To Nissan JUKE πέτυχε την πρώτη απότομη αλλαγή πορείας με την όπισθεν στα…τυφλά!

Η τεχνολογια στα συγχρονα αυτοκινητα ειναι συμμαχος στην προσπαθεια των αυτοκινητοβιομηχανιων για ασφαλεστερη οδηγηση ακομα και σε αντιξοες συνθηκες. Ετσι τα αυτοκινητα εχουν γινει ασφαλεστερα αλλα και πιο ευκολοδηγητα  προς οφελος ολων μας, αλλα και κανοντας να φαινεται απλο, αυτο που μεχρι προτινος ηταν ακατορθωτο.

Καπως ετσι ηρθε και το ρεκορ με το Nissan JUKE. Αυτη την φορα το δημοφιλες  compact crossover  πετυχε την  πρωτη “τυφλη” αποτομη αλλαγη πορειας απο την οπισθεν (γνωστη και ως J-turn) με τον οδηγο του να βλεπει μονο το Εξυπνο Συστημα Πανοραμικης Θεασης (Intelligent Around View Monitor). 

Με ενα JUKE που ειχε ολα τα παραθυρα του  καλυμμενα και με τον κασκαντερ Paul Swift  πισω απο το τιμονι του, ο οδηγος ειχε οπτικο πεδιο μονο απο τις τεσσερις εξωτερικες καμερες του αυτοκινητου για να το οδηγησει. 

Το αξιοσημειωτο της υποθεσης ειναι πως ο Paul εκανε το ιδιο ρεκορ με αυτο που εχει επιτυχει αυτοκινητο με “καθαρο” οπτικο πεδιο.  Ομως το συναρπαστικο στην περιπτωση του JUKE ειναι οτι  ο Paul, πετυχε να αντιστρεψει αποτομα την πορεια του απο οπισθεν σε πορεια προς τα εμπρος, αφενος στα “τυφλα” και αφετερου σε εναν οριοθετημενο χωρο μολις 18 εκατοστα φαρδυτερο απο το μηκος του αυτοκινητου.


To εγχειρημα αυτο στεφθηκε με επιτυχια χαρη στο Intelligent Around View Monitor της Nissan, το συστημα που παρεχει στον οδηγο μια πανοραμικη θεαση του αυτοκινητου, καθως και του χωρου γυρω απο αυτο. Τεσσερις εικονες  απο ισαριθμες καμερες, συνθετονται με εξυπνο τροπο και εμφανιζονται στην κεντρικη οθονη του NissanConnect, καθιστωντας  τη διαδικασια της σταθμευσης απλουστερη και ασφαλεστερη.

Ο Paul Swift, σχολιαζοντας το μοναδικο στον κοσμο εγχειρημα του ειπε: “Δεν συνιστω στους οδηγους  να προσπαθησουν να παρκαρουν και να κανουν μια στροφη τυπου J-turn οπως εκανα εγω. Το σιγουρο ομως ειναι πως καταφερα να διαπιστωσω το πραγματικο οφελος στην καθημερινη οδηγηση για τους οδηγους ενος Nissan που διαθετει την τεχνολογια Around View Monitor. \”


Το Intelligent Around View Monitor, αποτελει μερος του οραματος Intelligent Mobility της Nissan  για ενα ασφαλεστερο και πιο βιωσιμο μελλον οδηγησης. Ειναι επισης ενα απο τα  δομικα στοιχεια της Nissan προς την ολοκληρωση του ProPilot, της  αυτονομης  τεχνολογιας οδηγησης της μαρκας. Μαλιστα, το πρωτο αυτοκινητο της Nissan στην Ευρωπη που θα εξοπλιζεται με το ProPilot θα αποκαλυφθει στο επομενο οικονομικο ετος (2017).


Για το Nissan JUKE το παραπανω εγχειρημα τετοιου ειδους δεν ειναι το πρωτο. Για την ιστορια, το compact crossover της Nissan κατεχει ηδη το ρεκορ για τη διαδρομη του ενος μιλιου σε δυο τροχους.

Παρακολουθηστε το εκπληκτικο εγχειρημα του  JUKE με το Around View Monitor

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=yxDmpIAGabs]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!