Το νέο SsangYong Rexton θα είναι ικανότατο εκτός δρόμου

To νεο Rexton 4ης γενιας ειναι ενα μεγαλο premium SUV με αυθεντικο εκτος δρομου DNA, λογω του πλαισιου τυπου σκαλας και προσφερει μια δυναμικη οδηγικη εμπειρια βασιζομενο στον πετρελαιοκινητηρα e_XDi220, το 7αρι αυτοματο κιβωτιο της Mercedes-Benz και το συστημα τετρακινησης 4-Tronic


Οι νεες τεχνολογιες περιλαμβανουν πλαισιο τεχνολογιας Quad Frame, 9 αεροσακους, οθονη αφης HD 9 ιντσων, 3D Around View Monitor και τεχνολογια mirroring για το συστημα infotainment

Στην εκθεση της Σεουλ, η SsangYong αποκαλυψε, σε παγκοσμια 1η, το νεο Rexton, το οποιο αναμενεται να συνεχισει την επιτυχια του Tivoli, αυτη τη φορα για την κατηγορια των μεγαλων SUV. 

Ο CEO της SsangYong Motor, κ. Choi, τονισε οτι «Ακολουθωντας το Tivoli, που εθεσε νεα standards στα compact SUV, το νεο Rexton αποτελει την αναβιωση του μεγαλοσωμου SUV με τις παραδοσιακες αξιες ενος καθαροαιμου εκτος δρομου οχηματος. Η νεα πλατφορμα θα εξυπηρετησει το βασικο ρολο να υλοποιησει τη μεσο-μακροπροθεσμη στρατηγικη της εταιρειας, διπλα στην πλατφορμα του Tivoli. Στοχος μας ηταν να δωσουμε τις απολυτα καλυτερες αξιες στους αγοραστες του Rexton, με την εξελιξη του concept «Μεγαλειωδης Επανασταση», που αντικατοπτριζει την τεχνολογικη καινοτομια και τις συνεχως διαφοροποιουμενες καταναλωτικες απαιτησεις, ετσι οπως αυτες εχουν διαμορφωθει απο την 4η τεχνολογικη επανασταση». 

Βασισμενο σε πλαισιο νεα γενιας με την κινηση πισω, το νεο Rexton αντικατοπτριζει τις αρχες ενος Premium Αυθεντικου SUV, συνδυαζοντας την παραδοση με την καινοτομια. Βασικη επιδιωξη του νεου μοντελου ειναι να εδραιωσει την κερδοφορια της εταιρειας αλλα και να καθιερωσει απο την αρχη τη φημη της ως εξειδικευμενης στα SUV, με ενα κορυφαιο μοντελο στην κατηγορια του. 

Η επιλογη ενος πλαισιου τυπου σκαλας για την εξελιξη του νεου μοντελου συναδει με την συνεχως αυξανομενη ζητηση για μεγαλυτερες εκτος δρομου ικανοτητες, μεγαλυτερες ελκτικες ικανοτητες στα μεγαλα SUV, προκειμενου να υποστηριχθει πιο αποτελεσματικα ο δραστηριος τροπος ζωης. Αλλωστε κατα αυτον τον τροπο ενισχυεται και η θεση της εταιρειας ως ενας εξειδικευμενος κατασκευαστης αυθεντικων SUV μοντελων. 

Εν κατακλειδι, το νεο Rexton προσφερει μια ασυναγωνιστη οδηγικη εμπειρια, αλλα και μια αισθηση βαθειας ικανοποιησης στον οδηγο του, εχοντας ενα χαρισματικο design, 4κινηση που ταιριαζει σε ενα αυθεντικο SUV, εξαιρετικη αξιοποιηση των εσωτερικων χωρων, ενω ειναι εξοπλισμενο με κορυφαια συστηματα ασφαλειας και ανεσης που ταιριαζουν σε ενα κορυφαιο μοντελο.


Σχεδιαστικη επανασταση

Ο εντονος και δυναμικος σχεδιασμος του νεου Rexton εχει παρει την εμπνευση του απο το μεγαλοπρεπη ναο του Παρθενωνα στην Ακροπολη των Αθηνων. Η σχεδιαστικη φιλοσοφια της SsangYong «Nature-born 3Motion», και πιο συγκεκριμενα η εννοια της «Μεγαλοπρεπους Κινησης» ηταν η βαση για την υλοποιηση, πανω στο αμαξωμα του Rexton, της φυσικης κινησης. 

