Fiat 500 Riva : Το κομψό έγινε και πολυτελές

Διαθεσιμη ειναι μια νεα ειδικη σειρα του δημοφιλους αυτοκινητου πολης Fiat 500, καρπος της συνεργασιας  με τον γνωστο κατασκευαστη πολυτελων σκαφων θαλασσης Riva. Ονομαζεται Fiat 500 Riva Edition και ερχεται για να ενθουσιασει τους φιλους των σκαφων θαλασσης αλλα και οσους αγαπανε  τον ιδιαιτερο και ρετρο χαρακτηρα του 500.
Στην Ελλαδα θα διατεθει αποκλειστικα στην hatchback εκδοση με τον κινητηρα 1,3 MTJ 95 HP στην τιμη των 20.980 € οπου ηδη μπορειτε να το παραγγειλετε και τα πρωτα αυτοκινητα θα παραδοθουν τον Οκτωβριο.
Το ταμπλο ειναι κατασκευασμενο απο ξυλο μαονι που χρησιμοποιειται και στα σκαφη Riva και οι πολυτελεις λεπτομερειες ειναι διαχυτες στο εσωτερικο του οπως και ο πλουσιος εξοπλισμος που διαθετει.  Ενα ακομα αξιοσημειωτο, ειναι οτι στο 500 Riva θα υπαρχει πινακιδα ειδικης εκδοσης, στην οποια θα μπορει να τυπωθει το ονομα σας!


Το Fiat 500 λανσαριστηκε το 1957 και συνεβαλε σημαντικα στην ταχεια εξελιξη της Ιταλιας στον τομεα της αυτοκινησης. Γρηγορα εγινε ενα μοντελο που πολλοι λατρεψαν, ενω οι πωλησεις του ξεπερασαν τα 4 εκατομμυρια οχηματα. Αυτη ηταν η εποχη της «Dolce Vita», κατα την οποια η ιδια η Ιταλια αρχισε να αναβιωνει και να εξελισσεται δυναμικα. Το μυθικο 500 δεν ανταποκριθηκε απλα στην αυξημενη αναγκη να καταστει το αυτοκινητο ενα προσιτο μεσο, αλλα παραλληλα εξεφρασε το βαθια ριζωμενο παθος μιας ολοκληρης γενιας για τη ζωη. Την ιδια περιοδο, τα ιδια χαρακτηριστικα ενεργητικοτητας ηταν εμφανη και στο Aquarama, το σκαφος της εταιρειας Riva, συνωνυμο της κομψοτητας και της τελειοτητας. Ενα αυθεντικο συμβολο που χαρακτηριζεται απο υλικα υψηλης ποιοτητας, προσοχη στη λεπτομερεια και την απολυτη τεχνογνωσια στην κατασκευη σκαφων.


Το εμβληματικο Fiat δενει απολυτα με τη διαχρονικη γοητεια της Riva, και το αποτελεσμα ειναι ενα αυτοκινητο που συνδυαζει το στυλ και τα σχεδιαστικα χαρακτηριστικα και των δυο εταιρειων. Δυο απολυτοι θρυλοι στον κοσμο των αυτοκινητων και των σκαφων συναντιουνται για να δημιουργησουν ενα νεο «αντικειμενο» ποθου, το οποιο συμβολιζει την απαραμιλλη ιταλικη ομορφια.


Το νεο Fiat 500 Riva ερχεται και στην Ελλαδα απο τον Οκτωβριο στην τιμη των 20.980 €, αποκλειστικα στην εκδοση hatchback με τον κινητηρα 1,3 MTJ 95 HP. Η πολυτελης εκδοση ξεχωριζει για τη μοναδικη εμφανιση και τις εκλεπτυσμενες λεπτομερειες της, που εχουν διαμορφωθει σε συνεργασια με τη Riva, μια θρυλικη μαρκα στον ναυτικο κοσμο, συνωνυμη της ιταλικης κομψοτητας. Το ξεχωριστο στυλ εκφραζεται μεσα απο το τις ξυλινες επενδυσεις απο μαονι στο ταμπλο και στον επιλογεα ταχυτητων. Πλεον τα εξαιρετικα αυτα υλικα των σκαφων Riva που αποτελουν και προνομιο των πολυτελων αυτοκινητων, βρισκουν νεα ερμηνεια στο 500.


Ενα αυτοκινητο που γεννηθηκε στη θαλασσα για να αποπλανησει την πολη
Το νεο 500 Riva ειναι για εκεινους τους οδηγους που αναζητουν στην ξηρα την ιδια πολυτελεια που προσφερει το σκαφος Aquariva Super, το συγχρονο εμβλημα της Riva, και την απαραμιλλη κομψοτητα που ειναι χαρακτηριστικο του εμβληματικου 500. Με αλλα λογια, για εκεινους που αναζητουν τον συνδυασμο ποιοτικων υλικων με ενα μοναδικο στυλ ωστε να βιωσουν τα συναισθηματα μιας κρουαζιερας στην καθημερινη οδηγηση στην πολη.


Το αμαξωμα \”Sera Blue\”, ενα αποκλειστικο χρωμα για αυτη την ειδικη σειρα, ειναι ενα απο τα πιο αγαπημενα της παλετας που προσφερεται για το Aquariva Super, το εμβληματικο σκαφος και διαδοχο του θρυλικου Aquarama. Παραλληλα, το μαυρο χρωμα της πανοραμικης οροφης και η βαμμενη μαυρη αεροτομη καθιστουν ιδιαιτερα κομψη την εκδοση hatchback.


