Το road rally των 250 GTO

Η 250 GTO ειναι, αν μη τι αλλο, μια απο τις πιο πασιγνωστες και συλλεκτικες Ferrari. Εχοντας κατασκευαστει μολις 36 αυτοκινητα, ειναι και μια απο τις σπανιοτερες. Ταξιδευοντας λιγο πισω στο χρονο, το Σεπτεμβριο του 2019, η Ferrari οργανωσε μια εκδηλωση, το GTO Cavalcade, για τα 55 χρονια υπαρξης του συγκεκριμενου αυτοκινητου.

Στην εκδηλωση αυτη, παρεβρισκονταν 20 απο τις 36 250 GTO, οι οποιες ταξιδεψαν, με αφετηρια τη Φλωρεντια, σε διαφορα ιστορικα για την αυτοκινηση μερη της Ιταλιας, αλλα και σε καποια πιο \”τουριστικα\” μερη της.

Τα αυτοκινητα ξεκινησαν το ταξιδι τους απο τη Φλωρεντια, περνωντας κατω απο την Αψιδα Via Abetone Inferiore, διεσχισαν το κομματι της πολης με τους Κηπους Boboli, καθως κατευθυνθηκαν προς την πιστα του Mugello, αλλα και εκαναν το γυρο των 60 χιλιομετρων της θρυλικης Mugello Street Circuit, οπου τη δεκαετια του 1960, πολλα μεγαλα ονοματα του χωρου, οπως οι Mario Casoni, Renzo Sinibaldi και Carlo Facetti, εγραψαν ιστορια.

Το rally τερματισε, διασχιζοντας την αψιδα που υπαρχει εξω απο το μουσειο της Ferrari στο Maranello, με την εκδηλωση να κλεινει στο τμημα Classische της Ferrari, το οποιο αναλαμβανει την αναπαλαιωση και διατηρηση ολων των ιστορικων αυτοκινητων της εταιρειας, για λογαριασμο των πελατων της.

Κλεινοντας, αφηνουμε και το υπολοιπο φωτογραφικο υλικο, γιατι, ειναι κριμα να μη της συμπεριλαβουμε ολες…

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!