5 αστέρια πήρε το Mini Countryman στα crash tests του Euro NCAP


Οχι οτι περιμεναμε κατι διαφορετικο απο την -BMW owned- Mini. Το μεγαλυτερο μοντελο στην ιστορια της μαρκας, το νεο Countryman, απεσπασε την κορυφαια βαθμολογια πεντε αστερων στο crash test του Euro NCAP. Μεσα απο την κλασικη αυστηρη διαδικασια δοκιμων διαπιστωθηκε οτι το ευρυχωρο οχημα παντος εδαφους της MINI προσφερει ενα εξαιρετικο επιπεδο προστασιας σε ολους τους επιβατες, υπο ολες τις συνθηκες.


Τα crash tests που πραγματοποιει ο ανεξαρτητος οργανισμος δοκιμων Euro NCAP (New Car Assessment Programme) αποτελουν σημειο αναφορας για την οδικη ασφαλεια, ειναι αναγνωρισμενα σε Ευρωπαϊκο επιπεδο και αναβαθμιζονται συνεχως. Οι εμπειρογνωμονες αναλυουν τη συμπεριφορα του αυτοκινητου στις συγκρουσεις σε διαφορετικα σεναρια ατυχηματων προκειμενου να αξιολογησουν ποσο ανθεκτικος ειναι ο κλωβος επιβατων, ποσο αποτελεσματικα τα συστηματα συγκρατησης και τι ειδους δυναμεις ασκουνται στους επιβατες. Επιπλεον, η διαδικασια δοκιμων Euro NCAP λαμβανει υποψη την τεχνολογια ενεργητικης ασφαλειας και την προστασια των πεζων.


Ο κλωβος ασφαλειας επιβατων του νεου MINI Countryman αποδειχτηκε ενας αξιοπιστος χωρος επιβιωσης σε εμπροσθιες και πλευρικες συγκρουσεις καθως και στις λεγομενες πλευρικες συγκρουσεις σε κολωνα. Οι εμπειρογνωμονες διαπιστωσαν οτι το νεο MINI Countryman προσεφερε ενα μονιμα υψηλο επιπεδο προστασιας απο τραυματισμους, ανεξαρτητως σωματοτυπου η θεσης του επιβατη, διασφαλιζοντας επομενως κορυφαια προστασια και για τα παιδια. Η λειτουργια των προσκεφαλων αξιολογηθηκε επισης θετικα καθως προστατευουν αποτελεσματικα τους επιβατες απο τραυματισμους του αυχενα και της σπονδυλικης στηλης στις οπισθιες συγκρουσεις. Το νεο MINI Countryman περιλαμβανει αποσβεστηρα συγκρουσεων στην περιοχη της εμπρος ποδιας, καθως και ενεργο καπο κινητηρα για βελτιστη προστασια των πεζων. Σε περιπτωση συγκρουσης με πεζο η δικυκλιστη, το καπο ανασηκωνεται αυτοματα για να αποτρεψει τον κινδυνο τραυματισμου λογω προσκρουσης κυριως σε σκληρα εξαρτηματα του κινητηρα.


Η εξαιρετικη συμπεριφορα στις συγκρουσεις του νεου MINI Countryman ειναι αποτελεσμα της ολοκληρωμενης φιλοσοφιας ασφαλειας ολων των μοντελων της Βρετανικης premium μαρκας. Τα εξαρτηματα του ειναι σχεδιασμενα για να αποτρεπουν τα ατυχηματα, να προστατευουν αποτελεσματικα τους επιβατες απο τις συνεπειες μιας συγκρουσης και να ενεργοποιουν τα βοηθηματα το ταχυτερο δυνατον. Πολυ ανθεκτικες δομες βασεων και σχεδιασμενες με ακριβεια ζωνες παραμορφωσης διασφαλιζουν την επιλεκτικη απορροφηση των δυναμεων μιας συγκρουσης και την απομακρυνση τους απο τον εξαιρετικα ακαμπτο κλωβο επιβατων. Πληρως εναρμονισμενα συστηματα συγκρατησης στο εσωτερικο διασφαλιζουν μεγιστη προστασια για ολους τους επιβατες. Επιπλεον, ο βασικος εξοπλισμος του νεου MINI Countryman περιλαμβανει προειδοποιηση συγκρουσης με λειτουργια ‘city braking’. Η ενδειξη πιεσης ελαστικων για καθε τροχο ατομικα, καθως και η ευφυης κληση εκτακτης αναγκης με αυτοματο εντοπισμο θεσης οχηματος και σφοδροτητας ατυχηματος προσφερονται στανταρ σε ολα τα MINI Countryman.

Οι κορυφαιες αξιολογησεις στον τομεα της ασφαλειας αποτελουν παραδοση στη MINI. Το προηγουμενο μοντελο του νεου MINI Countryman ειχε πετυχει σκορ 5 αστερων στα crash test του Euro NCAP. Απο τοτε, οι διαδικασιες δοκιμων συγκρουσης του Euro NCAP crash test εχουν αναβαθμιστει και περιλαμβανουν πολλα ακομα κριτηρια. Τα πεντε αστερια της νεας γενιας του all-rounder MINI αποδεικνυουν οτι η τεχνολογικη προοδος των στιλατων μοντελων ΜΙΝΙ προαγει οχι μονο την οδηγικη απολαυση, αλλα και την οδηγικη ασφαλεια.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!