Το σχέδιο της Kia για το Stinger με τους 422 ίππους

Εκει, στο Τεχνικο Κεντρο της Hyundai Motor Europe, στο Russelheim της Γερμανιας, γινονται πραγματακια. Ενα απο τα \”πραγματακια\” που εγιναν το τελευταιο διαστημα, εκει οπου εξελισσονται τα φοβερα και τρομερα δημιουργηματα του N Division, ειναι το συγκεκριμενο Kia. Το ονομα του οποιου, ειναι Stinger GT420. Με 422 ιππους, αυτο το one-off Stinger, ισως ειναι μια ματια στα σχεδια της κορεατικης μαρκας για το μελλον του πισωκινητου κουπε της. 


Ναι, καλα διαβασες. Αυτο το Stinger, ειναι μοναδικο και εχει φτιαχτει για επιθεσεις σε πιστα. Η αγωνιστικη ομαδα της Hyundai/Kia \”πειραξε\” το μοτερ του Stinger, βαζοντας του διαφορετικα μπουζι, φιλτρο αερα K&N, και καινουρια, αγωνιστικη εξατμιση Milltek Sport χωρις καταλυτες. Αλλαγες εχουν γινει και στο κιβωτιο ταχυτητων, οπου εχει τοποθετηθει ενα μεγαλυτερο συστημα ψυξης, ωστε να ανταποκρινεται στην εκτεταμενη \”δουλεια\” της πιστας.


Για καλυτερο κρατημα, η Kia αυξησε τη γωνια camber και τοποθετησε εαν σετ απο 19αρες με ελαστικα Pirelli Trofeo R. Εχουν διατηρηθει τα ιδια αμορτισερ, με διαφορετικα ομως, ελατηρια, Eibach Pro και πιο παχιες anti-roll bars. Το φρεναρισμα εχουν αναλαβει εξαπιστονα Brembo εμπρος, ενω πισω εχουν διατηρηθει τα εργοστασιακα φρενα. 


Φυσικα, δουλεια εγινε και για \”διαιτα\” που θα ειναι χρησιμη στην πιστα. Σε μεγαλο βαθμο, το εσωτερικο του Stinger GT420 εχει αφαιρεθει, οπως εγινε και με την ηχομονωση, ενω και οι προφυλακτηρες αντικατασταθηκαν με αλλους, απο ελαφρυτερα υλικα. Ενα μεταλλικο panel αντικατεστησε την ηλιοροφη και τον μηχανισμο της, τοποθετηθηκε roll cage για ασφαλεια, ενω ενισχυθηκε και το σασι για αυξημενη ακαμψια. Συνολικα, εξοικονομηθηκαν 150 κιλα απο τη \”διαιτα\”, σε σχεση με ενα νορμαλ Kia Stinger GT. 


To συγκεκριμενο Stinger, ηταν το πρωτο μοντελο προπαραγωγης που εφτασε στο Ηνωμενο Βασιλειο (ηταν αυτο που εμφανιστηκε στο Top Gear και το The Grand Tour), αλλα λογω κανονισμων, δεν γινοταν να βγαλει αδεια κυκλοφοριας. Ετσι λοιπον, αναποφευκτα το μοντελο μπηκε στη γραμμη των… μελλοθανατων. Καποιοι ομως απο την Kia Motors UK λυπηθηκαν να το δουν να γινεται σκραπ και ετσι εκαναν πανω σε αυτο τα… πειραματα, τα οποια κατεληξαν στο αποτελεσμα που βλεπουμε. 


Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!