Το Mondeo περνά στην ηλεκτρική εποχή

 

  

  Η Ford ανακοινωνει οτι σταματα την κατασκευη εκδοσεων του Mondeο με βενζινοκινητηρες, που πλεον αντικαθιστανται στο 100% απο πληρως υβριδικα συστηματα κινησης.

 

  Το Mondeo Hybrid προσφερει δυνατοτητα αμιγους ηλεκτροκινησης χωρις να χρειαζεται εξωτερικη πηγη ενεργειας για τη φορτιση της μπαταριας. Η τεχνολογια των πληρως υβριδικων συστηματων κινησης ειναι απο τις λυσεις που βοηθουν τους πελατες Ford να μεταβουν στην ηλεκτροκινηση και απευθυνονται σε οσους επιθυμουν πιο αθορυβη και οικονομικη λειτουργια, αλλα δεν εχουν προσβαση σε καποιο εξωτερικο σημειο φορτισης στο σπιτι η στη δουλεια.

 

  

  Το Mondeo Hybrid αυξησε το μεριδιο του στις συνολικες πωλησεις του μοντελου κατα 25% στην Ευρωπη κατα τη διαρκεια των πρωτων επτα μηνων της χρονιας σε συγκριση με ολοκληρο το 2019, επιδοση που ισοδυναμει σε πανω απο το ενα τριτο των Mondeo που διατεθηκαν στο συνολο.

 

  Αντιστοιχα, η δημοτικοτητα του Mondeo Hybrid αυξηθηκε πανω απο 50% στη Μ. Βρετανια και περισσοτερο απο 40% στην Ιταλια, οπου το 75% των αγοραστων επελεξε την υβριδικη εκδοση το πρωτο επταμηνο του 2020.

 

  

  Περσι, η Ford διευρυνε την οικογενεια Mondeo Hybrid λανσαροντας το πρωτο στεϊσον βαγκον μοντελο με υβριδικο συστημα κινησης καθως και το Mondeo Hybrid ST-Line με σπορ σχεδιασμο εμπνευσμενο απο τη Ford Performance, πλεον της κομψης εκδοσης Titanium και του πολυτελους Vignale. Οσοι σκοπευουν να αγορασουν το Mondeo στις 4θυρες και στεϊσον βαγκον εκδοσεις θα μπορουν τωρα να επιλεξουν ενα αποδοτικο, πληρως υβριδικο συστημα κινησης η ενα 2λιτρο ντιζελ κινητηρα της οικογενειας EcoBlue.

 

  «Η πληρης αντικατασταση της παραγωγης των βενζινοκινητων Mondeo με αμιγως υβριδικα μοντελα ειναι ενα ακομα μεγαλο βημα στο ταξιδι εξηλεκτρισμου της Ford» δηλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρωπης. «Για πελατες που διανυουν λιγοτερο απο 20.000 km το χρονο, το Mondeo Hybrid ειναι μια εξυπνη επιλογη, πιο συμφερουσα απο την πετρελαιοκινητη εκδοση, ενω προσφερει ηλεκτρικη ισχυ χωρις αναγκη για φορτιση η το αγχος της αυτονομιας.»

 

Με το βλεμμα στο μελλον

 

  

  Το Mondeo Hybrid συνδυαζει εναν ειδικα σχεδιασμενο 2λιτρο βενζινοκινητηρα κυκλου Atkinson, ηλεκτροκινητηρα, γεννητρια και μπαταρια ιοντων λιθιου 1.4 kWh επιτυγχανοντας επιπεδα αυτονομιας και ελευθεριας εφαμιλλα με εκεινα ενος παραδοσιακου κινητηρα εσωτερικης καυσης και ταυτοχρονα την αποδοτικη και αθορυβη λειτουργια ενος ηλεκτροκινητηρα.

 

  

  Η τεχνολογια αναγεννητικης πεδησης ανακτα το 90% της ενεργειας που συνηθως χανεται στο φρεναρισμα και συνεχεια την αποθηκευει στη μπαταρια του οχηματος. Η ηλεκτρικη ενεργεια χρησιμοποιειται για αθορυβες εκκινησεις αλλα και σε διαδρομες στην πολη, σε συνθηκες πυκνης κυκλοφοριας, καθως και για την υποστηριξη του βενζινοκινητηρα με στοχο τις μειωμενες τιμες καταναλωσης και εκπομπων CO2. 

 

  Ενα αυτοματο power-split κιβωτιο που εχει εξελιξει η Ford εξασφαλιζει τη βελτιστη αξιοποιηση της ροπης του κινητηρα προσφεροντας ομαλη, γραμμικη αποκριση κατα την επιταχυνση, για μια πιο ραφιναρισμενη οδηγικη εμπειρια.

 

  

  Η διεπαφη SmartGauge παρακολουθει την καταναλωση καυσιμου και ενεργειας και περιλαμβανει το συστημα Brake Coach, το οποιο ενθαρρυνει ενα πιο αποδοτικο στυλ οδηγησης που επιτρεπει την ανακτηση ενεργειας με τεχνικες που θα βοηθησουν τους οδηγους να μεταβουν στα αμιγως ηλεκτρικα οχηματα του μελλοντος.

 

  Το Mondeo Hybrid παραγεται στο προηγμενο εργοστασιο της Ford στη Βαλενθια της Ισπανιας. Σε αυτο η Ford θα κατασκευαζει επισης τις πληρως υβριδικες εκδοσεις των μοντελων S-MAX και Galaxy απο τις αρχες της επομενης χρονιας.

 

  

  Η Ford θα λανσαρει 17 νεα, ηλεκτροκινητα μοντελα στην Ευρωπη μεχρι το τελος του 2021, με την εταιρεια να προβλεπει οτι τα εξηλεκτρισμενα οχηματα θα καταλαβουν ποσοστο ανω του 50% επι του συνολου των πωλησεων της στη γηραια ηπειρο μεχρι το τελος του 2022. Ως εκ τουτου, οι πωλησεις τους θα ξεπερασουν εκεινες των συμβατικων μοντελων βενζινης και ντιζελ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!