Το Nissan LEAF ξεπέρασε τις 40.000 πωλήσεις στο Ην. Βασίλειο & έγινε το “Μεταχειρισμένο Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς”

 


  Καθως το 2020 σηματοδοτει για την  Nissan  τη 10η επετειο του LEAF, ενος αυτοκινητου που πρωτοστατησε στην αγορα των EVs παγκοσμιως, η Nissan στο Ηνωμενο Βασιλειο μπορει να περηφανευεται και  για το γεγονος οτι το LEAF ειναι το ηλεκτρικο αυτοκινητο με τις περισσοτερες  πωλησεις στην χωρα, μεχρι σημερα.

 

  Απο το λανσαρισμα του το 2010, το Nissan LEAF εκανε το ντεμπουτο του στις αντιπροσωπειες του Ηνωμενου Βασιλειου τον Μαρτιο του 2011. Χρειαστηκαν τεσσερα χρονια για να ξεπερασει τις  10.000 πωλησεις (το 2015), αλλα δυο χρονια για να φτασει πανω απο τις 20.000 (το 2017), φτανοντας  να επιτυχει το οροσημο του 40.000ου πωληθεντος αυτοκινητου στα  τελη Νοεμβριου του 2020.

 

  Το Ηνωμενο Βασιλειο ηταν μια απο τις ταχυτερα αναπτυσσομενες αγορες EV για την Nissan, συνεισφεροντας πανω απο μια στις πεντε πωλησεις LEAF στην Ευρωπη. Αξιζει να σημειωθει οτι η παραγωγη του LEAF γινεται στο εργοστασιο του Sunderland της Nissan,  απο τον Απριλιο του 2013.

 

  Τωρα, διανυοντας το δεκατο ετος πωλησεων, το LEAF αναγνωριζεται ευρεως για τα δοκιμασμενα πλεονεκτηματα του, αποτελωντας το “εφαλτηριο” για εκεινους που θα “μυηθουν” στην ηλεκτροκινηση, ως  μια ολοκληρωμενη και προσιτη επιλογη για χιλιαδες αυτοκινητιστες.

 

  Αναγνωριζοντας τη θεση του LEAF στην αναπτυσσομενη  αγορα μεταχειρισμενων EVs, o θεσμος των βραβειων του DrivingElectric για το 2021 απενειμε στο αμιγως ηλεκτρικο μοντελο της Nissan τον τιτλο του  “Μεταχειρισμενου Ηλεκτρικου Αυτοκινητου της Χρονιας”, ξεχωριζοντας το αναμεσα στα υβριδικα, plug-in υβριδικα και ηλεκτρικα αυτοκινητα  που πωλουνται σημερα.

 

  Και οι δυο γενιες του LEAF τιμηθηκαν με το εν λογω  βραβειο, με τους κριτες να επαινουν το μοντελο για την προσιτη αξια του και την σχεση ποιοτητας / τιμης.

 


  Ο Richard Ingram, εκδοτης της Driving Electric, δηλωσε: \”Το πρωτης γενιας Nissan LEAF ηταν ενα απο τα πρωτα, πραγματικα ηλεκτρικα αυτοκινητα οταν κυκλοφορησε πριν απο μια δεκαετια περιπου. Φτανοντας γρηγορα στο 2020, διαπιστωνουμε πως υπαρχει μια υγιης προσφορα μεταχειρισμενων μοντελων στην αγορα. Αν ψαχνετε για μια προσιτη λυση στην αγορα ενος αμιγως ηλεκτρικου αυτοκινητου, δυσκολα θα βρειτε κατι καλυτερο απο ενα LEAF. Ευρυχωρο, με χαμηλο κοστος χρησης και φανταστικη σχεση ποιοτητας / τιμης, το Nissan LEAF ειναι ενας αξιος νικητης του DrivingElectric 2021 -Μεταχειρισμενο Ηλεκτρικο Αυτοκινητο της Χρονιας. \”

 

  Ο Andrew Humberstone, Διευθυνων Συμβουλος της Nissan Motor (GB) Ltd., προσθεσε: “Ειμαστε πολυ χαρουμενοι  που το Nissan LEAF εχει αναγνωριστει για αλλη μια φορα ως η πιο προσιτη και αξιοπιστη λυση αγορας  EV για αυτους που αναζητουν  μεταχειρισμενο αυτοκινητο.”

