Σαρώνει σε πωλήσεις το υβριδικό Ford Kuga- Πώς το χρησιμοποιούν οι οδηγοί

Σαρωνει σε πωλησεις το υβριδικο Ford Kuga- Πως το χρησιμοποιουν οι οδηγοι


Το Ford Kuga Plug-In Hybrid (δοκιμη και βαθμολογηση του οποιου απο το Topspeed.gr ερχεται συντομα) πηρε τη θεση του δημοφιλεστερο σε πωλησεις PHEV ανεξαρτητως κατηγοριας σε ολη την Ευρωπη κατα τη διαρκεια του πρωτου εξαμηνου του 2021, συμφωνα με στοιχεια της Jato Dynamics. Οι ιδιοκτητες των υβριδικων Kuga, οπως καταδεικνυουν τα στοιχεια μελετων της Ford και ανεξαρτητων οργανωσεων, αξιοποιουν στο μεγιστο βαθμο την αμιγως ηλεκτρικη αυτονομια των 56 km που προσφερει το αυτοκινητο, εξοικονομωντας ως και 800 ευρω καυσιμο κατ’ ετος.

Το Kuga Plug-In Hybrid κατεγραψε περισσοτερες πωλησεις τον Ιουνιο απο οποιονδηποτε προηγουμενο μηνα – πανω απο 6.300 οχηματα – και τωρα υπερβαινει σε πωλησεις ολες τις υπολοιπες εκδοσεις τη οικογενειας Kuga συνολικα. Τους μηνες Απριλιο, Μαϊο και Ιουνιο, η Ford πουλησε σχεδον 16.000 Kuga Plug-In Hybrid, ξεπερνωντας για την ιδια χρονικη περιοδο τον πλησιεστερο ανταγωνιστη του κατα ενα τριτο και πλεον.

kuga phev usage EU Σαρωνει σε πωλησεις το υβριδικο Ford Kuga- Πως το χρησιμοποιουν οι οδηγοι
Infographic της Ford μας δειχνει οτι οι περισσοτεροι ιδιοκτητες Plug-In υβριδικου Kuga προτιμουν να το οδηγουν με ρευμα. Κι εμεις αυτο καναμε, δοκιμαζοντας το

Οι πωλησεις plug-in υβριδικων και αμιγως ηλεκτρικων επιβατικων οχηματων εκτινασσονται σε ολη την Ευρωπη καθως ολο και περισσοτεροι ανακαλυπτουν πως να διαχειριστουν τις οδηγικες αναγκες τους ανετα και οικονομικα – κυριως μεσω οικιακης φορτισης. Μοντελα με plug-in υβριδικο συστημα κινησης αποτελουν το 8,4% των ευρωπαϊκων πωλησεων καινουργιων οχηματων κατα τη διαρκεια του δευτερου τριμηνου φετος, επιδοση αυξημενη ανω του 255% συγκριτικα με την ιδια περιοδο περσι.

«Πιστευουμε ακραδαντα οτι οι πελατες μας αγοραζουν υβριδικα οχηματα για να επωφεληθουν απο τα πλεονεκτηματα της ηλεκτροκινησης και συμφωνα με αυτα τα δεδομενα οι κατοχοι του Kuga Plug-In Hybrid επιδιωκουν να χρησιμοποιουν τα αυτοκινητα τους σε EV mode οσο περισσοτερο γινεται» λεει ο general manager, Passenger Vehicles, της Ford Ευρωπης, Roelant de Waard και συνεχιζει: «Εχουμε δεσμευτει σε ενα εξηλεκτρισμενο μελλον για τη Ford, και το γεγονος οτι το Kuga ειναι το Νο1 σε πωλησεις PHEV αποδεικνυει οτι οι πελατες μας θελουν να μας ακολουθησουν σε αυτο το συναρπαστικο ταξιδι».

Kuga ST Line X Plug In Hybrid 059 Σαρωνει σε πωλησεις το υβριδικο Ford Kuga- Πως το χρησιμοποιουν οι οδηγοι
Το Kuga εχει την υποδοχη για τη φορτιση στο εμπροσθιο αριστερο φτερο

Συμφωνα με ανωνυμοποιημενα δεδομενα που εληφθησαν απο την Ford σε πραγματικες συνθηκες, οι οδηγοι του Kuga Plug-In Hybrid σε ολη την Ευρωπη εχουν καλυψει μεχρι τωρα το 49% της συνολικης χιλιομετρικης αποστασης χρησιμοποιωντας ενεργεια αποκλειστικα απο την μπαταρια που φορτιζεται απο εξωτερικη πηγη.

Η χρηση των KugaPlug-InHybrid

Ανωνυμοποιημενα δεδομενα σε πραγματικο χρονο που εχει συγκεντρωσει η Ford για περαιτερω κατανοηση και βελτιστοποιηση της εμπειριας ιδιοκτησιας των PHEV οχηματων απεφεραν χρησιμες πληροφοριες οπως:

