Τα… μυστικά του Seat Arona

H Seat, με \”οπλο\” το Value For Money που εχουν τα μοντελα της, δεν θα μπορουσε να λειπει για πολυ ακομα απο την κατηγορια των compact crossovers, η οποια αυξηθηκε τεσσερις φορες σε μεγεθος απο το 2015.Το νεο SEAT Arona, που εκανε το ντεμπουτο του στη Διεθνη Εκθεση Αυτοκινητου της Φρανκφουρτης, ειναι η απαντηση της SEAT σε αυτη την ολοενα αυξανομενη ταση στην αγορα. Η ισπανικη μαρκα μας αναλυει σημερα τα χαρακτηριστικα του νεου της μοντελου, αποκαλυπτοντας μας ολα τα… \”μυστικα\” του.

Το Arona δεν ειναι απλως το πρωτο compact crossover της Μαρκας. Ειναι το τριτο σε σειρα λανσαρισμα μεσα στο τρεχον ετος, μετα το ανανεωμενο Leon και το νεο Ibiza και αντιπροσωπευει ενα ακομη βημα στα πλαισια της μεγαλυτερης επιθετικης προϊοντικης πολιτικης που εφαρμοστηκε ποτε στην ιστορια της ισπανικης Μαρκας. Το Ateca και το επομενο μεγαλο SUV που θα λανσαριστει το 2018 περιλαμβανονται επισης σε αυτη την προϊοντικη επιθεση. Το Arona ειναι ο μικρος αδελφος της οικογενειας των SEAT SUVs αφου συνδυαζει τα πλεονεκτηματα των μικρων διαστασεων του για χρηση στη πολη με τα ποιοτικα χαρακτηριστικα ενος SUV για χρηση εκτος πολης.

Το νεο SEAT Arona ειναι κομψο, ευρυχωρο, πρακτικο και ανετο για καθημερινη αστικη χρηση, οσο και στιβαρο, σπορ και αποδοτικο για τις εξορμησεις του Σαββατοκυριακου.

Ολα αυτα, μαζι με την τελευταια τεχνολογια σε θεματα ασφαλειας και συνδεσιμοτητας, την αναμφισβητητη ελκυστικη σχεδιαση του καθως και τις πολλες επιλογες εξατομικευσης που ειναι διαθεσιμες. Το Arona κατασκευαζεται αποκλειστικα στο εργοστασιο της SEAT στο Martorell και αποτελει βασικο μοντελο-κλειδι στην γκαμα της SEAT για την περαιτερω ενδυναμωση της Μαρκας και την αυξηση των πωλησεων.

«Το Arona ειναι ενα ακομη θεμελιωδες βημα της επιθετικης προϊοντικης πολιτικης που εφαρμοζουμε. Ειναι ο μικρος αδελφος της οικογενειας των SEAT SUV και το μοντελο που θα μας επιτρεψει να ενισχυσουμε την παρουσια μας στην Ευρωπαϊκη αγορα», δηλωσε ο Προεδρος της SEAT, Luca de Meo. «Ειμαστε
πεπεισμενοι πως το 2018 θα ειναι μια καλη χρονια για τη SEAT, κυριως χαρη στη
νεα σειρα προϊοντων μας».

Το νεο SEAT Arona ειναι το δευτερο μοντελο μετα το Ibiza που κατασκευαζεται με την χρηση της πλατφορμας MQB Α0 και αποτελει ενα μαθημα πολυχρηστικοτητας. Το συμπαγες αμαξωμα, η μοντερνα σχεδιαση, η αισθηση ασφαλειας και ελεγχου που προσφερει η υπερυψωμενη θεση οδηγησης και τα πλεονεκτηματα του crossover χαρακτηρα του, κανουν το Arona να ξεχωριζει.

Το νεο SEAT Arona ειναι σχεδιασμενο για οδηγους που αναζητουν συναρπαστικη
οδηγηση, διαφορετικοτητα και λειτουργικοτητα. Απολυτα προσαρμοσιμο σε ολες τις συνθηκες οδηγησης, τοσο στην πολη οσο και στην υπαιθρο, προσφερει ευκολη εισοδο και εξοδο απο την καμπινα καθως και μεγαλη χωρητικοτητα του χωρου αποσκευων.


