Σε ελληνικά χώματα θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο το Hyundai i20 Ν Rally2

Σε ελληνικα χωματα θα κανει παγκοσμιο ντεμπουτο το Hyundai i20 Ν Rally2


Οτι η Hyundai εχει μια ιδιαιτερη συμπαθεια, το ξερουμε. Ετσι, δεν αποτελει τεραστια εκπληξη το γεγονος οτι η κορεατικη μαρκα επελεξε το ντεμπουτο του ολοκαινουριου Hyundai i20 Ν Rally2 να γινει σε ελληνικα χωματα, οδηγουμενο απο ελληνικα χερια και να φερει τη γαλανολευκη επανω του. Με αυτο τον τροπο, η Hyundai στηριζει την επιστροφη του ΕΚΟ Ραλλυ Ακροπολις στο WRC…

Το ολοκαινουριο i20 N Rally2 θα κανει το παγκοσμιο ντεμπουτο του στο χωμα, επι ελληνικου εδαφους στο ΕΚΟ Ραλλυ Ακροπολις, στα χερια ενος εμπειρου και καταξιωμενου ελληνικου πληρωματος. Η Hyundai Ελλας στηριζει στο φετινο ΕΚΟ Ραλλυ Ακροπολις τη συμμετοχη των Λαμπρου Αθανασουλα – Νικου Ζακχαιου με το ολοκαινουριο Hyundai i20 Ν Rally2.

svg%3E Σε ελληνικα χωματα θα κανει παγκοσμιο ντεμπουτο το Hyundai i20 Ν Rally2
Ετσι θα ειναι βαμμενο το Hyundai που θα τρεξει με τα ελληνικα χρωματα στο Acropolis

To N Rally2

Tο i20 N Rally2, ενα ολοκαινουριο αγωνιστικο αυτοκινητο ραλλυ, που προοριζεται για ιδιωτικες ομαδες και οδηγους – ενα ακομη δειγμα της στενης συνεργασιας των Hyundai Motorsport και Hyundai N για να βελτιωσουν τις επιδοσεις των οχηματων τους, παρουσιαστηκε προσφατα απο τη Hyundai Motorsport Customer Racing.

svg%3E Σε ελληνικα χωματα θα κανει παγκοσμιο ντεμπουτο το Hyundai i20 Ν Rally2
To i20N Rally2 απ’ ολες τις πλευρες του

Το i20 N Rally2 μοιραζεται το ισχυρο αμαξωμα του ολοκαινουριου Hyundai i20 N –την πολυαναμενομενη εμπορικη εκδοση που θα παρουσιαστει στην Ελλαδα το Σεπτεμβριο– και τη δυναμικη εμφανιση του συμβατικου αυτοκινητου καθως διαθετει τη νεα ταυτοτητα της Hyundai «Sensuous Sportiness» και περιλαμβανει αρκετα σχεδιαστικα στοιχεια εμπνευσμενα απο τον κοσμο του μηχανοκινητου αθλητισμου.

svg%3E Σε ελληνικα χωματα θα κανει παγκοσμιο ντεμπουτο το Hyundai i20 Ν Rally2
Ευχη ολα τα ξενα πληρωματα να δουν μονο αυτη την οψη του “ελληνικου” i20

Θυμιζουμε οτι η Hyundai Motorsport (HMSG), που ιδρυθηκε στις 19 Δεκεμβριου 2012, ειναι υπευθυνη για τις παγκοσμιες δραστηριοτητες μηχανοκινητου αθλητισμου της Hyundai, συμπεριλαμβανομενων των WRC και Customer Racing. Εχει κατακτησει το Παγκοσμιο Πρωταθλημα Ραλλυ της FIA για τα δυο συνεχομενα τελευταια ετη (2019 και 2020) και θα βρεθει στο ΕΚΟ Ραλλυ Ακροπολις με σκοπο την κατακτηση της 1ης θεσης του βαθρου.

Το Ραλλυ Ακροπολις

Το Ραλλυ Ακροπολις στρεφει και παλι τα φωτα του παγκοσμιου μηχανοκινητου αθλητισμου στην Ελλαδα. O 9ος γυρος του WRC θα διεξαχθει στις 9-12 Σεπτεμβριου 2021 στο πλαισιο του Παγκοσμιου Πρωταθληματος Ραλλυ της FIA. Το εμβληματικο «Rally of Gods» επανερχεται στο διεθνες προσκηνιο επειτα απο 8 χρονια απουσιας απο τη διοργανωση, ενω η θεση του στο ημερολογιο του Παγκοσμιου Πρωταθληματος Ραλλυ εχει επιβεβαιωθει και για το 2022.

svg%3E Σε ελληνικα χωματα θα κανει παγκοσμιο ντεμπουτο το Hyundai i20 Ν Rally2
To i20N Rally2 θα φερει και τη γαλανολευκη, στην οροφη του

