H Audi εξελίσσει VR videogames για το αυτοκίνητο!

ΔΕΣ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η Audi εκανε, για μια ακομα φορα, επιδειξη τεχνολογιας στη CES (Consumer Electronics Show), την κορυφαια παγκοσμια εκθεση στο Las Vegas, δειχνοντας μας την αντιληψη της για την ψυχαγωγια εντος αυτοκινητου (in-car entertainment). Στο μελλον, οι επιβατες στο πισω καθισμα θα μπορουν να παιζουν videogames και να απολαμβανουν ταινιες και διαδραστικο περιεχομενο ακομα πιο ρεαλιστικα, χρησιμοποιωντας γυαλια εικονικης πραγματικοτητας. Η premium μαρκα παρουσιασε σε ενα e-tron, μια τεχνολογια που προσαρμοζει το ψηφιακο περιεχομενο στις κινησεις του αυτοκινητου σε πραγματικο χρονο: Εαν το αυτοκινητο στριβει σε μια δεξια στροφη, το διαστημοπλοιο – για παραδειγμα – στο παιχνιδι εμπειριας που θα παιζει ο επιβατης, θα κανει το ιδιο. Ποσο κορυφαιο ειναι αυτο;

Η Audi θα παρουσιασει αυτη την εντυπωσιακη φουτουριστικη τεχνολογια με το “Marvel’s Avengers: Rocket’s Rescue Run”, μια in-car εμπειρια εικονικης πραγματικοτητας (VR) η οποια δημιουργηθηκε απο την Disney Games and Interactive Experiences. Φορωντας γυαλια VR οι επιβατες στο πισω καθισμα του Audi e-tron μεταφερονται σε ενα φανταστικο εξωκοσμο περιβαλλον: Το Audi e-tron πλεον λειτουργει ως ενα σκαφος επανδρωμενο απο τους Φρουρους του Γαλαξια (Guardians of the Galaxy) που κινειται μεσα σε ενα πληθος αστεροειδων, μαζι με τους επιβατες αλλα και μαζι με τον Rocket, ενα χαρακτηρα που θα εμφανιστει την ανοιξη του 2019 στο Avengers: Endgame των Marvel Studios. Καθε κινηση του αυτοκινητου μεταφερεται σε πραγματικο χρονο στο παιχνιδι εμπειριας. Εαν το αυτοκινητο στριβει σε μια κλειστη στροφη, τοτε και ο παικτης στριβει στην εικονικη πραγματικοτητα γυρω απο ενα εχθρικο διαστημοπλοιο. Οταν το Audi e-tron επιταχυνει, κανει το ιδιο και το σκαφος στο παιχνιδι εμπειριας.  


Μεσω της θυγατρικης της Audi Electronics Venture GmbH, η Audi εχει συνιδρυσει τη start-up εταιρεια holoride η οποια θα εκμεταλλευθει εμπορικα αυτη τη νεα μορφη ψυχαγωγιας, μεσω μιας ανοιχτης πλατφορμας η οποια στο μελλον θα ειναι διαθεσιμη σε ολους τους κατασκευαστες και τους δημιουργους περιεχομενου. Πρακτικα δεν υπαρχουν ορια στο τι ειναι δυνατον να δημιουργηθει, με τη γκαμα να εκτεινεται απο τα παιχνιδια arcade, τις υποθαλασσιες περιπετειες και τις εξερευνησεις του διαστηματος μεχρι τα εκπαιδευτικα ταξιδια σε ιστορικες πολεις η την αναλυση της κυκλοφοριας του αιματος. Η holoride θα παρεχει ενα κιτ εξελιξης λογισμικου που θα λειτουργει σαν interface για τα δεδομενα του οχηματος, μεταφεροντας τα στην εικονικη πραγματικοτητα. Ετσι θα επιτρεπει τη δημιουργια «κοσμων» τους οποιους θα μπορει κανεις να τους «ζησει» εντος αυτοκινητου με ολες του τις αισθησεις. Απο τη στιγμη που η οπτικη εμπειρια και οι προσλαμβανουσες του χρηστη εχουν συγχρονιστει, ο τελευταιος θα μπορει να παρακολουθει και συμβατικες ταινιες, σειρες η παρουσιασεις με σημαντικα μειωμενη την πιθανοτητα να ζαλιστει.  


Η holoride σκοπευει να παρουσιασει αυτη τη νεα μορφη ψυχαγωγιας στην αγορα μεσα στην επομενη τριετια, χρησιμοποιωντας στανταρ γυαλια VR για τους επιβατες του πισω καθισματος. Στο απωτερο μελλον και με τη συνεχη επεκταση των υποδομων car-to-X, ολα οσα συμβαινουν κατα τη διαρκεια της διαδρομης θα μπορουσαν να ειναι μερος της ολης εμπειριας. Για παραδειγμα, η σταση σε ενα φαναρι θα μπορουσε να εισαγει απροσδοκητα εμποδια σε ενα παιχνιδι η να διακοπτει ενα προγραμμα εκμαθησης με ενα γρηγορο κουιζ.  

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=ITIqgOW1q4Q&w=320&h=266]


Tip: Η Audi και τα Marvel Studios συνεργαζονται για πανω απο μια δεκαετια, ξεκινωντας με την εμφανιση του Audi R8 στο Iron Man (2008). 

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!