Super deal 180 εκατ. ευρώ της Autohellas με τη JPMorgan Chase

Super deal 180 εκατ. ευρω της Autohellas με τη JPMorgan Chase


Tη συναψη συμφωνιας χρηματοδοτησης υψους 180 εκατομμυριων ευρω με την αμερικανικη JPMorgan Chase μεσω τιτλοποιησης απαιτησεων απο συμβασεις μακροχρονιων μισθωσεων (Asset Backed Securitization), ανακοινωσε η Autohellas (Ομιλος Βασιλακη). Το ποσο, συμφωνα με τα μεχρι στιγμης στοιχεια, θα επενδυθει στην ηλεκτροκινηση και στις βραχυχρονιες μισθωσεις.

Αυτο το deal, ειναι το δευτερο του ιδιου τυπου για την εισηγμενη στην ελληνικη χρηματαγορα Autohellas μετα την αντιστοιχη συμφωνια που συναψε το 2018 με τις ΕΙΒ, EIF, EBRD & KFW. Εκεινη, αλλωστε, ηταν και η πρωτη συμφωνια τιτλοποιησης απαιτησεων εκτος τραπεζικου κλαδου στη χωρα μας.

190412125430 Hertz Super deal 180 εκατ. ευρω της Autohellas με τη JPMorgan Chase
Η Autohellas ανοιγει συνεργασια και με τη JPMorgan

Η διαφορα του τοτε με το τωρα ειναι οτι, μετα την επιτυχη εξελιξη της πρωτης συνεργασιας που ολοκληρωθηκε τον Ιουνιο του 2021, η δευτερη συμφωνια αφορα σε υπερδιπλασιο ποσο (180 εκ. ευρω με την JPMorgan Chase, εναντι 72 εκ. ευρω το 2018), ενω επισης στη δευτερη συμφωνια δεν υπαρχει πλεον αναγωγη σε αλλα στοιχεια ενεργητικου της εταιρειας (non – recourse) παρα τη σημαντικη βελτιωση των εμπορικων ορων. Ειναι επισης εξαιρετικα σημαντικο οτι πραγματοποιειται με εναν απο τους μεγαλυτερους και ισχυροτερους χρηματοπιστωτικους οργανισμους σε παγκοσμιο επιπεδο, τη JPMorgan, με την οποια η Autohellas μεχρι σημερα δεν ειχε καποια συνεργασια.

“Που θα επενδυσουμε”

Η CFO της Autohellas, Αντωνια Δημητρακοπουλου εξηγει πως «η συμφωνια αυτη διευρυνει τις εναλλακτικες πηγες χρηματοδοτησης της Autohellas, διασφαλιζοντας ιδιαιτερα τη δυνατοτητα μας για απροσκοπτη αναπτυξη με ιδιαιτερα ανταγωνιστικους ορους για τους πελατες μας στον τομεα των μακροχρονιων μισθωσεων.

Παραλληλα, απελευθερωνει Ιδια κεφαλαια για την περαιτερω αναπτυξη μας στις βραχυχρονιες μισθωσεις που σταδιακα ανακαμπτουν κυριως στην Ελλαδα, αλλα και στις υπολοιπες 6 χωρες οπου δραστηριοποιουμαστε, καθως και για την ιδιαιτερα σημαντικη και αναγκαια επενδυση στην ηλεκτροκινηση.

Βλεπε επισης