Μοναδικες λεπτομερειες διακοσμουν το αυτοκινητο οπως, τα επιχρωμιωμενα καλυμματα εξωτερικων  καθρεπτων, επιχρωμιωμενα εξωτερικα πομολα θυρων και επισης επιχρωμιωμενη γραμμη στο καπο, που δινουν εμφαση στο στυλ του καπο και ειναι σε τελεια αρμονια με τα σκαφη της Riva. Αλλο χαρακτηριστικο στοιχειο του εξωτερικου του αυτοκινητου ειναι οι νεες και αποκλειστικες ζαντες αλουμινιου 16 ιντσων με μπλε αποχρωση και επιχρωμιωμενο κεντρικο δακτυλιο, ειδικα σχεδιασμενες για αυτη τη σειρα. Παραλληλα, το ονομα Riva διακοσμει διαφορα σημεια του αυτοκινητου.


Συναισθηματα και ανεση «επι σκαφους»
Το εσωτερικο, με το ενθετο ξυλινο ταμπλο απο μαονι, προσφερει στους επιβατες την πολυτελη ζεστασια ενος σκαφους, οπου τονιζεται και το λογοτυπο Riva. Το ταμπλο ηταν αποτελεσμα μιας καινοτομου μηχανικης διεργασιας, που διασφαλιζει τη σταθεροτητα, την ευελιξια και την τελεια δυναμη με την παροδο του χρονου. Το ξυλο, το πιο αγνο υλικο, συναντα την τελευταια λεξη της τεχνολογιας με αποτελεσμα την απολυτη υπεροχη, η οποια συναντιεται και στα σκαφη Riva.


Αλλα σημεια που ξεχωριζουν στο εσωτερικο του 500 Riva ειναι τα ξυλινα μαρσπιε θυρων και το ξυλινο πομολο λεβιε ταχυτητων, καθως και το κρεμ δερματινο σαλονι (Poltrona Frau®) με ειδικες ραφες και ζωνες ασφαλειας ειδικου σχεδιασμου με μπλε γραμμες. Τα χρωματα και τα υλικα θυμιζουν την αποκλειστικη ατμοσφαιρα του Aquariva Super, εξασφαλιζοντας ανεση και συγκινηση.


Την προσοχη στη λεπτομερεια μπορει να την παρατηρησει κανεις παντου μεσα απο πληθωρα χαρακτηριστικων, οπως τα πατακια με μοκετα και PVC, οι επιχρωμιωμενες λεπτομερειες στο τιμονι, το λογοτυπο Riva στην πλατη των μπροστινων καθισματων, αλλα και το χαλακι πορτμπαγκαζ με ξυλινο ενθετο και λογοτυπο Riva. Αξιζει να σημειωθει οτι στο 500 Riva θα υπαρχει πινακιδα ειδικης εκδοσης, στην οποια θα μπορει να τυπωθει το ονομα του πελατη. 


Κινητηρας
Το νεο 500 Riva στη χωρα μας θα διατεθει αποκλειστικα με τον πετρελαιοκινητηρα 1.3 Multijet 95 HP. Για ακομα μια φορα, το Fiat 500 ειναι το μοναδικο αυτοκινητο στην κατηγορια του που προσφερει πετρελαιοκινητηρα turbo. Ο κινητηρας 1.3 Multijet ειναι το διαμαντι της FCA, εξασφαλιζοντας μεγαλη αυτονομια και χαμηλο κοστος λειτουργιας χωρις να θυσιαζει την ανεση η την οδηγικη ευχαριστηση, με ισχυ 95 HP στις 3750 σ.α.λ., μεγιστη ταχυτητα 180 χλμ/ωρα και επιταχυνση απο 0 στα 100 χλμ/ωρα σε 10,7 δευτερολεπτα. Επιπλεον, η χρηση ενος υπερσυμπιεστη με μεταβλητη γεωμετρια επιτρεπει στον κινητηρα να αποδωσει υψηλη ροπη στις χαμηλες στροφες: 170 Nm στις 1.250 σ.α.λ. και μεγιστη ροπη 200 Nm στις 1.500 σ.α.λ., προς οφελος της ευελικτης λειτουργιας και ευχαριστης οδηγησης.


Ανεση, ασφαλεια και συστημα πολυμεσων
Η νεα ειδικη σειρα προσφερει στο κοινο πληρη εξοπλισμο εμπλουτιζοντας τον. Το Fiat 500 Riva διαθετει αισθητικες λεπτομερειες που το καθιστουν μοναδικο, αλλα ταυτοχρονα ανταποκρινεται πληρως και στον τομεα της ασφαλειας χαρη στους επτα αεροσακους και στα συστηματα ESP/ASR/MSR/Hill Holder. Στον βασικο εξοπλισμο (που βασιζεται στην πιο εμπορικη εκδοση Lounge του 500) παραλληλα περιλαμβανονται μεταξυ αλλων, αυτοματος κλιματισμος, εγχρωμη TFT οθονη 7’’ προσωποποιημενη με γραφικα Riva, και ηχοσυστημα U-Connect με εγχρωμη οθονη αφης 7’’.


Το Fiat 500 Riva πρωτοπορει στα συστηματα Infotainment και εξελισσει την τεχνολογια του 500 με στοχο να ικανοποιησει το νεανικο κοινο που χρησιμοποιει το smartphone στην καθημερινοτητα του. Διατιθεται στον βασικο εξοπλισμο, το συστημα U-Connect 7’’ το οποιο περιλαμβανει ολα τα χαρακτηριστικα του γνωστου U-Connect 5’’ με επιπλεον εγχρωμη οθονη αφης 7’’, οθονη υψηλης αναλυσης (HD) και γρηγοροτερο επεξεργαστη.


Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!