Οσον αφορα την παθητικη και ενεργητικη ασφαλεια, το νεο SEAT Arona αποτελει επισης σημειο αναφορας στην κατηγορια του. Εξοπλισμενο με προηγμενα συστηματα οδηγικης υποβοηθησης που συνανταμε κυριως σε μεγαλυτερες κατηγοριες οπως, Front Assist, Hill Hold Control, Συστημα Ανιχνευσης Κουρασης, Αισθητηρες Φωτος και Βροχης, Συστημα Αποφυγης Πολλαπλων Συγκρουσεων, Συστημα Προειδοποιησης Οπισθοπορειας, Ανιχνευση Τυφλου Σημειου, Συστημα Υποβοηθησης Σταθμευσης με Καμερα Οπισθοπορειας και Adaptive Cruise Control (ACC) με λειτουργια Stop& Go. 


Απο αποψη συνδεσιμοτητας και ανεσης, μπορουμε να βρουμε ολα τα γνωστα και
εκτιμητεα για την αξια τους συστηματα infotainment, οπως το Keyless Entry με Start &Stop System, την υψηλης ακριβειας και ποιοτητας πισω καμερα, την premium οθονη 8” black panel, την ασυρματη βαση φορτισης τηλεφωνου με κεραια GSM και το ηχοσυστημα BeatsAudio TM . Το Arona ειναι ενα πληρως συνδεδεμενο αυτοκινητο χαρη στα Apple Car Play, Android Auto και Mirror Link χωρις να ξεχναμε φυσικα το SEAT DriveApp.

Το νεο SEAT Arona απο το 2018 θα διαθετει επισης και το νεο ψηφιακο cockpit,
προσφεροντας εξαιρετικη λειτουργικοτητα και τελεια ψηφιακη αναλυση καθως και τη διαδραστικη φωνητικη υπηρεσια Amazon Alexa.

«Το νεο SEAT Arona βασιζεται στην τεχνολογια της συνδεσιμοτητας και στα
προηγμενα συστηματα υποβοηθησης οδηγου. Χωρις αμφιβολια το Arona ειναι η
ιδανικη απαντηση στις σημερινες απαιτησεις των οδηγων, οσον αφορα τη
δυναμικη οδηγικη συμπεριφορα, την ανεση, την ασφαλεια και την τεχνολογια. Και παλι δημιουργησαμε νεο προτυπο στην κατηγορια», δηλωσε ο Dr. Matthias Rabe, Executive Vice-President Research & Development.

Οι βασικες διαστασεις του Arona ειναι: 4.138 mm μηκος, 1.780 mm πλατος και 1.543 mm υψος. Ιδανικες συμπαγεις διαστασεις για ευελικτη οδηγηση στην πολη, στον αυτοκινητοδρομο και στην υπαιθρο που προσφερουν παραλληλα ενα εκπληκτικα ευρυχωρο εσωτερικο. Πρακτικο και ανετο συγχρονως, η SEAT εδωσε ιδιαιτερη προσοχη στις λεπτομερειες που κανουν τη ζωη του οδηγου στον δρομο ευκολοτερη.

Το υψος του νεου SEAT Arona προσφερει απροσκοπτη ορατοτητα, ο διαθεσιμος χωρος εμπρος και πισω για τους επιβατες ειναι περισσοτερος ενω ο χωρος αποσκευων φτανει την κορυφαια τιμη των 400 λιτρων, ξεκαθαρα ο μεγαλυτερος σε σχεση με τα υπολοιπα μοντελα της κατηγοριας του.

Πλατφορμα MQB A0

Κλειδι για το συνολικο αποτελεσμα αποτελει η χρηση της τελευταιας τεχνολογιας του μιλου Volkswagen, της πλατφορμα Modular Quer Baukasten. Η πλατφορμα MQB A0 επιτρεπει μεγαλυτερη κατασκευαστικη ευελιξια, πιο ακαμπτα αμαξωματα καθως και την παραγωγη διαφορετικων μοντελων εντος της ιδιας κατηγοριας. Με την ιδια πλατφορμα βασης ειναι δυνατον να επιτευχθουν διαφορετικες εξωτερικες διαστασεις με διαφορετικα μεταξονια. Χαρακτηριστικα το μεταξονιο του Arona ειναι 2 mm μεγαλυτερο απο αυτο του νεου Ibiza. H SEAT εχει διαθεσει 900 εκατομμυρια ευρω σε επενδυσεις R&D στην παραγωγη των νεων Ibiza και Arona. Οι επενδυσεις αφορουσαν την υιοθετηση στη γραμμη συναρμολογησης 1 στο εργοστασιο στο Martorell ολης της απαιτουμενης υποδομης, ωστε η SEAT να ειναι η πρωτη εταιρεια του Ομιλου που χρησιμοποιει αυτη την τεχνολογια.