FORD KUGA PHEV WALLBOX 010 Σαρωνει σε πωλησεις το υβριδικο Ford Kuga- Πως το χρησιμοποιουν οι οδηγοι
Το φορτιζεις τη νυχτα, το οδηγεις τη μερα. Αλλα μπορεις και να το φορτιζεις τη μερα, αν θες να το οδηγεις τη νυχτα
  • Οι οδηγοι χρησιμοποιουν σε αξιοσημειωτο βαθμο της δυνατοτητες ηλεκτροκινησης του KugaPlugInHybrid. Σχεδον η μιση (49%) απο τη συνολικη διανυθεισα αποσταση φετος καλυφθηκε με χρηση εξωτερικης πηγης φορτισης.
  • Πανω απο τα δυο τριτα των διαδρομων των κατοχων KugaPlugInHybrid ειναι μικροτερες, οπως τοπικες διαδρομες εως 50 km η και λιγοτερο που μπορουν να ολοκληρωθουν με χρηση ενεργειας απο μια εξωτερικα φορτιζομενη μπαταρια. Απο 633.000 και πλεον ημερες οδηγησης, ο στολος των οχηματων καταφερε φετος να ολοκληρωσει πανω απο 420.000 ημερες οδηγησης με μηδενικες εκπομπες ρυπων. Η μεση καθημερινη διανυθεισα αποσταση ηταν 52 km, τιμη μικροτερη απο την αμιγως ηλεκτρικη αυτονομια του οχηματος (56 km συμφωνα με τα πρωτοκολλο WLTP).
  • Οι πελατες νιωθουν αυτοπεποιθηση απο τη χρηση της τεχνολογιας της μπαταριας και μπορουν να εχουν τακτικη προσβαση σε σημεια φορτισης. Για καθε 100 ημερες οδηγησης με ενα Kuga Plug-In Hybrid, οι φορτισεις εφτασαν τις 89.
  • Οι πελατες αξιοποιουν την ολονυκτια φορτιση και τα οικονομικοτερα νυχτερινα τιμολογια ηλεκτρικου ρευματος για μειωση του λειτουργικου κοστους. Το 35% των φορτισεων πραγματοποιηθηκε τις νυχτερινες ωρες, με χρονο συνδεσης 12 ωρων η περισσοτερο – διπλασιο δηλαδη απο τις 6 ωρες που απαιτουνται για την πληρη φορτιση της μπαταριας απο μια συμβατικη παροχη 230-volt. Συνολικα, το 45% ολων των φορτισεων πραγματοποιηθηκε κατα τη διαρκεια της νυχτας, γεγονος που δειχνει οτι οι συνηθειες φορτισης των πελατων ειναι παρομοιες με αυτες της φορτισης των smartphone η των tablet τους.

Σε… ευρω

Η μεγιστοποιηση του χρονου οδηγησης με ηλεκτρικη ενεργεια που αποθηκευεται στην μπαταρια μεσω εξωτερικης πηγης μπορει να προσφερει στους οδηγους σημαντικα οικονομικα οφελη. Βασει της μεσης τιμης διαθεσης της βενζινης και του οικιακου ηλεκτρικου ρευματος στη Γερμανια,  ο οδηγος ενος Kuga Plug-In Hybrid θα πληρωνε 10,40€ ανα 100 km οδηγωντας μονο με τη χρηση βενζινη, με την αντιστοιχη τιμη να διαμορφωνεται στα 5,05€ ανα 100 km με χρηση ηλεκτρικης ενεργειας προερχομενης απο εξωτερικη πηγη. Για μια ετησια χιλιομετρικη καλυψη 15.000 km, αυτο μεταφραζεται σε συνολικη εξοικονομηση ανω των 800€ το χρονο.

Βλεπε επισης

VOLKSWAGEN2BGOLF Το VW Golf πρωταθλητης πωλησεων για 11η χρονια!

Νωριτερα φετος, η Ford ανακοινωσε οτι 100% της γκαμας των επιβατικων οχηματων της στην Ευρωπη θα εχει τη δυνατοτητα να κινειται με μηδενικες εκπομπες ρυπων – αμιγως ηλεκτρικα η PHEV – μεχρι τα μεσα του 2026, ενω η μεταβαση σε αμιγη ηλεκτροκινηση θα ολοκληρωθει μεχρι το 2030. Νωριτερα αυτο το μηνα, η νεα, αμιγως ηλεκτρικη Ford Mustang MachE GT αρχισε να πωλειται για πρωτη φορα στην Ευρωπη, με περισσοτερες απο 5.300 αντιτυπα της να εχουν παραδοθει σε πελατες το δευτερο τριμηνο του 2021.

Η γκαμα εξηλεκτρισμενων επιβατικων οχηματων περιλαμβανει επισης ηπιες υβριδικες και πληρως υβριδικες εκδοσεις για το Kuga, καθως και full-hybrid συστηματα κινησης για τα Mondeo Hybrid, S MAX Hybrid και Galaxy Hybrid. Διαθεσιμο ειναι και το Explorer Plug-In Hybrid, καθως και ηπια υβριδικα συστηματα κινησης για τα μοντελα Puma, Fiesta και Focus EcoBoost Hybrid.

Χρησιμοποιωντας εναν τετρακυλινδρο βενζινοκινητηρα 2.5L που λειτουργει συμφωνα με τον κυκλο Atkinson, σε συνδυασμο με εναν ηλεκτροκινητηρα-γεννητρια και μπαταρια ιοντων λιθιου 14,4 kWh, το Kuga Plug-In Hybrid προσφερει αμιγως ηλεκτρικη αυτονομια εως 56 km (WLTP), καταναλωση απο 1,4 l/100 km, βασει του ιδιου πρωτοκολλου και εκπομπες CO2 απο 32 g/km. Το οχημα μπορει να φορτιζεται απο εξωτερικη παροχη μεσω μια τοποθετημενης στο πλαϊ θυρας φορτισης στο αριστερο εμπρος φτερο.

Οι οδηγοι μπορουν να επιλεγουν πως και ποτε να αξιοποιουν την ενεργεια της μπαταριας χρησιμοποιωντας τα προγραμματα EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge modes. Περαν της φορτισης απο εξωτερικη παροχη, το Kuga Plug-In Hybrid μπορει εν κινησει να συμπληρωνει αυτοματα ενεργεια, μεσω της τεχνολογιας αναγεννητικης φορτισης που ανακτα την κινητικη ενεργεια η οποια συνηθως χανεται στο φρεναρισμα.



Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!