Ποιος θα αγοράσει την 1η Alfa που φτιάχτηκε ποτέ;

Συνηθως, οταν βλεπουμε αυτοκινητα να βγαινουν σε δημοπρασιες, μιλαμε για \”μοναδικα\” και \”σπανια\”. Αυτο το συγκεκριμενο ομως, που βγαινει σε δημοπρασια στις ΗΠΑ απο τον RM Sotheby\’s, την επομενη εβδομαδα, θεωρειται το μοναδικο υπαρχον ολοκληρωμενο μοντελο της πρωτης Alfa Romeo που κατασκευαστηκε ποτε.
Προκειται για μια -και μοναδικη- Alfa Romeo G1 του 1921, η οποια εικαζεται οτι θα ξεπερασει το 1,5 εκατομμυριο δολαρια απο τους υποψηφιους αγοραστες. Οχι μονο επειδη ειναι το πρωτο μοντελο της Alfa Romeo, αλλα επειδη ειναι και το παλιοτερο που μπορει να βρει κανεις σε αυτο τον πλανητη.
Και, θα αναρωτηθεις, \”απο που κι ως που αυτη ειναι η πρωτη Alfa Romeo που φτιαχτηκε ποτε\”, αφου η Alfa ιδρυθηκε το 1910; Προσεξε: Το 1910 ιδρυθηκε η Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (A.L.F.A.), ομως μονο οταν στην εταιρεια μπηκε ως μετοχος ο Nicola Romeo, το 1921, αυτη μετονομαστηκε σε Alfa Romeo.
H G1 ηταν το πρωτο ολοκληρωμενο, νεο μοντελο της εταιρειας που προεκυψε, ως Alfa Romeo, παροτι καποιες ALFA νωριτερα, ειχαν φορεσει το διασημο σηματακι, ουσες ομως μονο δημιουργημα της ALFA.
Αυτο δεν ειναι το μονο, ομως. Η G1, φορεσε τον πρωτο εξακυλινδρο που δημιουργησε ποτε η Alfa Romeo, εναν straight six 6,3 λιτρων, αποδοσης 70 ιππων. Μιας και η ζητηση, εκεινη την εποχη, δεν ηταν ακριβως μαζικη, μονο 52 οχηματα φτιαχτηκαν και δυο πρωτοτυπα.
Η συγκεκριμενη G1, η οποια πωλειται τωρα, εχει αριθμο σασι #6018, πουληθηκε στην Αυστραλια και, μεταξυ αλλων, χρησιμοποιηθηκε (κρατησου) ως… αγροτικο οχημα. Και, μετα, εμεινε σιωπηλη σε μια αποθηκη, μεχρι που ανακαλυφθηκε, το 1965, απο τον (γνωστο Alfisto) Ross Flewell- Smith.

Αυτος και την εκανε ενα full restoration τη δεκαετια του \’70 και, το 2000 της ξαναγινε αναπαλαιωση (ειχαν περασει και καμποσα χρονακια, ηδη). Απο τοτε, την ειδαμε να εμφανιζεται κατα καιρους και να \”τραγουδαει\” στο Pebble Beach Concours, το Mille Miglia και το Goodwood. Ποιος θα ειναι ο τυχερος, επομενος ιδιοκτητης της;

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!