Πού θα τρέξουν φέτος Nissan και Nismo

 


  Η Nissan / NISMO θα επικεντρωθει στο Παγκοσμιο Πρωταθλημα της ABB FIA Formula E και στο SUPER GT,  ως τους δυο βασικους πυλωνες στις δραστηριοτητες της για τον μηχανοκινητο αθλητισμο. Επιπλεον, στο πλαισιο του προγραμματισμου για την συμμετοχη μεσω συνεργατων της σε αγωνες, η Nissan / NISMO θα συνεχισει να παρεχει υποστηριξη στις ομαδες που χρησιμοποιουν το Nissan GT-R NISMO GT3, αλλα οχηματα και κινητηρες Nissan, σε επιμερους αθλητικες διοργανωσεις. 

 

  \”Μεσω των μηχανοκινητων σπορ, η Nissan / NISMO θα συνεχισει τις μελλοντικες εξελιξεις οπως στις τεχνολογιες ηλεκτροκινησης, καθως και σε αυτες των ηλεκτρικων κινητηριων συνολων επομενης γενιας\”, δηλωσε ο Takao Katagiri, προεδρος και διευθυνων συμβουλος της NISMO. \”Ακομα και οταν η πορεια γινεται σκληρη, θα αντιμετωπιζουμε παντα τις νεες προκλησεις με στοχο να κερδισουμε. Παρολο που η πανδημια COVID-19 συνεχιζει να προκαλει δυσκολιες παγκοσμιως, θα συνεχισουμε να κανουμε το καλυτερο δυνατο σε διαφορες κατηγοριες,  ξανα σε αυτη τη σεζον,  για να προσφερουμε ενθουσιασμο στους απανταχου φιλους μας.\”

 

 

Παγκοσμιο Πρωταθλημα ABB FIA Formula E 

 


Formula E

  Μετα την κατακτηση της  δευτερης θεσης στο πρωταθλημα ομαδων στην περασμενη σεζον, η Nissan ειναι ετοιμη να αγωνιστει για τριτη χρονια στο Παγκοσμιο Πρωταθλημα της ABB FIA Formula E. Η εβδομη σεζον του πρωταθληματος προκειται να ξεκινησει με εναν νυχτερινο διπλο αγωνα  στο Diriyah της Σαουδικης Αραβιας, στις 26 Φεβρουαριου.

 

  Για τη Nissan, το αμιγως ηλεκτρικο πρωταθλημα με τα μονοθεσια  φερνει τον ενθουσιασμο  των ηλεκτρικων αυτοκινητων μηδενικων εκπομπων σε ενα παγκοσμιο κοινο. Τα υψηλων επιδοσεων EVs αποτελουν βασικο στοιχειο της προσπαθειας της Nissan να επιταχυνει την ενταξη των ηλεκτρικων οχηματων στην κοινωνια.

 

  \”Ανυπομονουμε να αγωνιστουμε στη Formula E για τριτη συνεχομενη σεζον, για να παρουσιασουμε την τεχνολογια μας, την αποδοση μας και τον ενθουσιασμο της οδηγησης ενος EV\”, δηλωσε ο Tommaso Volpe, διευθυντης παγκοσμιου μηχανοκινητου αθλητισμου της Nissan. “Πετυχαμε μερικα δυνατα αποτελεσματα περυσι και, για την εβδομη  σεζον, θελουμε να καθιερωθουμε ως απολυτος διεκδικητης του τιτλου του πρωταθληματος. Η αναπτυξη EVs ειναι μερος του DNA της Nissan, επομενως ειναι φυσικο για εμας να ειμαστε μερος αυτου του εξαιρετικα ανταγωνιστικου ηλεκτρικου πρωταθληματος,  που καθιστανται ολο και πιο σημαντικο τοσο για τους κατασκευαστες οσο και για τους υποψηφιους αγοραστες, ανανεωνοντας τη δεσμευση μας σε αυτο,  για το αμεσο μελλον.\”

 

  Αγωνιζομενη ως Nissan e.dams στη Formula E, η ομαδα διευθυνεται απο τους Olivier και Gregory Driot. Επιστρεφοντας για την τριτη σεζον τους, ο Sebastien Buemi θα συνεχισει να οδηγει το αυτοκινητο # 23 και ο Oliver Rowland θα οδηγησει το αυτοκινητο # 22.

 

  Προσφατα, για την εβδομη σεζον, η ομαδα εδωσε στο αυτοκινητο # 22 το ονομα του LEAF, ενω το αυτοκινητο # 23 πηρε το ονομα του απο το αμιγως ηλεκτρικο crossover SUV  Nissan Ariya, που παρουσιαστηκε τον περασμενο Ιουλιο.

 

 

Συνεργασια  με DuPont

 

  Μια συναρπαστικη εξελιξη στην ομαδα της Nissan e.dams Formula E για την εβδομη σεζον, αποτελει η νεα συνεργασια με την  DuPont.

 

  \”Το Παγκοσμιο Πρωταθλημα  ABB FIA Formula E εχει να δειξει τα καλυτερα  στην ομαδικη αποδοση και ασφαλεια, ενω ταυτοχρονα φωτιζει την τεχνολογια  αιχμης στα ηλεκτρικα κινητηρια συνολα και τις αποτελεσματικες επιδοσεις που μπορει να επιτυχει\”, δηλωσε ο John Richard, παγκοσμιος αντιπροεδρος και γενικος διευθυντης  της  DuPont Safety.

