Σεβασμός στο παρελθόν : Lotus Esprit 300


Ποια ειναι η ομορφοτερη Lotus; Δυσκολο να πεις, αφου η μια ειναι πιο ομορφη και πιο καλη απο την αλλη και, \”οταν δαγκωσεις τον λωτο, μαγευεσαι\”, οπως λεει και ενας φιλος- λατρης των βρετανικων σπορ αυτοκινητων. Στα δικα μας ματια, η ομορφοτερη Lotus ερχεται απο την δεκαετια του \’90. Ο λογος για τη Lotus Esprit Sport 300, η οποια, κατα καποιους, προσφερε και την απολυτη εμπειρια οδηγησης μιας Lotus.

H Esprit Sport 300 παρουσιαστηκε το 1992 στο Birmingham Motor Show ως μια εκδοχη της Esprit Turbo με μικροτερο βαρος και καλυτερες επιδοσεις. Η ισχυς ξεπερνουσε τους 300 ιππους και, σε συνδυασμο με την εξοικονομηση βαρους ανω των 40 κιλων, η Sport 300 ηταν ικανη να κανει το σπριντ για τα πρωτα 100 χιλιομετρα ανα ωρα απο σταση, σε μολις 4,6 δευτερολεπτα.

Με το αγωνιστικο IMSA X180R της Lotus να χρησιμοποιειται ως βαση για την Esprit GT1 Le Mans, η Esprit 300 ειχε σκληροτερη αναρτηση, ενισχυμενο πλαισιο και προβλεψη για roll cage, για τους ιδιοκτητες που επιθυμουσαν να μπουν στην πιστα και να αναμετρηθουν με τα χρονομετρα (και οχι μονο). Η Sport 300 αντικατασταθηκε το 1993 απο την Esprit S4 και λιγο μετα την S4S. Η γκαμα εμπλουτιστηκε μεχρι και την αφιξη της Esprit V8 το 1996.

Ο πρωταγωνιστης του video που βλεπουμε σημερα, Henry Catchpole της Carfection, πιστευει οτι αυτη η Esprit, ισως να ειναι μια απο τις καλυτερες Lotus που κατασκευαστηκαν ποτε. Με δεδομενο οτι η θρυλικη βρετανικη μαρκα εχει δημιουργησει αρκετα κορυφαια αυτοκινητα, ενα τετοιο συμπερασμα, αποτελει τεραστιο επαινο για το μοντελο. Η κεντρομηχανη τετρακυλινδρη turbo Lotus, αποδιδει περισσοτερους απο 300 ιππους  και πατα σε ενα φαρδυτερο μεταξονιο. Ολο το παρουσιαστικο και τα χαρακτηριστικα του μοντελου, σε συνδυασμο με τα τεραστια πισω ελαστικα, το διαφορικο περιορισμενης ολισθησης, τα τεραστια φρενα και το εξωτικο, ακομα και για τα σημερινα δεδομενα, παρουσιαστικο, δημιουργει ενα αυτοκινητο- θρυλο, το οποιο φαινεται πως ειναι αδικημενο στο \”χρηματιστηριο των legendary cars\”, στο περασμα των χρονων…
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=p9FyuZV3sZc]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!