Μελετωντας το SEAT Arona διακρινουμε τα περισσοτερα πλεονεκτηματα της
πλατφορμας MQB A0. Το βαρος, για παραδειγμα. Το Arona ειναι απο τα ελαφρυτερα αυτοκινητα στην κατηγορια του, γεγονος που συμβαλλει στις καλυτερες επιδοσεις (με χαμηλοτερη καταναλωση) οσο και στη δυναμικη οδηγικη συμπεριφορα. Το Arona ειναι ευελικτο, ασφαλες, σταθερο, με εξαιρετικη αναρτηση, φρεναρει αριστα ενω το τιμονι ανταποκρινεται γρηγορα και με ακριβεια.

Η γκαμα
Οπως τα Leon, Ateca και Ibiza, ετσι και το Arona διατιθεται στις εκδοσεις Reference, Style, FR και Xcellence. Στην αρχικη εκδοση Reference, το Arona ειναι ενα απλο και εξυπνο compact crossover, προσιτο και ανετο και με εξοπλισμο που δινει εμφαση στην ασφαλεια. Οι πλαϊνοι καθρεφτες, οι ραγες οροφης, η εμπροσθια μασκα και οι χειρολαβες θυρων ειναι σε μαυρο χρωμα.

Λειτουργικη, πρακτικη και ανετη, η βασικη εκδοση Style περιλαμβανει ζαντες αλουμινιου, φωτα ομιχλης, δερματινο τιμονι, δερματινο χειροφρενο και μοχλο ταχυτητων καθως και Bluetooth, ενω το ταμπλο του διαθετει διακοσμητικα σε γκρι χρωμα με χρωμιωμενες λεπτομερειες.

Η εκδοση Xcellence δημιουργηθηκε για τον εκλεπτυσμενο πελατη που αναζητα
λειτουργικοτητα, διαφορετικοτητα και ευελιξια ενω μπορει να εξατομικευτει με
περισσοτερα τεχνολογικα extras. Η εκδοση FR εχει πιο σπορ και δυναμικη εμφανιση και εξαιρετικη συμπεριφορα που μπορει να απολαυσει και ο πιο απαιτητικος οδηγος. Οι εκδοσεις Xcellence και FR εχουν πολλα κοινα χαρακτηριστικα. Για παραδειγμα χρωμιωμενες ραγες οροφης και πλαισια παραθυρων, διακοσμητικα προφυλακτηρα σε ασημι χρωμα, διχρωμο αμαξωμα με οροφη σε μαυρο, γκρι και πορτοκαλι χρωμα, LED φωτα καμπινας, πισω αισθητηρες παρκαρισματος, συστημα ανιχνευσης κουρασης και cruise control.

Η αποκλειστικη ταπετσαρια και οι ζαντες αλουμινιου 16” δινουν ακομα πιο κομψη
εμφανιση στην εκδοση Xcellence. Το ιδιο συμβαινει και με τα διακοσμητικα στα μαρσπιε των εμπρος θυρων και την μπροστινη μασκα με λεπτομερειες χρωμιου. Στο εσωτερικο, οι λευκες διακοσμητικες λεπτομερειες ξεχωριζουν. Η εκδοση Xcellence διαθετει επισης συστημα εισοδου και εκκινησης χωρις κλειδι.

Η εκδοση FR διαθετει δυο ρυθμισεις αναρτησης (normal και sport), SEAT Drive Profile, Normal, Sport, Eco και Individual, αποκλειστικες ζαντες, εμπροσθια μασκα και πισω προφυλακτηρα, σπορ καθισματα και μαυρο ταμπλο.
 
Το Arona διαθετει επισης πλουσια λιστα προαιρετικου εξοπλισμου. Οι προαιρετικες επιλογες εχουν ομαδοποιηθει σε μια σειρα απο «πακετα» ωστε και καταστει ευκολοτερη η προσωπικη εξατομικευση.

Σχεδιαση, στιβαροτητα  

Η ουσια του νεου SEAT Arona μπορει να διακριθει σε τρεις εννοιες: lifestyle, τεχνολογια και δυναμισμος. Αυτο το αυτοκινητο προοριζεται για οσους βιωνουν με παθος τη ζωη τους. Ενα συναρπαστικο crossover, διασκεδαστικο και περιπετειωδες στην οδηγηση, δυναμικο, ισχυρο, λειτουργικο, ανετο, ευρυχωρο, με προηγμενη και ευχρηστη τεχνολογια και πολυ ανταγωνιστικη τιμη. Το Arona ειναι η απαντηση για τον οδηγο που αναζητα την ασφαλεια, την αξιοπιστια, τον ενθουσιασμο και την ξεχωριστη σχεδιαση.

