυξηση 1,2%), με εντυπωσιακη ανοδο σε Κεντρικη και Ανατολικη Ευρωπη (+7,1%). Στα επιπεδα του 2017 κινηθηκαν οι ταξινομησεις στη Δυτικη Ευρωπη (3,58 εκατομμυρια). 

Αλλες σημαντικες αγορες ηταν στη Βορειο Αμερικη οι ΗΠΑ και ο Καναδας (αυξηση 2,1% και 3,7% αντιστοιχα ) ενω στη Νοτιο Αμερικη εξαιρετικη η επιδοση του ομιλου στη Βραζιλια (+30,4%). Στην περιοχη Ασιας-Ειρηνικου το Volkswagen Group παρουσιασε αυξηση περιπου 1%, με συνολικες παραδοσεις 4,55 εκατομμυριων οχηματων, παρα την πτωση της κινεζικης αγορας κατα το δευτερο εξαμηνο, οπου ειχε επηρεαστει ολοκληρη η οικονομια της χωρας εξαιτιας της αντιπαραθεσης με τις ΗΠΑ για τους φορους εισαγωγης. 

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!