 

  “Το 2020 ηταν μια χρονια τεραστιων προκλησεων και τεκτονικων αναταραξεων τοσο για την κοινωνια οσο και για την αυτοκινητοβιομηχανια. Ωστοσο, σε αυτο το διαστημα,  εχει προκυψει μεγαλυτερη ευαισθητοποιηση και εντονο ενδιαφερον για τα οφελη της οδηγησης με μηδενικες εκπομπες. Βλεπουμε μια  ανευ προηγουμενου ζητηση τοσο για τα νεα οσο και για τα μεταχειρισμενα μοντελα LEAF, καθως ολοενα και περισσοτεροι καταναλωτες συνειδητοποιουν οτι η ιδιοκτησια ενος EV ειναι απολυτα προσαρμοσμενη στον τροπο ζωης τους.\”

 

  Το Nissan LEAF,  αποτελει την αιχμη του δορατος της στρατηγικης Intelligent Mobility της Nissan, καθως  διαθετει πρωτοποριακη  τεχνολογια και σχεδιασμο που το καθιστα  την βελτιστη επιλογη αγορας στην κατηγορια του.  Τωρα, με την μπαταρια των 62 kWh που αποδιδει 528 χλμ  σε αστικο κυκλο οδηγησης, με βαση τα νεα ρεαλιστικα προτυπα καταναλωσης και εκπομπων του WLTP, το LEAF προσφερει στον οδηγο του  μια ασφαλη και δυναμικη εμπειρια οδηγησης. Με μισο εκατομμυριο LEAF  να εχουν ηδη πωληθει σε ολη την Υφηλιο, ολοενα και περισσοτεροι υποψηφιοι αγοραστες ανακαλυπτουν τα πλεονεκτηματα αυτου του πρωτοποριακου οχηματος μηδενικων εκπομπων

 

  Επιπλεον, το πρωτοποριακο μοντελο, διαθετει πληθος νεων, καινοτομων τεχνολογιων, οπως το Nissan ProPILOT, το ProPILOT Park και το e-Pedal, τα οποια αποδεικνυονται ιδιαιτερα δημοφιλη στους αγοραστες του.  Το αμιγως ηλεκτροκινητο μοντελο εχει κερδισει πολλα βραβεια για την πρωτοποριακη τεχνολογια και τις επιδοσεις του.  Μολις προσφατα, το Nissan LEAF  απεσπασε πεντε αστερια απο το Green New Car Assessment Program, τη νεα πρωτοβουλια της Ευρωπης για την προωθηση της ευαισθητοποιησης των καταναλωτων, για φιλικα προς το περιβαλλον αυτοκινητα. Επιπλεον, εχει λαβει βαθμολογιες ασφαλειας 5 αστερων, τοσο απο το Ευρωπαϊκο Προγραμμα Αξιολογησης Νεων Αυτοκινητων (Euro NCAP), οσο και απο το Προγραμμα Αξιολογησης Νεων Αυτοκινητων της Ιαπωνιας.

 

  Στην Ελλαδα, η Nissan προσφερει τα αμιγως ηλεκτροκινητα μοντελα της, που τωρα μπορουν αποκτηθουν απο ιδιωτες και επαγγελματιες (ταξι, αστικες διανομες κ.α.),  με σημαντικα κινητρα και οφελη, στο πλαισιο  του προγραμματος «Κινουμαι Ηλεκτρικα» που προσφατα θεσπισε η κυβερνηση. Περισσοτερες πληροφοριες για τα αμιγως ηλεκτροκινητα μοντελα της Nissan ειναι διαθεσιμες στο https://www.nissan.gr/vehicles/electric-vehicles.html

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!