Το Arona φερει στοιχεια του σχεδιαστικου DNA του Ateca. Ειναι ο μικρος αδερφος της οικογενειας SEAT SUV, ενω ο μεγαλυτερος θα προστεθει το 2018, με το νεο 7-θεσιο μοντελο. Το στιβαρο εμπροσθιο μερος του Arona ακολουθει την ιδια δομη με το Ateca αλλα με μια πιο ξεχωριστη και εντονη τρισδιαστατη εμφανιση. Και ενω τα τριγωνικα εμπροσθια φωτα ξεχωριζουν και κανουν το Arona ευκολα αναγνωρισιμο, τα εντονα σχεδιαστικα πισω φωτα δινουν στο αυτοκινητο μια πιο επιθετικη εμφανιση. Οι αιχμηρες και δυναμικες γραμμες δινουν πραγματικη αισθηση της εντασης, χαρακτηριστικο του σχεδιαστικου DNA της Μαρκας.

Ο Alejandro Mesonero Romanos, SEAT Design Director, δηλωσε: «Θελαμε να
προσδωσουμε στο νεο SEAT Arona ενα ξεχωριστο crossover χαρακτηρα για την
καθημερινη ζωη στην πολη. Γι' αυτο το λογο προσθεσαμε εξωτερικα, προφυλακτηρες, θολους τροχων, γκρι πλαϊνα μαρσπιε, ραγες οροφης και προστατευτικα απο αλουμινιο στο κατω μερος του προφυλακτηρα», στοιχεια που κανουν το αυτοκινητο να φαινεται ψηλοτερο.

Το Arona δημιουργηθηκε στη Βαρκελωνη, οπως και το νεο SEAT Ibiza. Αποτελει αλλο ενα αποφασιστικο βημα στη σχεδιαστικη εξελιξη της SEAT και αποδειξη πως η ισπανικη Μαρκα ειναι μια απο τις πιο δυναμικες αυτοκινητοβιομηχανιες. Με ομορφες αναλογιες, το νεο SEAT Arona ειναι ενα ακομη παραδειγμα της νεας, νεανικης, λειτουργικης και τολμηρης σχεδιασης, προσφεροντας ταυτοχρονα την πιο προηγμενη τεχνολογια στον τομεα της συνδεσιμοτητας, της ανεσης και της ασφαλειας. Το εσωτερικο διατηρει το DNA της Μαρκας και δινεται ιδιαιτερη εμφαση στη βελτιωση της πραγματικης και αντιληπτης ποιοτητας.

Το νεο SEAT Arona ειναι πολυ εκφραστικο. Η οροφη του και οι ραγες οροφης φερουν σχεδιαστικες γραμμες που θυμιζουν την αισθητικη των οχηματων παντος εδαφους.

Χωρις αμφιβολια, το Arona εχει τη δικη του προσωπικοτητα. Αυτο γινεται σαφες και στο εσωτερικο, το οποιο ξεχωριζει οχι μονο για την οριζοντια διαταξη που τονιζει και ενισχυει το μεγεθος του αυτοκινητου δινοντας μεγαλυτερη αισθηση ευρυχωριας αλλα και για την κορυφαια ποιοτητα του.

Εκτος απο αυτες τις λεπτομερειες, το High Console Concept, δινει στην κονσολα
μεγαλυτερη προβολη ενισχυοντας την ασφαλεια και την εργονομια, καθως καθε στοιχειο ειναι τοποθετημενο ετσι ωστε να μην αποσπαται η προσοχη του οδηγου απο τον δρομο.Ιδιαιτερη προσοχη εχει δοθει στο καθισμα του οδηγου και ολα τα οργανα ειναι προσανατολισμενα προς αυτον. Τα παντα ειναι προσβασιμα, επιτρεποντας ευκολη ρυθμιση και αυξημενη ασφαλεια. Τα καθισματα ειναι πιο ανετα και παρεχουν μεγαλυτερη αισθηση προστασιας.