 

  Η DuPont ερχεται να προστεθει στους υπαρχοντες συνεργατες της Nissan e.dams, την Shell, την Richard Mille, την  LEMO και την CFI.

 

 

Κατηγορια SUPER GT GT500

 


  Η Nissan / NISMO θα αναπτυξει το Nissan GT-R NISMO GT500 προδιαγραφων2021 και θα παρεχει τεχνικη υποστηριξη στις ακολουθες ομαδες που ανταγωνιζονται στην κατηγορια SUPER GT GT500 :

 

 

 

Προγραμματα αγωνων συνεργατων

 


1) Προγραμμα GT3

 

  Η NISMO θα συνεχισει να υποστηριζει ομαδες που ανταγωνιζονται συμφωνα με τον κανονισμο FIA GT3, με NISSAN GT-R NISMO GT3.

 

 

Κατηγορια SUPER GT GT300

 

  Για αλλη μια φορα, αυτη τη σεζον, πεντε Nissan GT-R NISMO GT3 θα αγωνιστουν στην κατηγορια SUPER GT GT300: απο τις επισημες ομαδες συνεργατων GT3, δυο απο την GAINER και μια απο την KONDO RACING. Επισης θα αγωνιστουν οι NILZZ Racing και RUNUP.

 

  Αυτη τη σεζον η Nissan και η KONDO RACING ανακοινωνουν με ιδιαιτερη χαρα  τη συνεχιση του \”Nissan Mechanic Challenge\”, ενος προγραμματος αναπτυξης ανθρωπινου δυναμικου που υλοποιειται μεσω αγωνων. Το προγραμμα, οπου συμμετεχουν σπουδαστες  απο το Nissan Automobile Technical College και τεχνικο προσωπικο απο εταιρειες πωλησεων,  ξεκινησε με ενα προγραμμα στη σειρα Super Taikyu το 2011. Απο το 2019, “μετακομισε” στην κατηγορια GT300 οπου η KONDO RACING κερδισε το πρωταθλημα της σειρας το 2020 , στο δευτερο ετος  συμμετοχης της στην κατηγορια. Φετος, σηματοδοτειται  η 10η επετειος απο την εναρξη του προγραμματος και ολοκληρη η ομαδα θα συνεργαστει για να στοχευσει ακομη υψηλοτερα.

 

 

 

Σειρα Super Taikyu

 

  Στη σειρα Super Taikyu, οι MP Racing και DAISHIN / GTNET εχουν προγραμματιστει να αγωνιστουν με ενα Nissan GT-R NISMO GT3 στην κατηγορια ST-X. Η NISMO θα παρεχει τεχνικη υποστηριξη ξανα φετος.

 

  Στην κατηγορια ST-3, η Okabejidosha motorsport και η Max Racing εχουν προγραμματιστει να αγωνιστουν με ενα FAIRLADY Z NISMO RC.

 

 

2) Προγραμμα παροχης κινητηρα

 

  Μεσω της Oreca, η Nissan / NISMO θα προσφερει  τεχνικη υποστηριξη και θα παρεχει τον κινητηρα VK56, ο οποιος συμμορφωνεται με τους κανονισμους LMP3 που εισηχθησαν στη σεζον 2020. Ο κινητηρας θα παραδοθει σε ολες τις ομαδες που συμμετεχουν σε αγωνες κατηγοριας LMP3 σε ολο τον κοσμο, συμπεριλαμβανομενων των παρακατω :

  • Ευρωπαϊκο Le Mans
  • Michelin Le Mans Cup και σειρα Ultimate Cup στην Ευρωπη
  • Πρωταθλημα IMSA WeatherTech SportsCar  (το οποιο περιλαμβανει τις 24 ωρες του Daytona)
  • IMSA Prototype Challenge στη Βορεια Αμερικη και
  • Ασιατικο Le Mans (που θα πραγματοποιηθει κυριως στα ΗΑΕ αυτη τη σεζον)

 

 

3) Αλλες δραστηριοτητες

 

  Nissan Sentra Cup: Μια μοναδικη αγωνιστικη διοργανωση αποκλειστικα για τον Καναδα, που προσφερει στους οδηγους εναν απο τους πιο προσιτους τροπους συμμετοχης στο μηχανοκινητο αθλητισμο. Το Sentra Cup θα ξεκινησει τον Μαϊο του τρεχοντος ετους.

 

  NISMO Driving Academy: Για να συνδεσει τους οδηγους με τα μηχανοκινητα αθληματα, η ακαδημια θα πραγματοποιησει, ξανα φετος, μαθηματα οδηγησης για οδηγους αυτοκινητων NISMO, NISSAN GT-R και Fairlady Z. Με τον Michael Krumm να ειναι ο διευθυντης και  οδηγοι της  NISMO να ειναι εκπαιδευτες – συμβουλοι, αυτη η δραστηριοτητα εχει προγραμματιστει να πραγματοποιηθει σε διαφορες αγωνιστικες πιστες στην Ιαπωνια.

 

  Φεστιβαλ NISMO: Στην 23η χρονια του, αυτη η εκδηλωση που ειναι αφιερωμενη στους λατρεις της μαρκας,  προγραμματιζεται να πραγματοποιηθει στο Fuji Speedway, οπως τα προηγουμενα χρονια. Εκκρεμει η επισημη ανακοινωση της εκδηλωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!