Πως η γραμμή παραγωγής του νέου Ford Kuga δεν σταματά ποτέ

 


  Με περισσοτερο απο εναν αιωνα να εχει περασει απο τοτε που η Ford πρωτοστατησε στην υιοθετηση της κινουμενης γραμμης παραγωγης, η εταιρεια χρησιμοποιει τωρα την τεχνολογια μεγαλων δεδομενων (big data) προκειμενου να εντοπισει πιθανες βλαβες σε μηχανηματα του εργοστασιου της στη Βαλενθια της Ισπανιας, προτου αυτες συμβουν.

 


  Οπως ειναι προφανες, η παραγωγη οχηματων μπορει να καθυστερησει σε περιπτωση βλαβης συγκεκριμενων εξαρτηματων και μηχανηματων, τα οποια πρεπει να επισκευαστουν αμεσα η ακομα και να αντικατασταθουν. Θελοντας να προλαβει πιθανες καθυστερησεις στη γραμμη παραγωγης του εργοστασιου της στη Βαλενθια, η Ford, σε συνεργασια με ειδικους στον τομεα της ρομποτικης απο το τοπικο πανεπιστημιο και μηχανικους της, αξιοποιησε την τεχνολογια μεγαλων δεδομενων προκειμενου οι υπευθυνοι στην κατασκευαστικη αλυσιδα να ειδοποιουνται αμεσως μεσω μιας ειδικης εφαρμογης για smartphone οταν η λειτουργια ορισμενων μηχανων η εξαρτηματων αρχιζει να επιβραδυνει – γεγονος που αποτελει σαφη ενδειξη οτι συντομα ενδεχεται να «καταρρευσουν».

 

Δειτε το σχετικο βιντεο εδω: 



 

   Απο τις αρχες του 2019 μεχρι και σημερα, η αξιοποιηση μεγαλων δεδομενων εχει επιφερει για την Ford εξοικονομησεις ανω του 1 εκατομμυριου ευρω συμβαλλοντας ωστε το εργοστασιο παραγωγης στη Βαλενθια να πληροι τους χρονους παραδοσης διασφαλιζοντας με τον τροπο αυτο οτι οι πελατες της εταιρειας παραλαμβανουν εγκαιρα το νεο τους αυτοκινητο.

 


  Στο εργοστασιο της Ford στη Βαλενθια βρισκονται αυτη τη στιγμη εγκατεστημενα πανω απο 15.000 μηχανηματα τα οποια «απασχολουνται» καθημερινα στην κατασκευη αυτοκινητων. Αναμεσα σε αυτα ειναι και το νεο Kuga, το Νο.1 σε πωλησεις SUV της Ford στην Ευρωπη και το No.3 μοντελο της εταιρειας στη γηραια ηπειρο μετα τα καταξιωμενα Fiesta και Focus
.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!