Απο αυτη την αποψη, η δυνατοτητα εξατομικευσης του Arona ειναι πολυ σημαντικη. Χρωματικα, το Arona χωριζεται σε δυο μερη: το κατω μερος του αμαξωματος απο τη μια και την οροφη μαζι με τις κολονες Α και C, απο την αλλη. Στην παλετα των χρωματων του αμαξωματος προστιθεται το νεο Eclipse Orange. Η οροφη μπορει να ειναι σε γκρι, μαυρο, πορτοκαλι χρωμα η φυσικα στο ιδιο το χρωμα του αμαξωματος. Υπαρχουν 68 πιθανοι συνδυασμοι χρωματων. Η χαραγμενη λεπτομερεια X πανω στην κολονα C δηλωνει την ταυτοτητα του crossover.
 
Απο 1.0 95 ps ως 1.5 150 ps οι κινητηρες

Ολοι οι κινητηρες του νεου SEAT Arona διαθετουν συστημα αμεσου ψεκασμου,
στροβιλοσυμπιεστη και αυτοματο συστημα stop&go. Υπαρχουν τρεις διαφορετικοι κινητηρες βενζινης, ολοι με αλουμινενιο μπλοκ. Ο πρωτος ειναι ο 3-κυλινδρος, 1.0 TSI 95 PS με 5-ταχυτο μηχανικο κιβωτιο ταχυτητων. Ο κινητηρας 1.0 TSI 115 PS ερχεται με 6- ταχυτο μηχανικο κιβωτιο ταχυτητων η 7-ταχυτο DSG διπλου συμπλεκτη. Στην πρωτη φαση λανσαρισματος του νεου SEAT Arona, θα ειναι διαθεσιμες τρεις εκδοσεις (1.0 TSI 95 PS, 115 PS χειροκινητο και DSG). Η εκδοση 95PS μπορει να φτασει μεγιστη ταχυτητα 173 km/h και επιταχυνση απο 0 – 100 km/h σε μολις 11,6 δευτερολεπτα. Με μεγιστη ροπη 175 Nm μεταξυ 2.000 και 3.500 σ.α.λ., ο κινητηρας αυτος αποδιδει σε εκπληκτικα υψηλο επιπεδο χαρη στο χαμηλο βαρος του αυτοκινητου (1,165kg μαζι με τον οδηγο). Η μεση καταναλωση παραμενει χαμηλη με 4,9 l/100 km και οι εκπομπες CO 2 μολις 112 g/km.

Ο κινητηρας αποδοσης 115 PS μπορει να φτασει μεγιστη ταχυτητα 182 km/h και
επιταχυνση απο 0 εως 100 km/h σε 9,8 δευτερολεπτα με μηχανικο κιβωτιο και σε 10 δευτερολεπτα με κιβωτιο DSG. Ακριβως οπως το 95 PS, το 1.0 TSI 115 PS με διπλο συμπλεκτη και 7-ταχυτο DSG κιβωτιο εκπεμπει μολις 114 g/km CO 2 και καταναλωνει μονο 5 λιτρα ανα 100 km. Η χειροκινητη εκδοση αντιστοιχα εκπεμπει 113-114 g/km CO 2 και η μεση καταναλωση κυμαινεται μεταξυ 4,9 και 5 λιτρα ανα 100 km. Η μεγιστη ροπη και των δυο εκδοσεων με 115 PS ειναι 200 Nm μεταξυ 2.000 και 3.500 σ.α.λ.. Με αυτο τον τροπο ο κινητηρας αποκτα μια εξαιρετικη και ομαλη αποκριση στις χαμηλες στροφες, επιτρεποντας μια πιο ευχαριστη εμπειρια οδηγησης.
 
Στη συνεχεια, στην γκαμα των διαθεσιμων κινητηρων θα προστεθει και ο τριτος
κινητηρας βενζινης, ο νεος 4-κυλινδρος 1.5 TSI EVO 150 PS με τεχνολογια
απενεργοποιησης κυλινδρων, αποκλειστικα στην εκδοση FR, με 6-ταχυτο κιβωτιο
ταχυτητων.

Οσον αφορα τις εκδοσεις πετρελαιου, ο κινητηρας 1.6 TDI θα διατιθεται με 95 PS (5-ταχυτο μηχανικο κιβωτιο η 7-ταχυτο κιβωτιο DSG) καθως και με 115 PS (6-ταχυτο κιβωτιο). Τελος, μετα τα μεσα του 2018 θα λανσαριστει ο κινητηρας 1.0 TSI 90 PS CNG. Η SEAT ειναι ο πρωτος κατασκευαστης που λανσαρει κινητηρα που τροφοδοτειται με συμπιεσμενο φυσικο αεριο στην κατηγορια των compact crossover.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!