Το νέο SEAT Ibiza κέρδισε βραβείο σχεδιασμού

Ενα απο τα πιο σημαντικα βραβεια σχεδιασης στον κοσμο, το Red Dot Award, κερδισε η 5η γενια του Ibiza αντιπροσωπευοντας με τον καλυτερο τροπο τη σχεδιαστικη εξελιξη της SEAT.

Το νεο Ibiza αντιπροσωπευει τη καλυτερη σχεδιαση που εχει ποτε δημιουργηθει απο την SEAT στην κατηγορια του. Η προκληση, ηταν να γινει σεβαστη η μεγαλυτερη απο τρεις δεκαετιες ιστορια του μοντελου και η σημασια του ως  βασικου πυλωνα της ισπανικης μαρκας. Το νεο Ibiza προχωραει στο επομενο επιπεδο και σηματοδοτει ενα νεο ξεκινημα για τη μαρκα απο αποψη σχεδιαστικης φιλοσοφιας. Αδιαμφισβητητη αποδειξη το Red Dot Award: Product Design 2017 που μολις απονεμηθηκε στο νεο SEAT Ibiza.

Απο το 1954, το Red Dot Award ειναι ενας απο τους πλεον αναγνωρισμενους σχεδιαστικους διαγωνισμους στο κοσμο με σκοπο την αξιολογηση και τη διεθνη αναγνωριση της ποιοτητα και της καινοτομιας στον χωρο του design. Η πιο σημαντικη κατηγορια του διαγωνισμου ειναι η Red Dot Award: Product Design οπου η κριτικη επιτροπη αποτελειται απο 40 ειδικους οι οποιοι δεν εχουν καμια σχεση με τη δημιουργια των υποψηφιων σχεδιων προκειμενου να αποφευχθει η συγκρουση συμφεροντων και να εγγυηθει η αμεροληψια του θεσμου.

Το νεο Ibiza ξεχωριζει κυριως χαρη στη δυναμικη και ποιοτικη οδηγικη του συμπεριφορα, στην εντυπωσιακη αισθηση σταθεροτητας και αξιοπιστιας στο δρομο, στη συνολικη ποιοτικη βελτιωση του εσωτερικου του, στην προηγμενη τεχνολογια, στη βελτιωμενη ανεση … Ολα αυτα ξεχωριζουν με μια μονο ματια χαρη στη συναρπαστικη του σχεδιαση.

«Το Ibiza ειναι η αποκορυφωση και η ωριμοτητα της σχεδιαστικη γραμμης της SEAT. Μια νεα γραμμη που ξεκινησαμε το 2012», ειπε ο Alejandro Mesonero-Romanos, SEAT Design director.

Το νεο Ibiza ειναι ευκολα αναγνωρισιμο ως ενα γνησιο μοντελο SEAT χαρη στους τριγωνικους προβολεις Full LED και τα φωτα ημερας καθως και στη παρουσια του λογοτυπου στη μασκα, οπτικα ενισχυμενη απο τις δυο χαρακτηριστικες γραμμες στο καπο. Η x-shape σχεδιαση προσθετει μεγαλο δυναμισμο και εντονη οπτικη σταθεροτητα.

Οι μικροι προβολοι, οι τεσσερις τροχοι τοποθετημενοι στην ακρη των πλευρων του αμαξωματος, το μακρυ μεταξονιο, η σχεδιαση των παραθυρων, οχι μονο αναδεικνυουν το σπορ, σταθερο και δυναμικο χαρακτηρα του αυτοκινητου αλλα υπογραμμιζουν το μεγεθος και το πλατος του. «Δημιουργησαμε τις πιο ομορφες αναλογιες και δωσαμε εμφαση σε ογκους και επιφανειες για ενα τρισδιαστατο εφε που εμπνεει και ικανοποιει τα πιο απαιτητικα ματια»,  προσθεσε ο Alejandro Mesonero-Romanos. Το αμαξωμα του νεου SEAT Ibiza ειναι αναμφιβολα το παραδειγμα για τελειες αναλογιες, ισχυρο χαρακτηρα, δυναμικη εμφανιση, νεα και φρεσκια εικονα, σχεδιαστικη ωριμοτητα και αρμονια. 

Εξωτερικα το αμαξωμα συνδυαζει με επιδεξιο τροπο αιχμηρες σχεδιαστικα γραμμες με λειες επιφανειες. Οι διπλες πλαϊνες μυωδεις γραμμες, τυπικο χαρακτηριστικο της SEAT, αυξανουν τη τρισδιαστατη ελκυστικοτητα του αμαξωματος, ενω στο πισω μερος τα φωτα τυλιγονται γυρω απο το αυτοκινητο, αναδεικνυουν τις πισω σχεδιαστικες γραμμες και προδιδουν μεγαλη αεροδυναμικη αποδοση. Οι εντονες και καθαρες γραμμες σχεδιασης του πορτ-μπαγκαζ και πισω προφυλακτηρα, αυξανουν το αντιληπτο πλατος και δημιουργουν μια ομοιογενη εμφανιση, με τους πισω χαμηλους ανακλαστηρες να φερνουν το αμαξωμα πιο κοντα στο εδαφος.

Το εσωτερικο διαθετει τελειες αναλογιες, βελτιωμενη αισθηση του χωρου και ανεση. Η προσεκτικη επιλογη των υλικων σημαινει πιο κομψο και ποιοτικο αποτελεσμα, ενω παραλληλα οι ακριβεις και ευθειες γραμμες επιτυγχανουν ενα νεανικο και δυναμικο χαρακτηρα. Οι οριζοντιες αναλογιες κυριαρχουν στο εσωτερικο και η εξυπνη οργανωση των λειτουργικων μερων, αναβαθμιζουν τη κονσολα και βελτιωνουν την εργονομια και την ασφαλεια. Ολα τα οργανα ελεγχου του αυτοκινητου ειναι τοποθετημενα γυρω απο των οδηγο στην υψηλοτερη δυνατη θεση προκειμενου ο οδηγος να κραταει σταθερα τη ματια του στο δρομο. Για παραδειγμα, ο μοχλος ταχυτητων ειναι τοποθετημενος ψηλα ωστε η αλλαγη των ταχυτητων να γινεται ευκολη και οσο το δυνατον ομαλοτερη. 

Η υψηλη μεριμνα για ποιοτητα σε καθε λεπτομερεια συμβαλλει στο να μπορει το νεο μοντελο να τοποθετηθει οσο το δυνατον κοντυτερα στην αμεσως μεγαλυτερη κατηγορια. Πολλες δυνατοτητες εξατομικευσης ειναι διαθεσιμες, οπως η επιλογη εσωτερικου LED φωτισμου με την πιο προηγμενη τεχνολογια, η οθονη 8 ιντσων και το συστημα συνδεσιμοτητας Full Link. Η καμπινα προστατευεται απο φιλτρο Air Care που απομονωνει τους επιβατες απο καθε ειδους αλλεργιογονα και καθαριζει το εσωτερικο περιβαλλον απο εξωτερικους ρυπους.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!