Τα Ford Transit και Transit Custom διακρίθηκαν απο το Euro NCAP

 


  Τα Ford Transit και Transit Custom ειναι δυο απο τα ασφαλεστερα van μοντελα που πωλουνται σημερα στη Ευρωπη, συμφωνα με τον ανεξαρτητο οργανισμο αξιολογησης ασφαλειας οχηματων Euro NCAP.

 

  Στο πλαισιο μιας νεας πρωτοβουλιας, ο οργανισμος Euro NCAP αξιολογησε την αποδοση και αποτελεσματικοτητα των συστηματων ενεργητικης ασφαλειας σε 19 απο τα δημοφιλεστερα van μοντελα της Ευρωπης. Στις δοκιμες αξιολογηθηκε το αυτονομο συστημα φρεναρισματος εκτακτης αναγκης (AEB) που ενεργοποιειται οταν το οχημα πλησιαζει σε αλλα οχηματα, δικυκλιστες και πεζους, καθως και αλλα επιμερους συστηματα, οπως η τεχνολογια διατηρησης του οχηματος στη λωριδα κυκλοφοριας, η λειτουργια αναγνωρισης οριου ταχυτητας και το συστημα παρακολουθησης οδηγου.

 

  Το Transit απεσπασε το Χρυσο Βραβειο για το πακετο των διαθεσιμων τεχνολογιων ενεργητικης ασφαλειας που το συνοδευει, ενω το Transit Custom απεσπασε αντιστοιχα ενα Ασημενιο Βραβειο. Ο οργανισμος Euro NCAP εκθειασε ιδιαιτερα το συστημα AEB της Ford και αναγνωρισε, ως αναμφισβητητα κορυφαια, την τεχνολογια Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection.

 

  Το Transit κατεγραψε το μοναδικο σκορ “100%“ στο συνολο των οχηματων και λειτουργιων για το Traffic Sign Recognition. Το AEB σχολιαστηκε επισης ως το καλυτερο συστημα για την προστασια  των δικυκλιστων.

 

  «Γνωριζουμε οτι η ασφαλεια αποτελει κορυφαια προτεραιοτητα για τους επαγγελματιες πελατες οσον αφορα στην προστασια του προσωπικου τους αλλα και οσων μοιραζονται το δρομο μαζι τους» δηλωσε ο  Stuart Southgate, director, Safety Engineering, Ford Ευρωπης. «Ειμαστε ευτυχεις που το Euro NCAP αναγνωρισε το ευρος και την αποτελεσματικοτητα των τεχνολογιων ενεργητικης ασφαλειας της Ford. Τα συστηματα αυτα προστατευουν τους οδηγους και ειτε αποτρεπουν σοβαρα ατυχηματα, ειτε περιοριζουν τις επιπτωσεις τους. Με τον τροπο αυτο, οι προηγμενες τεχνολογιες μειωνουν τους τραυματισμους και την ιδια στιγμη ελαχιστοποιουν το χρονο εκτος λειτουργιας των οχηματων λογω εργασιων επισκευης.»

 

  Το Euro NCAP χρησιμοποιησε τα ιδια κριτηρια για τη συγκριση των χαρακτηριστικων ενεργητικης ασφαλειας σε καθε van. Ολα τα οχηματα οδηγηθηκαν σε μια πιστα δοκιμων, φορτωμενα στο 50% του μεγιστου ωφελιμου φορτιου τους ωστε τα αποτελεσματα να ειναι αντιπροσωπευτικα της λειτουργιας τους σε πραγματικες συνθηκες.

 

  Με τη βοηθεια προσομοιωσεων, αξιολογηθηκαν οι προειδοποιησεις του οδηγου και ο τροπος που επενεργει το AEB οταν το van πλησιαζει σε σταθμευμενα η αργα κινουμενα οχηματα, καθως και οταν ενα προπορευομενο οχημα φρεναρει αποτομα. Το Euro NCAP αξιολογησε επισης την αντιδραση του συστηματος οταν ενα παιδι εμφανιζεται ξαφνικα στην πορεια του van, η οταν δικυκλιστες και πεζοι διασχιζουν το δρομο.

 

  Περα απο την προστασια των αλλων χρηστων των δρομων, τα συστηματα ενεργητικης ασφαλειας μπορουν επισης να συμβαλλουν στην αυξηση της παραγωγικοτητας των van οχηματων καθως και στην αποφυγη δαπανηρων επισκευων και υψηλου κοστους ασφαλισης, αποτρεποντας επικειμενες συγκρουσεις.

 

  «Με δεδομενη την κυκλοφορια εκατομμυριων van αυτοκινητων στους Ευρωπαϊκους δρομους και την ταχεια αναπτυξη της διαδικτυακης αγορας/διανομης προϊοντων στις πολεις μας, τα συστηματα ενεργητικης ασφαλειας που τοποθετουνται στα επαγγελματικα οχηματα ειναι σημαντικα για τη βελτιωση της ασφαλειας για ολους τους χρηστες των δρομων» δηλωσε ο Dr. Michiel van Ratingen, Secretary General, Euro NCAP. «Η Ford ειναι κορυφαιος κατασκευαστης επαγγελματικων οχηματων στην Ευρωπη, και τα εξαιρετικα αποτελεσματα που πετυχαν τα Transit και Transit Custom ενισχυουν την αυτοπεποιθηση και τη δεσμευση της Ford να εφοδιαζει την οικογενεια Transit με τις τελευταιες τεχνολογιες υποστηριξης οδηγου για την προστασια ολων οσων κυκλοφορουν στους Ευρωπαϊκους δρομους.»

 

  Τα Transit και Transit Custom προσφερουν μια πληρη σειρα προηγμενων τεχνολογιων ενεργητικης ασφαλειας και υποστηριξης οδηγου, μεταξυ των οποιων τα συστηματα Intelligent Adaptive Cruise Control με Traffic Sign Recognition, Lane-Keeping System, Blind Spot Information System, και Active Park Assist.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!