Ό,τι θέλεις να μάθεις για την νέα Veyron

Μια Bugatti για ολους

Η Bugatti Veyron ηταν διαθεσιμη για μολις 450 ανθρωπους σε ολο τον κοσμο, ενω η Bugatti Vision Gran Turismo δημιουργηθηκε ψηφιακα για να ειναι το απολυτο κτηνος επιδοσεων στο νεο Gran Turismo και να μπορουν ολοι να ονειρευτουν οτι οδηγανε μια συγχρονη αγωνιστικη Bugatti. Ομως παρα το γεγονος οτι το αυτοκινητο σχεδιαστηκε για τον ψηφιακο κοσμο, οι σχεδιαστες του δεν επινοησαν κατι το μη υπαρκτο αλλα βασιστηκαν στην υπαρκτη αγωνιστικη τεχνολογια και τεχνογνωσια. Το αποτελεσμα τους δικαιωνει απολυτα και μας δειχνει ξεκαθαρα τις σχεδιαστικες διαθεσεις της Bugatti οσον αφορα τη νεα Veyron.


Εμπνευσμενο απο τις αγωνιστικες επιτυχιες της Bugatti στη δεκαετια του 1920 και του 1930, το Gran Turismo Concept παιρνει στιλιστικα στοιχεια απο το Type 57 G Tank εχοντας την ιδια διχρωμια με το μπλε χρωμα των δυο τονων οπως και κατα τη διαρκεια του 24Ωρου Le Mans του 1937 και του 1939 οπου και κατελαβε την πρωτη θεση.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7_4qkcm8oGo]

Ο Σασα Selipanov, Επικεφαλης Εξωτερικης Σχεδιασης της Bugatti δηλωσε οτι : \”Σε καμια περιπτωση δεν θελουμε να δημιουργησουμε ενα αγωνιστικο αυτοκινητο με ρετρο στιλ στη μνημη των επιτυχιων στο Le Mans, αλλα να μεταφερουμε το συναισθημα αυτων των στιγμων στην ιστορια της Bugatti σε ενα συγχρονο οχημα»
Ετσι καταφερνουμε και φερνουμε την Bugatti πισω στις ριζες του», προσθεσε.


Εν τελει δεν αντεξαν και κατασκευασαν αυτο  το τερας επιδοσεων και στον πραγματικο μας κοσμο παρουσιαζοντας το στην εκθεση της Φρανκφουρτης.


Κινητηρας και επιδοσεις  
Κατα τη διαρκεια της παρουσιασης του, ο κατασκευαστης δεν αποκαλυψε καμια πληροφορια σχετικα με τον κινητηρα του. Ωστοσο, εχουν διαρρευσει καποιες πληροφοριες σχετικα με το τι θα μπορουσε να τροφοδοτησει αυτη τη Bugatti. Καταρχην προκειται για ενα υβριδικο υπεραυτοκινητο με 3 ηλεκτροκινητηρες που σε συνδυασμο με τον τεραστιο κινητηρα απο την Veyron αποδιδει συνδυαστικα 1500 αλογα και την απιστευτη ροπη… των 152 κιλων που ισως στην πραξη να σπαει λαιμους.


Ο αριθμος 16 στην μασκα προδιδει οτι ο κυριος κινητηρας ειναι ο πανισχυρος 8 λιτρων W16 quad-turbo κινητηρας βενζινης της Veyron.
Πιθανοτατα προκειται για τετρακινητη Bugatti αλλα μονο οι μπροστινοι τροχοι τροφοδοτουνται απο τους ηλεκτροκινητηρες. Με αυτον τον τροπο ο 8 λιτρων κινητηρας αναλαμβανει αποκλειστικα την κινηση των πισω τροχων εξαλειφοντας τις οποιες απωλειες θα υπηρχαν απο το συστημα τετρακινησης.


Ας παμε σε κατι πιο εντυπωσιακο τωρα που δεν ειναι αλλο απο την επιταχυνση.
Το κτηνος επιδοσεων οπως το αποκαλουν και οι ανθρωποι της Bugatti θα επιταχυνει απο σταση στα 100 χ.α.ω σε μολις 2 δευτερολεπτα! Η τελικη ταχυτητα της υπερηχητικης Bugatti ειναι τα 465 χ.α.ω σπαζοντας καθε ρεκορ.


Δυστυχως η Bugatti Vision Gran Turismo δεν προοριζεται για πωληση τουλαχιστον στο εγγυς μελλον  αλλα ειναι σιγουρα ο προπομπος για τον αντικαταστατη της Veyron (Chiron) τοσο σχεδιαστικα οσο και μηχανικα.
Κακα τα μαντατα δηλαδη για τον βασιλια της αυτοκινησης το Reggera,
αφου η νεα Veyron, η Chiron που πιστευουμε θα ειναι ετοιμη σε περιπου εναμιση χρονο θα εχει ολα τα καλουδια του concept Vision Gran Turismo αλλα αρκετα ελαφρυτερη απο την τωρινη Veyron με χρηση ανθρακονηματος σχεδον παντου μεχρι και στις ζαντες οπου θα ειναι εξ ολοκληρου απο ανθρακονημα. Τελος ο κινητηρας θα παραμεινει ο μυθικος 8 λιτρων W16 δηλαδη δυο V8 με τεσσερα τουρμπο αλλα θα αυξηθει ο κυβισμος του στα 9,6 λιτρα.Ολα αυτα συνηγορουν στο γεγονος οτι η Chiron θα σπασει καθε ρεκορ επιδοσεων με 0-100 κατω απο 2 δευτερολεπτα και τελικη ταχυτητα επικινδυνη για…το εδαφος.

Για την τιμη του δεν θα σου πουμε γιατι ειτε δεν σε νοιαζει αφου ειναι απιαστο ονειρο ειτε παλι δε σε νοιαζει αφου εισαι απο τους λιγους τυχερους σε αυτο τον κοσμο που οτι σου γυαλισει το αποκτας. 
Θα σου πουμε ομως να δεις το παρακατω βιντεο με την Bugatti Vision Gran Turismo σε λειτουργια για να αντιληφθεις οτι ακομα και στον ηχο θα ειναι αρκουντως καλυτερη απο την Veyron.

Γενικα φαινεται ξεκαθαρα οτι οι ανθρωποι της Bugatti  κανουν οτι ειναι δυνατον για να επανακτησουν τα σκηπτρα του γρηγοροτερου υπεραυτοκινητου του κοσμου και να στρογγυλοκαθισουν στον θρονο του βασιλια της αυτοκινησης!
Ειδωμεν..

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_BhkWFPvFUI]

Παρουσιαση της Bugatti Vision Gran Turismo.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=UbJ9NQPtesU]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!