Συνεργασία της Volvo με τη Google

Την εναρξη της συνεργασιας της με τη Google, για να ενσωματωσει τις εφαρμογες Google Αssistant, Google Play Store, Google Maps και αλλες υπηρεσιες της Google στο συστημα πληροφορησης και ψυχαγωγιας Sensus επομενης γενιας, που θα βασιζεται στο λειτουργικο Android της Google, ανακοινωσε η Volvo. 

Η επικειμενη συνεργασια της σουηδικης αυτοκινητοβιομηχανιας με τη Google θα ενισχυσει περαιτερω τον τροπο με τον οποιο ο οδηγος και οι επιβατες ενος Volvo επικοινωνουν και αλληλεπιδρουν με το αυτοκινητο τους. Εφαρμογες και υπηρεσιες που αναπτυσσονται απο την Google και τη Volvo Cars θα ενσωματωνονται στο αυτοκινητο, ενω χιλιαδες επιπλεον εφαρμογες θα ειναι διαθεσιμες μεσω του Google Play Store, το οποιο βελτιστοποιειται και προσαρμοζεται στα συστηματα πληροφορησης και ψυχαγωγιας αυτοκινητου που βασιζονται στο Android.
 
Καθως η επομενη γενια του Sensus θα τρεχει σε Android, νεες εφαρμογες και ενημερωσεις λογισμικου θα ειναι διαθεσιμες σε πραγματικο χρονο και θα μπορουν να εγκατασταθουν αυτοματα. Αυτο θα επιτρεψει στα μελλοντικα αυτοκινητα της Volvo να προσαρμοζονται ακριβως στις αναγκες του πελατη, προσφεροντας στους οδηγους πληροφοριες και υπηρεσιες προβλεψης που ενημερωνονται συνεχως.

\”Η εγκατασταση των υπηρεσιων της Google στα αυτοκινητα Volvo θα επιταχυνει την καινοτομια στο πεδιο της συνδεσιμοτητας και θα ενισχυσει την απο μερους μας αναπτυξη εφαρμογων και υπηρεσιων διασυνδεσης\”, δηλωσε ο Χενρικ Γκριν (Henrik Green), Ανωτερος Αντιπροεδρος Ερευνας και Εξελιξης της Volvo Cars. \”Συντομα, οι οδηγοι ενος Volvo θα εχουν απευθειας προσβαση σε χιλιαδες in-car εφαρμογες που θα κανουν την καθημερινοτητα τους πιο ευκολη και την εμπειρια διασυνδεσης πιο απολαυστικη\”.

Το Google Assistant περιλαμβανει ενα κεντρικο φωνητικο interface για το αυτοκινητο, που επιτρεπει στους οδηγους να ελεγξουν λειτουργιες οπως ο κλιματισμος και να χρησιμοποιησουν εφαρμογες για να ακουσουν μουσικη και να στειλουν μηνυματα. Η δυνατοτητα αυτη συνεισφερει στο να παραμενει συγκεντρωμενος ο οδηγος, βοηθωντας τον να κρατα συνεχως τα ματια του στο δρομο.

Μεσω του Google Maps, η επομενη γενια του Sensus θα παρεχει χαρτες και κυκλοφοριακα δεδομενα που θα ανανεωνονται σε πραγματικο χρονο, επιτρεποντας στους οδηγους να πληροφορουνται για τις συνθηκες κυκλοφοριας που προκειται να συναντησουν και προτεινοντας εγκαιρως εναλλακτικες διαδρομες.

Η σημερινη ανακοινωση επεκτεινει τη στρατηγικη σχεση αναμεσα στη Volvo Cars και την Google, η οποια ξεκινησε το 2017 οταν η Volvo Cars ανακοινωσε οτι η νεα γενια του συστηματος πληροφορησης και ψυχαγωγιας της θα βασιζεται στην πλατφορμα Android της Google. Το πρωτο συστημα βασισμενο σε Android αναμενεται να παρουσιαστει μεσα στην επομενη διετια.

Δεσμευση της Volvo Cars ειναι η αναπτυξη στρατηγικων σχεσεων με τριτους, οι οποιες θα διευρυνουν την γκαμα των υπηρεσιων διασυνδεσης που προσφερονται στους πελατες της, στο πλαισιο των μεγαλων αλλαγων που δρομολογουνται στην αυτοκινητοβιομηχανια.

Επιπλεον, η εταιρεια συνεχιζει να αναπτυσσει τις δικες της εφαρμογες, το δικο της λογισμικο και υπηρεσιες διασυνδεσης εντος του Volvo Car Group, εκμεταλλευομενη το διευρυνομενο δυναμικο των μηχανικων λογισμικου που διαθετει.

\”Η επικειμενη συνεργασια με την Google ειναι μια σημαντικη στρατηγικη συμμαχια για τη Volvo Cars\”, δηλωσε ο Χενρικ Γκριν. \”Η πλατφορμα Android, οι υπηρεσιες της Google και η σχεση της με τους developers που αναπτυσσουν εφαρμογες in-house αλλα και σε παγκοσμιο επιπεδο, θα μας βοηθησει να βελτιωσουμε ακομη περισσοτερο την εμπειρια που προσφερει ενα Volvo\”.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!