Εννιά χιλιάδες VW και Audi με το επίμαχο λογισμικό ήρθαν στην Ελλάδα

Το σκανδαλο με τα \”βρωμικα\” αυτοκινητα της Volkswagen και της Audi, το λεγομενο diesel gate, εφτασε και στην Ελλαδα. Επιβεβαιωνοντας το ρεπορταζ του TopSpeed.gr, η αντιπροσωπεια της γερμανικης φιρμας στην Ελλαδα, παραδεχεται οτι, μετα απο εσωτερικη ερευνα, προεκυψε πως στη χωρα μας κυκλοφορουν 9.119 αυτοκινητα, συνολικα, με το επιμαχο λογισμικο που κρυβει ρυπους. Το επομενο βημα, ειναι να ενημερωθουν οι ελληνικες Αρχες για τον τροπο με τον οποιο θα αντιμετωπιστει το \”ζητημα\” και στη συνεχεια να ενημερωθουν οι ιδιοκτητες των οχηματων για την ανακληση που θα γινει. 


H αντιπροσωπος των VW / Audi στην Ελλαδα, Kosmocar, ανακοινωσε οτι
τα οχηματα που ηδη κυκλοφορουν στην Ελλαδα και επηρεαζονται απο το παρανομο λογισμικο, ειναι 6.362 επιβατικα και 882 επαγγελματικα οχηματα VW, καθως και 1.875 αυτοκινητα Audi (9.119 οχηματα συνολικα).
Η εταιρια δεν προσδιορισε αναλυτικα τα μοντελα που ειναι εξοπλισμενα με πετρελαιοκινητηρες του τυπου EA 189 και το ετος κατασκευης τους, ενω αναφερει οτι «τα αυτοκινητα παραμενουν τεχνικα ασφαλη και καταλληλα για χρηση».


Η Kosmocar AE, τονιζει παντως, οτι δεν επηρεαζονται ολα τα καινουργια οχηματα που διαθετουν το ισχυον προτυπο εκπομπων ρυπων EU6. Συμφωνα με την ανακοινωση της εταιριας, το προγραμμα δρασης προβλεπει ως πρωτο βημα την ενημερωση των κατοχων στους οποιους αφορα το θεμα, ενω εντος των επομενων ημερων, μεσα απο τις ελληνικες ιστοσελιδες τις καθε μαρκας (www.volkswagen.gr και www.audi.gr), θα παρεχεται συνεχης ενημερωση για οποιαδηποτε εξελιξη, καθως και η δυνατοτητα στους κατοχους να διακρινουν αν το οχημα τους επηρεαζεται, με την εισαγωγη του αριθμου πλαισιου.

Η ανακοινωση καταληγει οτι η  VW και οι αλλες μαρκες του Γερμανικου ομιλου παραγωγης οχηματων, των οποιων τα αυτοκινητα επηρεαζονται, θα επιδειξουν εντος του Οκτωβριου, στις αρμοδιες υπηρεσιες, τις τεχνικες λυσεις που θα εφαρμοστουν στα επηρεαζομενα οχηματα, καθως και την εφαρμογη τους. Κατοπιν αυτων, θα ενημερωθουν οι κατοχοι των οχηματων, προκειμενου να προγραμματισουν ραντεβου στο δικτυο εξουσιοδοτημενων συνεργατων Service της Kosmocar ΑΕ, για την εφαρμογη των προγραμματισμενων απαραιτητων τεχνικων μετρων, στα δικα τους αυτοκινητα.

Μια συγνωμη προς τους ιδιοκτητες, βεβαια, που θα ταλαιπωρηθουν χωρις λογο, περισσευε…

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!