Ο σχεδιασμος απλωμενων φτερων που αποτυπωνεται στη γριλια της μασκας, και απλωνεται μεχρι τα εμπρος φωτιστικα, δημιουργει ενα δυναμικο και πληθωρικο συνολο. Ο χρυσος κανονας των αναλογιων ακολουθηθηκε πιστα στο σχεδιασμο της σιλουετας του νεου μοντελου, αφου με βαση αυτον δημιουργηθηκαν η γραμμη των ωμων, η θεση των φωτιστικων, η γριλια της μασκας, το εμβλημα της φιρμας ακομα και οι θεσεις των αεραγωγων στους προφυλακτηρες. 

Ειδικα στο προφιλ του μοντελου εχει δοθει εμφαση στη χαρακτηριστικη γραμμη που ξεκιναει απο το πισω φτερο και δινει την εντυπωση πως το αυτοκινητο ειναι ετοιμο να ορμησει προς τα εμπρος. Οι κομψες μπροστινες κολονες και οι πιο φαρδιες πισω κολονες προσφερουν μια χαρακτηριστικη αντιθεση χαριζοντας μια ακμαια και δυναμικη εικονα. Οι τροχοι αλουμινιου 20 ιντσων ολοκληρωνουν με τον πιο ταιριαστο τροπο τη συνολικη αισθητικη. 

Επιπλεον, η θεση των φωτων LED που ενσωματωνουν τα φωτα ημερας (DRL) και τα φλας, υπογραμμιζουν την premium τοποθετηση του μοντελου, ενω συμπληρωνονται απο LED φωτα ομιχλης. 

Το εσωτερικο του νεου μοντελου που στοχο εχει να προσφερει «εκλεπτυσμενη πολυτελεια» μπορει να χρησιμοποιηθει για διαφορους σκοπους αναλογα τη θεση των καθισματων. Οι δερματινες επενδυσεις, που κανουν χρηση δερματος Nappa, η τα ηλεκτρικα καθισματα με μνημες που «σωζουν» και τη θεση των εξωτερικων καθρεπτων, ειναι μερικα μονο απο τα παραδειγματα που αναδυουν την αισθηση ανωτερης ποιοτητας που εισπραττουν οι επιβατες. 

Παραλληλα, το νεο Rexton προσφερει τους μεγαλυτερους χωρους στην κατηγορια του, χαρη στη βελτιστη αξιοποιηση του εσωτερικου του.

Οδηγικη επανασταση 

Το νεο Rexton χρησιμοποιει ενα κινητηρα diesel 2.2 λιτρων (181PS, 420 Nm), σε συνδυασμο με αυτοματο κιβωτιο 7 σχεσεων της Mercedes – Benz. O πολυ αποδοτικος και ησυχος κινητηρας e-XDi220 προσφερει κορυφαιες επιδοσεις, στις χαμηλες και μεσαιες στροφες λειτουργιας, καθως διαθετει κορυφαια ροπη απο χαμηλα. 

Οσο για το 7αρι αυτοματο κιβωτιο της Mercedes – Benz εχει αποδεδειγμενη αξιοπιστια, καθως εχει εξοπλισει αρκετα μοντελα του premium κολοσσου, ενω σε συνδυασμο με τον 2.2 diesel κινητηρα προσφερει πολυ ομαλες αλλαγες και αποκρινεται αμεσα στο πατημα του πενταλ γκαζιου, εξασφαλιζοντας δυναμικη οδηγηση. 

Παραλληλα το νεο Rexton θα εξοπλιζεται και με τον κινητηρα βενζινης 2.0 DGi (225PS, 350Nm) με turbo και αμεσο ψεκασμο καυσιμου. 

Το συστημα τετρακινησης 4Tronic βασιζεται στη μακροχρονια παραδοση της SsangYong στα συστηματα του ειδους (4WD). O οδηγος μπορει να επιλεξει κινηση στους πισω τροχους, υπο νορμαλ συνθηκες οδηγησης, επιδιωκοντας ανεση και χαμηλη καταναλωση. Η τετρακινηση (4WD) μπορει να επιλεγει προκειμενου να εξασφαλιστει το βελτιστο κρατημα σε συνθηκες μειωμενης προσφυσης, ενω υπαρχουν και σχεσεις υπολλαπλασιασμου για κορυφαιες εκτος δρομου επιδοσεις. Παραλληλα, ο συνδυασμος της αναρτησης με διπλα ψαλιδια εμπρος και συστημα πολλαπλων συνδεσμων στον πισω αξονα, εξασφαλιζει κορυφαια σταθεροτητα και ποιοτητα κυλισης.


