Το 50% των Ελλήνων οδηγών θα επέλεγε μικρότερο αλλά πιο «πράσινο» αυτοκίνητο


Το 17% των Ελληνων οδηγων ειναι θετικο ως προς το car sharing  
Η οδηγηση υπο την επηρεια αλκοολ και η υπερβολικη ταχυτητα ειναι οι βασικοτεροι λογοι ατυχηματων 

Νεα ερευνα που εξεταζει τις τασεις στον τομεα της οδηγησης και τις προτιμησεις των Ελληνων οδηγων πραγματοποιησε την ανοιξη του 2016 η LeasePlan Hellas, κορυφαια εταιρεια μισθωσης και διαχειρισης εταιρικων στολων, σε συνεργασια με την εταιρεια ερευνων TNS ICAP.

Με βαση τα αποτελεσματα που προεκυψαν απο την ερευνα που διεξηχθη σε διευρυμενο δειγμα οδηγων της βασης δεδομενων της LeasePlan, το 50% των Ελληνων οδηγων θα επελεγε ενα μικροτερο αλλα πιο πρασινο αυτοκινητο, με την προϋποθεση η εξοικονομηση να προστεθει στο μισθο του.
Σε ποσοστο 80% εναντι 93% περυσι, οι Ελληνες οδηγοι απαντησαν οτι το αυτοκινητο παραμενει το κυριαρχο μεσο μεταφορας, με το 76% αυτων να δηλωνει οτι προτιμαει το αυτοκινητο που οδηγει να ειναι μεσω leasing και το 50% να επιβεβαιωνει οτι χρησιμοποιει το μισθωμενο οχημα του τοσο για ιδιωτικους, οσο και επαγγελματικους σκοπους.

Σημαντικο ειναι το γεγονος οτι το 17% των ερωτηθεντων τασσεται υπερ της κοινης χρησης εταιρικων οχηματων, ενω το 56% δηλωνει οτι δεν θελει να μοιραζεται το αυτοκινητο του, με το 74% αυτων να απανταει οτι δεν θα το εκανε ακομη κι αν επροκειτο να κερδισει χρηματα.
Φετος, το ποσοστο των οδηγων που θεωρουν το αυτοκινητο τους πιο σημαντικο απο το κινητο τους αυξηθηκε, φτανοντας το 54% εναντι 49% περυσι. Αναφορικα με τα κυριαρχα κριτηρια επιλογης ενος οχηματος, το 49% εχει ως κυριαρχο κριτηριο επιλογης τη μαρκα του, το 47% το κοστος που φερει το εκαστοτε οχημα για τον ιδιο τον οδηγο και το 39% τον τυπο του καυσιμου. 
Οσον αφορα τα πρασινα αυτοκινητα, το 55% απαντησε πως θα χρησιμοποιουσε ενα πρασινο αυτοκινητο κυριως για την προστασια του περιβαλλοντος, ενω για το 22%, σημαντικο ρολο παιζουν τα φορολογικα οφελη που προκυπτουν απο αυτα.

Στην ερωτηση για τα αυτοκινουμενα οχηματα, 50% των οδηγων απαντησε οτι θα αισθανοταν λιγο αγχωμενο αν βρισκοταν σε οχημα χωρις οδηγο, με το 41% να δηλωνει οτι δεν θα αισθανοταν ασφαλεια σε ενα τετοιο οχημα. 
Στις πιο δημοφιλεις δραστηριοτητες κατα την διαρκεια της οδηγησης κατατασσονται η πραγματοποιηση κλησεων, ενω στις πιο ενοχλητικες συμπεριφορες ανηκουν η  χρηση του κινητου τηλεφωνου κατα την οδηγηση, η οδηγηση με παρα πολυ χαμηλη ταχυτητα, η μη εγκαιρη χρηση προειδοποιητικων σηματων και η ελλειψη προσοχης.

Οι πολυ επιθετικοι οδηγοι θεωρουνται ως οι πιο εκνευριστικοι, ενω οι κυριοτερες αιτιες των τροχαιων ατυχηματων στην Ελλαδα θεωρουνται η οδηγηση υπο την επηρεια αλκοολ και η υπερβολικη ταχυτητα, με το 55% των ερωτηθεντων να παραδεχεται οτι μερικες φορες ξεπερναει τα ορια ταχυτητων.
Τελος, μολις το 6% των Ελληνων οδηγων της LeasePlan εχει σημερα μια συσκευη τηλεματικης εγκατεστημενη στο αυτοκινητο του, με το 57% αυτων να απανταει οτι δεν επηρεαζει την οδηγικη τους συμπεριφορα. Απο το 77% των οδηγων που δεν εχουν εγκατεστημενη μια τετοια συσκευη, το 27% απαντησε πως θα αισθανοταν ανετα αν ειχε, με το 65% να δηλωνει οτι δεν θα επηρεαζε καπου την οδικη συμπεριφορα, ενω αξιζει να σημειωθει πως το 40% των ερωτηθεντων πιστευει πως μια εφαρμογη που καταγραφει βασικες πληροφοριες για το οχημα και τη συμπεριφορα του εκαστοτε οδηγου, θα ηταν ιδιαιτερα ενδιαφερουσα και χρησιμη. 

Ο κ. Φιλιππος Ζαγοριανακος, Διευθυνων Συμβουλος της LeasePlan Hellas δηλωσε: «Με κυρια προτεραιοτητα μας την πληρη ανταποκριση και καλυψη των αναγκων μετακινησης που εχουν οι συγχρονοι οδηγοι, στη LeasePlan Hellas υλοποιουμε σταθερα ενεργειες που μας βοηθουν να σχεδιασουμε και να προσφερουμε τις καλυτερες υπηρεσιες στον τομεα μισθωσης αυτοκινητων, παντα με βαση τις προτιμησεις των Ελληνων οδηγων.»

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!