Το… μυστικό της VW για τα crash tests του T-Cross


Στις τελευταιες δοκιμες του Euro NCAP, το νεο Volkswagen T-Cross πετυχε κατι πραγματικα μοναδικο: Σημειωσε επιδοση ανω του 80% σε καθεμια απο τις τεσσερις κατηγοριες στις οποιες εξεταζει ο ανεξαρτητος οργανισμος τα νεα μοντελα. Συγκεκριμενα, σημειωσε 97% στην ασφαλεια ενηλικων, 86% σε αυτην των παιδιων, 81% στους εκτος αυτοκινητου χρηστες του δρομου (πεζους, δικυκλιστες κλπ.) και 80% στα συστηματα ασφαλειας που ανηκουν στο βασικο του εξοπλισμο. Για τους ανθρωπους της Volkswagen, ωστοσο, αυτο δεν αποτελουσε εκπληξη. Ηταν κατι παραπανω απο αναμενομενο, αφου ειχαν ενα… μυστικο για την επιτυχια τους. 


Το \”μυστικο\” αυτο αποκαλυψε μετα απο την επιτυχια του T-Cross, ο ειδικος της Volkswagen σε θεματα ασφαλειας, Rolf Bergmann. \”Ηδη\”, λεει ο Bergmann, \”απο τα πρωτα σχεδια των μηχανικων και τις προσομοιωσεις σε ηλεκτρονικους υπολογιστες, γνωριζαμε οτι δημιουργουμε ενα compact SUV που θα παρεχει κορυφαια ασφαλεια. Αυτο το απεδειξαν και οι δικες μας δοκιμες με ανδρεικελα, πριν το αυτοκινητο κυκλοφορησει καν στο δρομο. Οι δοκιμες του Euro NCAP με τα εντυπωσιακα αποτελεσματα απλα επισφραγιζουν και επισημα την κορυφαια ασφαλεια που προσφερει το νεο μας μοντελο\”. Με λιγα λογια, το T-Roc ειχε ηδη δοκιμαστει σε crash tests στα εργαστηρια της Volkswagen, αλλα και νωριτερα, με… virtual δοκιμες προσκρουσης. 


Με αυτο τον τροπο, λοιπον, δεν ειναι τυχαιο το γεγονος οτι αναμεσα στα μοντελα που τα τελευταια 3 χρονια αναδειχθηκαν ως Best in Class απο τον Euro NCAP για την ασφαλεια που προσφερουν, μονο ενα ειχε πετυχει ξανα κατι τετοιο και αυτο ηταν το Volkswagen Arteon, δειγμα της σημασιας που δινει η Volkswagen στην ασφαλεια που προσφερουν τα μοντελα της! 

\”Ενα καινουργιο μοντελο πρεπει να πληροι ολες τις προϋποθεσεις που θετει ο νομοθετης και στην Ευρωπη εχουμε πολλες αυστηρες παραμετρους που πρεπει να ληφθουν υπ’ οψη\”, εξηγει ο Bergmann. \”Με την επιδοση του αυτη, το νεο T-Cross, ισως το πιο πληρες αυτοκινητο σε συστηματα ασφαλειας στο βασικο εξοπλισμο οχι μονο στην κατηγορια του αλλα συγκρινομενο και με μεγαλυτερα μοντελα, αποδεικνυει οτι ενα compact SUV μπορει να ειναι εντυπωσιακα ασφαλες\”. 

Και συνεχιζει: «Στη Volkswagen, δημιουργουμε αυτοκινητα που ξεπερνουν κατα πολυ τις απαιτησεις του Euro NCAP, με ιστορια 20 και πλεον χρονων, με χιλιαδες δοκιμες και πολυ αυστηρα κριτηρια. Δεν ειναι τοσο τα πεντε αστερια που κερδισε το T-Cross, οσο η εξαιρετικη επιδοση σε καθε επιμερους κατηγορια. Η ασφαλεια των επιβατων στο νεο T-Cross, ειτε αυτοι ειναι ενηλικες ειτε παιδια απεσπασε κορυφαια βαθμολογια, τοσο κρινοντας τη δομικη ακαμψια του αυτοκινητου οσο και τα διαφορα συστηματα που βοηθουν τον οδηγο να αποφυγει δυσαρεστες η επικινδυνες καταστασεις. Αντιστοιχα εξαιρετικη ηταν και η βαθμολογια που αφορα τη συμπεριφορα του μοντελου σε πεζους και δικυκλιστες οσο και στα συστηματα ασφαλειας που ανηκουν στο βασικο εξοπλισμο του νεου αυτοκινητου».

Το νεο T-Cross διατιθεται με πολυ πλουσιο εξοπλισμο ηδη στην εισαγωγικη του εκδοση Life και προτεινομενη τιμη λιανικης απο 17.400 ευρω.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!