Επανασταση Ασφαλειας

Το νεο Rexton εξοπλιζεται με τους περισσοτερους αεροσακους για τους επιβατες στην κατηγορια του. Ετσι, εκτος απο τους βασικους 6 και αυτον για τα γονατα του οδηγου, εξοπλιζεται και με  ξεχωριστους πλευρικους αεροσακους για τους επιβατες της 2ης σειρας καθισματων. Παραλληλα, το νεο του πλαισιο (τεχνολογιας Quad Frame) ειναι κατασκευασμενο απο ατσαλι υπερ-υψηλης και υψηλης αντοχης για να προσφερει κορυφαια ασφαλεια στους επιβατες. 

Το Quad Frame ειναι κατασκευασμενο απο ατσαλι υπερ-υψηλης αντοχης (1,5 GPa-grade Giga Steel) για πρωτη φορα παγκοσμιως, εχοντας επιτυχει μια σημαντικη μειωση βαρους εξαιτιας των προηγμενων τεχνικων κατασκευης του. Αλλωστε το ποσοστο συμμετοχης του ατσαλιου υψηλης αντοχης αγγιζει το 63%. Παραλληλα το 81,7% του αμαξωματος ειναι κατασκευασμενο απο ατσαλι υψηλης αντοχης, το υψηλοτερο στην κατηγορια 

Τα πλεον εξελιγμενα συστηματα ασφαλειας ειναι διαθεσιμα στο νεο Rexton, οπως το Συστημα Αυτονομου Φρεναρισματος (AEBS), το Συστημα Υποβοηθησης Παραμονης στη Λωριδα (LCA),  το Συστημα Ανιχνευσης Τυφλου Σημειου (BSD), το Συστημα Προειδοποιησης για την Κυκλοφορια Οπισθεν του Οχηματος (RCTA).


Τεχνολογικη επανασταση 

Το συστημα ψυχαγωγιας που ειναι τοποθετημενο στο νεο Rexton ειναι ενα απο τα πιο ενδιαφεροντα στοιχεια του καθως προσφερει μια μεγαλη οθονη αφης 9,2 ιντσων, ειναι συμβατο με τα λογισμικα Apple Car Play και Android mirroring, για απευθειας προβολη του interface του smartphone στην οθονη του αυτοκινητου, και συστημα navi σε HD αναλυση. Παραλληλα, το Rexton εξοπλιζεται με το 3D Around View Monitor (AVM) που προσφερει μια πανοραμικη – ρεαλιστικη εικονα του αυτοκινητου, βοηθωντας τον οδηγο να κανει ακριβεις ελιγμους. Το νεο μοντελο ειναι εφοδιασμενο και με ενα top of the class συστημα 10 ηχειων της Infinity, που αποδιδουν με μεγαλη ακριβεια τις ηχητικες συχνοτητες, προσφεροντας μια premium εμπειρια, ανταξια του Rexton. 

Αλλα στοιχεια εξοπλισμου του μοντελου περιλαμβανουν λειτουργιες οπως το Auto Closing, με το οποιο οι πορτες κλεινουν αυτοματα οταν το κλειδι απομακρυνεται απο το αυτοκινητο, το Easy Access, το οποιο προσαρμοζει αυτοματα τη θεση οδηγησης για ευκολη προσβαση του οδηγου οταν ανοιγει την πορτα, η ηλεκτρικη πισω πορτα, η οποια ανοιγει αυτοματα οταν ο οδηγος με το κλειδι καθεται για λιγο στο πισω καθισμα. 

Ακριβεις πληροφοριες για τις επιδοσεις, τους αλλους κινητηρες και κιβωτια, την καταναλωση, καθως και την τιμη του νεου Rexton θα ανακοινωθουν συντομα, ενω το αυτοκινητο αναμενεται και στην Ελλαδα μεσα στο φθινοπωρο του ετους.  

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!