Τo θρυλικό όνομα της Alfa Romeo Giulia GTAm επιστρέφει στις πίστες με τον Antonio Giovinazzi

Απο το Grand Prix της Αυστριας και μεχρι το τελος της σεζον, η αγωνιστικη φορμα του Antonio Giovinazzi θα φερει το λογοτυπο “GTAm”, το θρυλικο ακρωνυμιο που κρυβει μεσα του το αγωνιστικο DNA της Alfa Romeo.


Το επισημο ξεκινημα του Παγκοσμιου Πρωταθληματος της Formula 1 για το 2020, το οποιο ειχε αναβληθει λογω της πανδημιας του COVID-19, θα πραγματοποιηθει την προσεχη Κυριακη 5 Ιουλιου στην Αυστρια. Η ομαδα της Alfa Romeo Racing ORLEN θα αγωνιστει λιγες μονο ημερες μετα την 110η επετειο απο τη δημιουργια της Ιταλικης μαρκας στις 24 Ιουνιου.  Η ιστορια της Alfa Romeo ειναι στενα συνδεδεμενη με την Formula 1, με τη μαρκα να κατακτα τον πρωτο αγωνα, αλλα και το πρωτο Πρωταθλημα του κορυφαιου μηχανοκινητου θεσμου το 1950 με τον Nino Farina στο τιμονι της Alfa Romeo Gran Premio Tipo 158 “Alfetta”. Ο θριαμβος επαναληφθηκε και την επομενη χρονια, αυτη τη φορα με τον Juan Manuel Fangio να οδηγει την Alfetta 159.



Τη φετινη χρονια η πορεια της μαρκας στη Formula 1 θα συνεχιστει με τον Παγκοσμιο Πρωταθλητη Kimi Räikkönen και τον Antonio Giovinazzi να βρισκονται πισω απο το τιμονι της C39. Το θρυλικο λογοτυπο “GTAm” θα κοσμει την αγωνιστικη φορμα του Ιταλου οδηγου, ως ενας φορος τιμης στην ιστορια της μαρκας, αλλα και τη νεα Alfa Romeo Giulia GTAΤο περιορισμενης παραγωγης μοντελο δημιουργηθηκε με αφορμη τα 110α γενεθλια της μαρκας και αποτελει την κορυφαια εκφραση της Alfa Romeo.


Το συνολο το τεχνικων λυσεων που εφαρμοστηκαν στις Giula GTA και GTAm προερχονται απο την ερευνα και εξελιξη που πραγματοποιηθηκε σε συνεργασια με την Sauber Engineering. Η αεροδυναμικη αποδοση μελετηθηκε σε βαθος ωστε να εξασφαλιστει η ιδανικη ισορροπια και σταθεροτητα του αυτοκινητου. Τα σημεια που επαιξαν καθοριστικο ρολο σε αυτη την προσπαθεια ειναι το εμπρος ενεργο σποϊλερ, τα μαρσπιε, η νεα πισω αεροτομη, το πατωμα του αυτοκινητου και ο διαχυτης.  


Η ιστορια συναντα το μελλον


Σε επιπεδο φιλοσοφιας, η νεα Alfa Romeo Giulia GTA, εμπνεεται απο την Giulia GTA του 1965, την “Gran Turismo Alleggerita” που εξελιχθηκε απο την Autodelta με βαση την Giulia Sprint GTΗ νεα Giulia GTA βασιζεται στην Giulia Quadrifoglio και χρησιμοποιει μια αναβαθμισμενη εκδοση του bi-Turbo βενζινοκινητηρα των 2,9 λιτρων με αυξημενη αποδοση στους 540 ιππους. Η εκτενης χρηση υπερ-ελαφρων υλικων οδηγησε σε μια μειωση του βαρους κατα 100 κιλα σε σχεση με την Giulia Quadrifoglio, προσφεροντας στο μοντελο την κορυφαια αναλογια βαρους/ισχυος στην κατηγορια με 2,82κιλα/ιππο.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!