H Aston Martin ξαναφτιάχνει ένα μοντέλο του \’60!

Εαν εισαι απο τους λατρεις του ωραιου και του κλασικου και εισαι απο αυτους που συνηθιζουν να λενε οτι \”δεν τα φτιαχνουν οπως παλια\”, εδω εισαι! Γιατι, αποδεικνυεται οτι τα φτιαχνουν ακριβως οπως παλια! Η Aston Martin, ανακοινωσε οτι θα συνεχισει την παραγωγη ενος απο τα πιο διασημα αυτοκινητα των 60s, της DB4 GT


Η Aston Martin, η οποια το 1959 δημιουργησε 75 DB4 GT (45 δεξιοτιμονες και οι υπολοιπες αριστεροτιμονες) και αλλες 19 με τη \”βοηθεια\” του Zagato, σκοπευει να κατασκευασει αλλες 25, στα original specs, στις εγκαταστασεις της στο Newport Pagnell, με τις πρωτες παραδοσεις να ξεκινουν στο δευτερο εξαμηνο του 2017. Μαλιστα, θα δημιουργησει και ενα διετες προγραμμα οδηγησης σε πιστες για τους 25 τυχερους που θα τις παρουν στα χερια τους, οι οποιοι θα διδαχθουν απο επαγγελματιες οδηγους αγωνων σε πιστες για τον χειρισμο τους. 

Η επανεναρξη της παραγωγης της DB4 GT μας δειχνει πως υπαρχουν γραμμες που δεν θα ξεπεραστουν ποτε…

Η θρυλικη διθεσια Aston Martin φοραγε εναν εξακυλινδρο (εν σειρα) 3,7 λιτρων και η εταιρεια υποσχεται οτι δεν θα ξεφυγει στο ελαχιστο απο την αυθεντικη \”συνταγη\”, υποσχομενη οτι η… νεα παλια DB4 GT θα φορα το ιδιο μοτερ, με αποδοση 340 ιππων (αντι 304), με ενα τετραταχυτο κιβωτιο και διαφορικο περιορισμενης ολισθησης, ακριβως οπως η αυθεντικη. 


Διαφοροποιησεις δεν θα υπαρχουν ουτε στο σασι, αφου θα χρησιμοποιηθει σωληνωτο πλαισιο με αλουμινενια μερη και μαλιστα, η Aston Martin θα καταφυγει στη βοηθεια της ψηφιακης τεχνολογιας, ωστε να καταφερει τα body panels της DB4 GT που θα κατασκευαστει το 2017 να ειναι κατα 100% ιδια με αυτα της αυθεντικης, που παρηχθη τη δεκαετια του \’60. 

Δυστυχως και τα 25 κομματια εχουν προπωληθει, οπως λεει ο CEO της Aston Martin, Andy Palmer, αν και η αληθεια ειναι πως για τους φανατικους του κλασικου, τωρα που οι αξιες τους στο διεθνες \”χρηματιστηριο\” τρεχουν σαν τρελες, υπαρχουν κι αλλες επιλογες. Οπως της Jaguar, που παραγει τις Lightweight E-Type και XKSS ξανα απο την αρχη και, προφανως και αλλων premium εταιρειων που θα ακολουθησουν στην αναβιωση των αυθεντικων, κλασικων μοντελων τους. Εκτος αν θελεις οπωσδηποτε μια Aston Martin, οποτε θα αναγκαστεις να καταφυγεις στη λυση μιας πιο καινουριας, οπως της AM-RB 0001. Η οποια ειναι ελαφρως διαφορετικη. Ελαφρως.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!