Πώς γιορτάζει η Mustang τα 55 της χρόνια;

Μα φυσικα με donuts!

Πενηντα-πεντε κερακια σβηνει φετος το πλεον, ισως, εμβληματικο μοντελο της Ford, που δεν ειναι αλλο φυσικα απο την ακαταμαχητη Mustang. Την επετειο αυτη λαμπρυνει ενας περιοπτος τιτλος, καθως το 2018 το μοντελο-συμβολο αναδειχτηκε για 4η συνεχη φορα παγκοσμιο best-seller μοντελο στην κατηγορια των σπορ κουπε αυτοκινητων.

Στη δυναμικη εμπορικη πορεια του μοντελου το 2018 αξιοσημειωτη ηταν η συμβολη της Mustang Bullitt, μιας εκδοσης που αποτιει φορο τιμης στην αξεχαστη Mustang της κινηματογραφικης ταινιας Bullitt, παραγωγης 1968, η οποια εγραψε ιστορια στα χερια του Στιβ Μακ Κουιν.



Για την επετειο αυτου του εμβληματικου αυτοκινητου παραγγειλαμε φυσικα…. «donuts» αντι για τουρτα!

Η φετινη 55η επετειος της Mustang σηματοδοτει την κατακτηση του τιτλου του δημοφιλεστερου σε πωλησεις σπορ κουπε μοντελου σε παγκοσμιο επιπεδο για τεταρτη συνεχη χρονια. 

Απο την Αυστραλια μεχρι το Περου, η Mustang κυριαρχησε σε ολο τον κοσμο στην κατηγορια  της το 2018, με συνολικες πωλησεις 113.066 οχηματων, συμφωνα με στοιχεια της IHS Markit. Ετσι, το 2018 αποτελει την τεταρτη συνεχη χρονια της ηγεμονιας της Mustang οχι μονο ως παγκοσμιου best-seller στην κατηγορια των σπορ κουπε αυτοκινητων, αλλα και ως του δημοφιλεστερου αυτοκινητου του ειδους στις ΗΠΑ, οπου η Ford πουλησε περσι 75.842 Mustang.


Το πρωτο τριμηνο του 2019, οι πωλησεις της Mustang στην Ευρωπη ανηλθαν στις 2.300 μοναδες, επιδοση που αντιστοιχει σε ανοδο ανω του 27% συγκριτικα με την αντιστοιχη περσινη περιοδο.* 


*Οι 20 Ευρωπαϊκες αγορες ειναι: Αυστρια, Βελγιο, Μ. Βρετανια, Τσεχια, Δανια, Φινλανδια, Γαλλια, Γερμανια, Ελλαδα, Ουγγαρια, Ιρλανδια, Ιταλια, Ολλανδια, Νορβηγια, Πολωνια, Πορτογαλια, Ισπανια, Ρουμανια, Σουηδια και Ελβετια.

«Η Ford ξεφυγε απο τα συμβατικα οταν λανσαρε τη Mustang πριν απο 55 χρονια», δηλωσε ο Jim Farley, Ford president, για τις παγκοσμιες αγορες. «Τιποτα δεν σου προσφερει μεγαλυτερη αισθηση ελευθεριας και οδηγικης απολαυσης με τον αερα να σου ανεμιζει τα μαλλια, οπως μια Mustang. Προκειται για ενα αυτοκινητο συμβολο. Δεν υπαρχει τιποτα καλυτερο απο τον βρυχηθμο του V8 μια ανοιξιατικη μερα. Δεν ειναι να απορει κανεις που η Mustang αναδειχτηκε ως το δημοφιλεστερο σπορ κουπε σε ολο τον κοσμο.»


Η Mustang διατεθηκε σε 146 χωρες το 2018, βασει των επισημων στοιχειων πωλησεων της Ford. Περισσοτερες απο 500.000 Mustang εκτης γενιας εχουν πουληθει σε ολο τον πλανητη απο το 2015, μεταξυ των οποιων πανω απο 45.000 στην Ευρωπη. Ετσι, το εμβληματικο μοντελο της Ford καταφερε περσι να αυξησει το μεριδιο του σε παγκοσμιο επιπεδο κατα μιση ποσοστιαια μοναδα, αποσπωντας, χαρη και στην εκδοση Bullitt, το 15,4% της κατηγοριας.


Mustang: εκπομπες CO2 απο 199 g/km, καταναλωση καυσιμου απο 9,1 l/100 km

Οι τιμες Καταναλωσης Καυσιμου / Ενεργειας, εκπομπων CO2 και ηλεκτρικης αυτονομιας εχουν μετρηθει συμφωνα με τις τεχνικες απαιτησεις και προδιαγραφες των Ευρωπαϊκων Οδηγιων (Ε.Ε.) 715/2007 και (Ε.Ε.) 692/2008 μετα την τελευταια τροποποιηση. Η καταναλωση καυσιμου και οι εκπομπες CO2 αφορουν μια συγκεκριμενη εκδοση και οχι ενα μονο αυτοκινητο. Η ισχυουσα στανταρ διαδικασια δοκιμων επιτρεπει τη συγκριση μεταξυ διαφορετικων τυπων οχηματων και κατασκευαστων. Επιπλεον της αποδοσης καυσιμου, το οδηγικο στυλ καθως και αλλοι, μη τεχνικοι παραγοντες επηρεαζουν την καταναλωση και τις εκπομπες CO2. Το διοξειδιο του ανθρακα ειναι το ‘αεριο του θερμοκηπιου’, που κατ’ εξοχην ευθυνεται για το φαινομενο της παγκοσμιας αυξησης της θερμοκρασιας της γης.

Απο την 1η Σεπτεμβριου 2017, ορισμενα νεα οχηματα λαμβανουν εγκριση τυπου με βαση το πρωτοκολλο World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) συμφωνα με την Ευρωπαϊκη Οδηγια (EU) 2017/1151, μετα την τελευταια τροποποιηση. Προκειται για μια νεα, πιο ρεαλιστικη διαδικασια δοκιμων για τη μετρηση της καταναλωσης και των εκπομπων CO2. Απο την 1η Σεπτεμβριου 2018, το WLTP εχει αντικαταστησει πληρως το New European Drive Cycle (NEDC), που ειναι πλεον παρελθουσα διαδικασια. Στη φαση της σταδιακης καταργησης του NEDC, γινεται αντιστοιχιση των τιμων καταναλωσης & εκπομπων CO2 του WLTP με αυτες του NEDC. Θα υπαρχουν καποιες αποκλισεις συγκριτικα με τις προηγουμενες τιμες, καθως ορισμενα στοιχεια των δοκιμων εχουν αλλαξει, π.χ. το ιδιο αυτοκινητο μπορει να εχει διαφορετικες τιμες καταναλωσης και εκπομπων CO2. 

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=A9Q-Ql3beqA]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!