H εναρξη του ΕΚΟ Ραλλυ Ακροπολις ειναι προγραμματισμενη για την Πεμπτη 9 Σεπτεμβριου, με ενα εντυπωσιακο εγχειρημα, την «Cosmote 5G Athens Stage», μια διαδρομη στο κεντρο της Αθηνας με μηκος περιπου 1 χλμ., που θα φερει την «καρδια» του αγωνα στους κεντρικοτερους δρομους της Αθηνας, με αποκορυφωμα το περασμα των αγωνιστικων αυτοκινητων γυρω απο την Πλατεια Συνταγματος. Η εν λογω διαδρομη θα ακολουθησει αμεσως μετα την τελετη εκκινησης, που θα πραγματοποιηθει κατω απο την Ακροπολη.

Οι Αθανασουλας- Ζακχαιος

svg%3E Σε ελληνικα χωματα θα κανει παγκοσμιο ντεμπουτο το Hyundai i20 Ν Rally2
Ο Λαμπρος Αθανασουλας με το Νικο Ζακχαιο και το “οπλο” τους για το Ραλλυ

Ο Λαμπρος Αθανασουλας ειναι ο εν ενεργεια Ελληνας οδηγος αγωνων Ραλλυ με τις περισσοτερες διακρισεις σε διεθνες επιπεδο, συμπεριλαμβανομενου του Ραλλυ Ακροπολις. Η αγωνιστικη του καριερα ξεκινησε το 2001, ενω το 2003 κατεκτησε το πρωταθλημα της κατηγοριας Α5 του Πανελληνιου Πρωταθληματος Ραλλυ με συνοδηγο τον Κωστα Σουκουλη.

Tο 2006 συμμετειχε σε εξι αγωνες του Fiesta Sporting Trophy WRC, με τον Νικο Μουζακη ως η επισημη ελληνικη συμμετοχη (Team Greece), κατακτωντας την πρωτη θεση του θεσμου στον αγωνα WRC της Γερμανιας.

Βλεπε επισης

svg%3E Γιατι το Peugeot 3008 κερδισε τον τιτλο του Car of the Year 2017

Στο Ραλλυ Ακροπολις αγωνιστηκε το 2007 και το 2008, ωστοσο η μεγαλη επιτυχια ηρθε το 2009. Εκεινη τη χρονια, με τον Νικο Ζακχαιο, τερματισαν στην 8η θεση της γενικης καταταξης και στην 1η της κατηγοριας PWRC – μια απο τις πλεον σημαντικες επιδοσεις Ελληνων στην ιστορια του Ραλλυ Ακροπολις. Στον αγωνα του 2011, το καταξιωμενο πλεον πληρωμα συμμετειχε με αυτοκινητο κατηγοριας WRC, σημειωνοντας κατα περιπτωση και οπου δεν αντιμετωπισε προβληματα, χρονους ψηλα στη γενικη καταταξη, αναμεσα στους επαγγελματιες οδηγους θρυλους της εποχης.

svg%3E Σε ελληνικα χωματα θα κανει παγκοσμιο ντεμπουτο το Hyundai i20 Ν Rally2
Το πληρωμα εχει στοχο να γραψει ιστορια

Το 2015, παντα με συνοδηγο το Νικο Ζακχαιο, ο Λαμπρος Αθανασουλας συμμετειχε στο Ραλλυ Ακροπολις στο πλαισιο του Ευρωπαϊκου Πρωταθληματος Ραλλυ (ERC), τερματιζοντας στην 3η θεση της γενικης καταταξης.
Το 2016 συμμετειχαν στον εναρκτηριο αγωνα του WRC, το Ραλλυ Μοντε Καρλο, κατακτωντας την 22η θεση της γενικης καταταξης, ενω την ιδια χρονια, με συνοδηγο τον Ηλια Παναγιωτουνη, ο Ελληνας οδηγος τερματιζει στη 2η θεση της γενικης καταταξης στο Ραλλυ Ακροπολις, στο πλαισιο του ERC.

Εκτοτε, ο Ελληνας Μηχανολογος Μηχανικος, που ζει και εργαζεται στο Λουτρακι και μεταξυ αλλων διδασκει την τεχνη της αγωνιστικης οδηγησης σε νεους αθλητες, εχει συμμετασχει επιλεκτικα σε ελληνικους αγωνες, κυριως για την ευχαριστηση του.

Απο την πλευρα του, ο Νικος Ζακχαιος περασε και στη θεση του οδηγου, συμμετεχοντας στο Πανελληνιο Πρωταθλημα Ραλλυ ασφαλτου και πετυχαινοντας εξαιρετικες επιδοσεις. Το TopSpeed.gr ευχεται στο ελληνικο πληρωμα να κατακτησει την πρωτη θεση του βαθρου!

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!