Πιο ισχυρή μπαταρία, για μεγαλύτερη αυτονομία στα plug-in υβριδικά Audi Q5, A6 και A7

 


  Τρια απο τα πιο σημαντικα plugin υβριδικα μοντελα της Audi, τα Q5 TFSI e, A6 TFSI e καθως και το A7 Sportback TFSI e, πλεον αποκτουν ακομα μεγαλυτερη ηλεκτρικη αυτονομια. Χαρη στη νεα, πιο ισχυρη μπαταρια, μικτης χωρητικοτητας 17,9 kWh (καθαρη 14,4 kWh), ειναι εφικτη ηλεκτρικη αυτονομια εως 91 χιλιομετρα (συμφωνα με τον κυκλο NEDC). 

 


  Η μπαταρια ιοντων λιθιου 17,9 kWh στο πισω μερος, αντικαθιστα την προηγουμενη, μικτης χωρητικοτητας 14,1 kWh. Παραλληλα, η μεγιστη χωρητικοτητα φορτισης ειναι 7,4 kW. Αυτο επιτρεπει στα plugin υβριδικα μοντελα της Audi να φορτιζονται πληρως σε μολις δυομισι ωρες περιπου, οταν συνδεονται σε μια ικανης ισχυος πηγη φορτισης. 

 


  Αξιζει να σημειωθει οτι οι διαστασεις της νεας μπαταριας ιοντων λιθιου δεν εχουν αλλαξει, παρα την αυξημενη ενεργειακη περιεκτικοτητα της. Ως εκ τουτου, τα μοντελα διατηρουν αμειωτη τη γνωριμη, μεγαλη χρηστικοτητα τους. Χαρακτηριστικα, αναλογα με το μοντελο, η χωρητικοτητα αποσκευων κυμαινεται μεταξυ 405 λιτρων (A6 Avant) και 465 λιτρων (Q5), απο τις μεγαλυτερες στις κατηγοριες τους. Με το πισω καθισμα αναδιπλωμενο, ο μεγιστος διαθεσιμος χωρος για τις αποσκευες αυξανεται στα 1.535 λιτρα (A6 Avant) και 1.405 λιτρα (Q5), αντιστοιχα. Επιπλεον, το δαπεδο του χωρου αποσκευων παραμενει επιπεδο και ιδιαιτερα πρακτικο, χωρις καποιο σκαλοπατι να δυσκολευει τη φορτοεκφορτωση.

 


  Τα αναβαθμισμενα plugin υβριδικα μοντελα, εκτος της νεας μπαταριας εχουν μια ακομα πολυ χρησιμη προσθηκη: εκτος των γνωστων και επιλεξιμων απο τον οδηγο τροπων λειτουργιας, για βελτιστη χρηση της ενεργειας αναλογα με τις εκαστοτε συνθηκες, δηλαδη των “EV”, “Auto” και “Hold”, υπαρχει τωρα μια τεταρτη λειτουργια που ονομαζεται “Charge”. Η τελευταια, επιτρεπει την εσκεμμενη φορτιση της μπαταριας απο τον κινητηρα εσωτερικης καυσης κατα την οδηγηση, προκειμενου να υπαρχει αρκετη ηλεκτρικη ενεργεια για να οδηγηθει το οχημα αποκλειστικα με ηλεκτροκινηση, οταν για παραδειγμα αυτο προκειται να κινηθει αμεσως μετα σε περιοχη με περιορισμους στην κυκλοφορια συμβατικων οχηματων.

 


  Η αναβαθμιση των Q5 TFSI e, A6 TFSI e και A7 Sportback σε επιπεδο μπαταριας αρα και αυτονομιας, κανει τη γκαμα των εξηλεκτρισμενων μοντελων της Audi ακομα πιο ολοκληρωμενη και ελκυστικη. Ειναι χαρακτηριστικο οτι η μαρκα με σημα τα τεσσερα δακτυλιδια, ουτε λιγο ουτε πολυ διαθετει σημερα στην αγορα εικοσι διαφορετικα plugin υβριδικα μοντελα! Η γκαμα ειναι ευρυτατη, καλυπτοντας καθε επιθυμια και αναγκη: απο τα compact A3 Sportback, Q3 και Q3 Sportback καθως και Q5, το μεσαιο SUV, εως τα πολυτελη σενταν A6 και A8 και απο το σπορ κουπε A7 εως τα Q7 και Q8, τα μεγαλα SUV της μαρκας.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!